Belgische trots

zondag, 18 oktober 2020 11:20
Belgische trots

Audi kwam vorig jaar op de EV-markt met de e-tron. Niet zomaar één van zijn modellen waar ze een elektromotor en een batterijpakket ingestopt hebben, maar een eigen modellen range, al is de gelijkenis met de grote Q7 of Q5 toch nog te vinden. Audi wil deze SUV ook sportiever doen uitzien en/of presteren, en daarvoor hebben ze in hun gamma de Sportback-outfit. Dit gebeurt nu dus ook met de e-tron. Een SUV coupé dus. Hij combineert de kracht van een SUV met de elegantie van een vierdeurscoupé, met zijn koetswerk dat achteraan steil naar beneden duikt. Hierdoor lonkt hij zelfs naar de A7 sportback. En wij moeten gezegd, opzet geslaagd. Of hij hierdoor sportiever rijdt en voelt, dat zoeken wij uit in deze test.

De in Vorst geproduceerde e-tron sportback is 4901 millimeter lang, 1935 millimeter breed en 1616 millimeter hoog.  Met zijn Singleframe rooster vooraan, dat hier grotendeels gesloten blijft, is hij onmiddellijk herkenbaar als een Audi. De e-tron sportback pakt uit met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0.25, waarbij hij beter doet dan zijn e-tron broer.  Dit dankzij o.a. de optionele virtuele spiegels en het S-Line-pack, waarmee onze testwagen was uitgerust.  Die virtuele spiegels zijn het neusje van de zalm. De camera’s projecteren het beeld op de OLED-schermen links en rechts op het einde van de deuren.  Om ze af te stellen tik je op het scherm, kies je de linker- of rechterspiegel en met je vinger verplaats je het beeld. Het vraagt de eerste minuten wat gewenning om iets lager te kijken dan in een gewone buitenspiegel.  Maar na enkele minuten en met behulp van de groene en gele omranding, willen wij niet meer zonder, mede ook door het haarscherpe beeld. Wat ons betreft, mogen meer merken dit overnemen.  Enkel opletten in het donker bij manoeuvres, dan is het beeld minder duidelijk en wat waziger.  

Boostvermogen

2 elektromotoren – één op elke as - en een vermogen van 265 Kw (360 pk) en 561 Nm.  Of toch niet, want bij een tik op de versnellingspook van D naar S en een trap op het stroompedaal geeft hij een boost gedurende 8 seconden en 300 Kw (408 pk) vermogen en 664 Nm koppel. Hierdoor heeft hij slechts 6,6 sec. nodig om van 0 naar 100 km/u te sprinten. Kieskeurig als wij zijn, hadden wij dat volle vermogen graag constant, want er zijn EV’s die dit zonder boost doen. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 200 km/u. Deze grote en zware Audi voelt helemaal niet log aan, zoals velen wel denken.  Hij trekt gezwind, het vermogen is alomtegenwoordig en hij rijgt bochten aaneen. Uiteraard voel je zijn gewicht van 2480 kg, maar overhellen doet hij weinig of niet.  Enkel het stuur zou iets meer feedback mogen geven, maar dit geldt voor zowat de meeste EV’s. In de meeste gevallen gaat de trekkracht naar de achterwielen.  Enkel wanneer er gripverlies optreedt of in slechtere weersomstandigheden, verdeelt de nieuwe elektrische Quattro vierwielaandrijving de verdeling naar beide assen.  Je merkt daar helemaal niets van, het werkt perfect, zoals wij van een Audi Quattro gewoon zijn.
Het batterijpakket van 95 Kwh belooft tot 91 procent nettovermogen (86,5 Kwh).  Audi geeft een rijbereik van 446 km op volgens de WLTP-norm.  Wij haalden zo’n 370 km in werkelijkheid, daarbij afhankelijk van het gekozen rijprogramma.  Als je constant het grote vermogen – dynamic modus en de S-stand - gebruikt, zal  je tevreden moeten zijn met nog geen 300 km. Ons verbruik kwam op de boordcomputer nooit lager dan 21 Kwh/100 km, met maximum tot zelfs 32 Kwh/100 km. Het laden kan via de gebruikelijke wallbox of openbare laadpaal, dan heb je ruim 8 uur nodig.  Snelladen kan in een halfuur tot 80 % en dit met een maximum van 150 Kw. Al hebben wij in België nog geen dergelijke laadinfrastructuur gevonden.  Snelladers gaan hier meestal slechts tot 50 Kw. Laden kan standaard aan de linkerzijde vooraan aan de auto, in optie is een extra laadmogelijkheid (enkel AC) beschikbaar aan de rechterzijde.
Bij het remmen en gas (euh stroom) lossen, gaat deze coupé er prat op tot 30 procent van zijn rijbereik te recupereren.  Voor die recuperatie heb je de keuze.  Je kunt hem instellen dit automatisch te laten doen, of zelf aan de slag te gaan met de spatels achter het stuur.  Wij lieten hem de meeste tijd automatisch zijn werk doen.  Vooral bij afdalingen en om hem te laten uitbollen, is dit van toepassing.  Een volledige one-pedal-drive auto is dit echter niet.  Je dient altijd nog zelf het rempedaal te bedienen.

Virtual cockpit

Het interieur kennen wij reeds uit andere modellen uit het Audi-gamma.  Het getuigt van een doorgedreven intuïtiviteit en gebruiksgemak.  Het MMI op de middenconsole bestaat uit 2 schermen.  Bovenaan kies je infotainment, telefonie, navigatie en de andere e-tron-instellingen.  Het onderste display wordt gebruikt om de tekst van je navigatie in te geven of de airco te bedienen.  Daarnaast is er de virtual cockpit, waarbij je via de “view-knop” op het stuurwiel kiest welke weergave je wilt.  Ook een head-up display is mogelijk.  Dit alles is subliem afgewerkt, zoals wij van Audi gewoon zijn.  Maar op dit prijsniveau verwachten wij niets anders.

Budget

Wij zich deze e-tron sportback op zijn verlanglijstje zet, heeft best een dikke portefeuille.  Zeker met de noodzakelijke opties zoals de virtuele spiegels, omgevingscamera’s, virtual cockpit, head-up display, panoramisch open dak en nog meer moois.  De meeste opties zijn gebundeld in packs.  Onze e-tron sportback 55 quattro heeft een basisprijs van 88 210,- € en bij de eindafrekening tikt de factuur aan op 120 430,- €.  Je kunt er zowaar een nieuwe Audi A3 aan opties bij nemen. Gelukkig mag je hem gratis inschrijven en hoef je geen verkeersbelasting te betalen.
Concurrentie is er bij Jaguar met de I-Pace (vanaf 80 800,- €) en bij Mercedes met de EQC (vanaf 74 899,- €).

 

België heeft al frieten, bier en chocolade als uithangbord.  Daar komt nu deze Audi e-tron sportback bij. Weliswaar een Duits product, maar de Belgische Audi-fabriek in Vorst mag terecht trots zijn om deze te mogen produceren.   De SUV coupé getuigt van de hoogstaande afwerking waarvoor Audi al jaren borg staat.  In alle comfort en ruimte geniet je van zijn vermogen tot 408 pk.  Met een compleet infotainment en een volledige uitrusting uit de optielijst, waarbij vooral de virtuele spiegels de uitstraling van deze SUV coupé weerspiegelen, is dit een topper op de elektrische SUV markt.  Het iets te hoge verbruik neem je er dan graag bij.

PLUS

  • lijn SUV coupé
  • onberispelijke afwerking
  • virtuele spiegels

MIN

  • groot vermogen enkel via boost
  • verbruik kan oplopen in dynamic modus
  • prijs met opties
Laatst aangepast op woensdag, 04 november 2020 21:55