EcoReview - Kia Niro Plug-in Hybrid: Een Kia voor de toekomst

dinsdag, 28 augustus 2018 17:30
EcoReview - Kia Niro Plug-in Hybrid: Een Kia voor de toekomst

De tijden waarin het drieletterwoord ‘Kia’ geen harten sneller deed slaan liggen achter ons. Prijsbeesten zoals de jeugdige Cee’d GT en de stijlvolle Stinger slagen er tegenwoordig met gemak in om een glimlach op het gezicht van een liefhebber te toveren. Wij gingen een paar dagen aan de haal met een Kia Niro PHEV, nog zo’n model dat het nieuwe merkimago moet vertegenwoordigen.

“Samen voor een betere toekomst”

Een dikke vijftien jaar geleden was Kia niet meer dan een kleine speler in onze markt; een merk dat weinig uitstraling had en amper meerwaarde bood tegenover de gevestigde—veelal Duitse—waarden. Goedkoop waren ze wel, maar die lage prijs betaalde je dan in minderwaardige afwerkingskwaliteit en druilerig rijgedrag terug.

Die tijden liggen nu in het verleden. Kia is herrezen als een merk dat kwalitatief goede wagens met sportieve designs aan de man brengt tegen aantrekkelijke voorwaarden. Het betaalbare is gebleven, maar een Kia is nu ook een wagen die je kan willen. Bijgevolg rij je tegenwoordig in ons land nauwelijks nog een straat door zonder dat er wel een drietal stijlvolle Koreanen staan te pronken met hun “7-year warranty”-sticker.

Kia is dus aan een opmars bezig en dat heeft alles te maken met een moderne, toekomstgerichte bedrijfsfilosofie. Het perfecte voorbeeld daarvan is de Kia Niro: een sportief ogende cross-over die dan wel drie verschillende motorconfiguraties kent, maar alle versies zijn ecologisch gericht. Zo was er eerst de Niro Hybrid, is er sinds kort ook een Niro Plug-in Hybrid en komt er eind dit jaar een volledig elektrische variant in de showrooms.

Gedeelde technologie van de juiste donor

Dat aanbod van uitsluitend Hybrid, Plug-in Hybrid en EV doet misschien wel een belletje rinkelen: dat is net zo bij de Hyundai Ioniq. Deze wagens delen dan ook een platform, maar dat hoeft absoluut geen nadeel te zijn. Integendeel, de Ioniq is één van de betere hybrides op de markt en onze Niro snoept daar lekker van mee.

De Niro PHEV krijgt dus de atmosferische 1.6-liter viercilinder die we ook in de Ioniq vonden, en die eveneens de standaard Niro Hybrid aandrijft. Die motor produceert 105 pk en wordt daarin aangevuld door een elektromotor die op zich in staat is om 60,5 pk naar de wielen te sturen. Wanneer ze samenwerken krijg je een gecombineerd vermogen van 141 pk en een koppel van 265 Nm.

Kia geeft een theoretisch verbruik op van 1,3 liter per 100 kilometer. Dat verbruikt hij dus in het lab; wat hij in de praktijk verbruikt hangt grotendeels van jezelf af. Geef hem bijvoorbeeld geregeld wat netstroom en je kan er een wedstrijd van maken om zo dicht mogelijk bij de 0 liter benzineverbruik te komen. Als je de Niro daarentegen nooit zou laden, dan ligt het verbruik nog steeds behoorlijk laag. Bij milieubewust rijgedrag schommelt de wagen zo rond de 5 liter per 100 kilometer aangezien het hybridesysteem zich dan nog steeds gedraagt als een normale hybride.

Laag bij de grond + SUV

Ook het ontwerp van de Kia Niro vertegenwoordigt de nieuwe richting die het merk uit wil. De wagen volgt duidelijk de nood van de moderne consument en komt voor de dag met een SUV-achtige look. Bij nader inzien blijkt de Niro echter best een lage, brede auto en doet het uiterlijk vooral sportief aan. Hij is dan ook enkel te configureren als voorwielaandrijver en voelt zich door zijn kleine bodemvrijheid niet meteen thuis op een losse ondergrond.

Wat ook opvalt—of net niet—is dat je op het oog niet meteen zou zeggen dat hier een ecologisch gerichte wagen staat. Daarin verschilt de Niro van zijn donor, de Hyundai Ioniq, die toch een bepaalde groene uitstraling met zich meedraagt. Of dat positief of negatief is verschilt van eigenaar tot eigenaar, maar feit is dat het tegenwoordig niet meer als noodzakelijk gezien wordt dat milieuvriendelijke wagens opvallen.

Aan de binnenzijde vinden we meer van hetzelfde. Het interieur is conventioneel en geeft vooral een sportieve indruk. De materialen zijn bijna overal van uitstekende kwaliteit, vooral daar waar je ze het vaakst moet aanraken. Zo is het stuur stevig en aangenaam vormgegeven en inspireert de robuuste versnellingspook heel wat vertrouwen in de kwaliteit van de wagen. Over de materiaalkeuze in deze cabine is duidelijk goed nagedacht.

Ook voor de praktische vormgeving hebben de Zuid-Koreanen klaarblijkelijk heel wat uren rond de tekentafel gezeten. De zitpositie voor de bestuurder is ideaal en de passagiers hebben alle nodige hoofd- en beenruimte. Opbergvakjes zijn er bij de vleet en ze hebben ook de wenselijke afmetingen om je waterflessen, brillen en smartphones kwijt te geraken. De koffer is met 324 liter best ruim voor een stekkerhybride, vooral wetende dat deze plug-in ondanks de grotere batterij maar 20 liter moet onderdoen tegenover de standaard Niro Hybrid.

Eén minpuntje is de overmaat aan knopjes op het dashboard. Heel wat functies, zoals het bedienen van de radio of multimediasystemen, worden nog grotendeels bestuurd via knoppen. Die knopjesziekte was 5 à 10 jaar geleden gangbaar en perfect acceptabel maar heeft gelukkig bij de meeste constructeurs plaats gemaakt voor multifunctionaliteit en minimalisme. Het zelfde geldt voor de parkeerrem, dat is geen knop of zelfs geen hendel maar een ouderwets pedaal. Daarin is de Niro net nog niet helemaal mee.

Sportief of zuinig rijden

Net als bij de Niro Hybrid produceren de motoren in de Plug-in Hybrid samen 141 pk. Wel draagt de grotere batterij bij tot een iets hoger gewicht, ongeveer 100 kilogram meer dan de Hybrid. Desondanks versnelt de Niro PHEV van 0 naar 100 in een respectabele 10,8 seconden en gaat het zo lekker gelijkmatig door tot zijn top van 172 km/u.

Met de versnellingspook in de sportstand wordt alles wat directer en krijg je een spannende toerenteller in het display te zien. Dankzij het directe koppel van de elektromotor zijn hernemingen dan zeer vlot en voelt de wagen dus nooit uit zijn comfortzone, ongeacht of je nu van 50 naar 70 km/u wil of van 90 naar 120. Let wel: als je de Niro in zijn sportstand als een hooligan berijdt zal het verbruik al snel richting de 7 of zelfs 8 liter pieken.

Rij je de wagen op een lager pitje, dan is hij vooral een stille en zuinige cruiser. In de elektrische modus hoor je niets dan het lichte zoemen dat de Niro produceert om zwakke weggebruikers op afstand te houden. Op een volledige lading geraak je dan 50 tot 55 kilometer ver. Is de wagen niet opgeladen, dan kiest hij afhankelijk van de omstandigheden zelf of hij op de elektromotor of de verbrandingsmotor rijdt. Soms kan de wagen daarin wat besluiteloos zijn en vaak overschakelen van stroom naar benzine en omgekeerd. Dit komt dan wat onzeker over maar al bij al is het nauwelijks storend.

Prijs

Plug-inhybrides zijn over het algemeen niet goedkoop en vallen daarin vaak moeilijk te vergelijken met conventionele wagens of zelfs met gewone hybrides. De Kia Niro PHEV bewijst echter dat een plug-inhybride niet altijd de wereld moet kosten. Je legt er al één aan je kabel vanaf 37.190 euro. Dat lijkt een flinke som geld maar is goedkoper dan de gemiddelde wagen in zijn klasse. De Niro krijgt dan nog heel wat opties standaard mee zoals navigatie en een inductielader voor smartphones. De allerduurste Niro PHEV die je kan configureren kost 40.390 euro; dat is zowat de basisprijs van zijn concurrenten…

Ons verdict

Kia is er met rasse schreden op vooruit gegaan, van een achterkomertje tot een merk dat zich kan meten met de grote jongens. Deze Niro Plug-in Hybrid is daar het rijdende bewijs van. Hij biedt uitstekende bouwkwaliteit, stijlvol design en veel gebruiksgemak aan een scherpe prijs. En 7 jaar garantie, natuurlijk.

Overzicht


+ Scherpe prijs
+ Goede materiaalkwaliteit
+ Veel ruimte


- Veel knopjes op het dashboard
- Wat wispelturig in hybridemodus


 

Tekst en foto's: Joram Van Acker

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op dinsdag, 28 augustus 2018 18:03

Gerelateerde items (op tag)

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.

Kia EV9 op de shortlist voor Auto van het Jaar 2024

De Kia EV9 staat op de shortlist voor de laatste ronde voor de titel van Europese Auto van het Jaar 2024 (COTY). De zuiver elektrische SUV stond al op de lijst van 28 nieuwe modellen die dit jaar zijn gelanceerd en is nu door de 59 COTY-juryleden uit 22 landen geselecteerd voor de shortlist met de zeven beste. De algemene winnaar van Auto van het Jaar wordt op maandag 26 februari bekendgemaakt op het Internationaal autosalon van Genève.

Kia gaat van start met het autoabonnement ‘Kia Flex’

Zaventem, 25 januari 2024 – Voor wie een nieuwe auto zoekt en tegelijk veel belang aan flexibiliteit hecht, heeft Kia in de toekomst een alternatief voor de aankoop of de leasing op lange termijn van een auto: vandaag gaat in België ‘Kia Flex’ van start, de nieuwe abonnementsdienst van het merk waarvoor nieuwe auto’s van Kia ingezet worden. Het aanbod dat Kia heeft uitgewerkt samen met ALD Automotive | Leaseplan, omvat al vanaf de eerste dag een ruime waaier modellen, inclusief geëlektrificeerde voertuigen. En dat aanbod wordt permanent verruimd. Op de website https://flex.kia.be kan de klant snel en gemakkelijk een auto uitzoeken en er een abonnement op nemen.