Test: Honda e Advance

zondag, 06 december 2020 10:16
Test: Honda e Advance

Honda zet met de Honda e een wel zeer gewaagde en olijke auto op de markt. Het definitieve model wijkt zo goed als niets af van de concept car die in 2017 als Urban Concept EV op diverse autosalons de harten sneller deed slaan. De Honda e knipoogt eveneens naar de oeroude Civic uit de jaren ’70. En als wij eerlijk mogen zijn, wij zien er ook de Mini in.


En Mini is deze Honda echt wel. De bolvorm meet 3.90 meter en met zijn ronde guitige LED koplampen vooraan en achteraan en perfect op de hoeken geplaatste wielen, belooft hij echt rijplezier. Wij gaan na of dit ook zo is.

Wij kunnen absoluut niet naast het technologisch aspect kijken van deze Honda. Aan de buitenkant vallen zijn cameraspiegels op. En jawel, die zijn standaard. Bij een merk als Audi is dit een optie op de E-tron. Geen enkel ander merk levert dit standaard. De camera’s zijn verbonden met twee schermen links en rechts op het dashboard. Wij zijn fan van een dergelijk systeem en deze zijn hier nog beter geplaatst dan in de Audi. Het beeld van je spiegel valt onmiddellijk in het gezichtsveld en biedt een duidelijk overzicht van het verkeer rondom je auto. Daarnaast heb je zelfs nog de mogelijkheid om op de binnenspiegel eveneens een camerabeeld te krijgen van het achteropkomend verkeer. Dit hoeft niet noodzakelijk, je kunt ook voor het traditionele spiegelbeeld kiezen.

5 schermen

En de flashy en techno stuff stopt niet met de spiegels alleen. Het interieur is over de ganse lengte van het dashboard een beeldscherm. Als je het opsplits, zijn het eigenlijk 5 displays naast elkaar, met de beeldschermen voor de spiegels inbegrepen. Hierop de digitale info over snelheid en rijhulpsystemen voor je, naast navigatie, verbruiksinfo, apps en andere multimedia. En als top of the bill kun je zelfs voor een leuke achtergrond kiezen. Herfstbladeren, winterlandschap tot zelfs een aquarium. En het stopt niet. Je passagier kan zelfs via de HDMI-aansluiting iets extern aansluiten. Nog een extra monitor, playstation ? Het kan met deze Japanner. Of de bestuurder daarmee gediend is of eerder afgeleid, daar kan over gediscussieerd worden. Gelukkig houden de rijhulpsystemen dan wel de aandacht van de chauffeur. Bij de minste afwijking van de rijstrook of even het stuur niet goed vasthouden, een symbool in het dashboard komt tevoorschijn en eist je aandacht op. Klein minpuntje voor de navigatie, bij ons testexemplaar werkte de functie om laadpalen te zoeken (nog) niet.

Achterwielaandrijving

Het elektrische platform plaatst het batterijpakket laag en achteraan met achterwielaandrijving en een ideale 50/50 gewichtsverdeling. Dat levert een plezierig weggedrag op. In combinatie met zijn wendbaarheid is dit een zegen in de stadsjungle. Met de juiste muziek binnenin, is dit de hip hopper van de stad. Parkeren, draaien en keren op een zakdoek, met een draaicirkel van 9,2 meter.
Lichtjes glijden met de achterkant kan ook. Niet dat het een driftsessie wordt, want bij gas lossen komt hij onmiddellijk terug in het juiste spoor.
Wat prestaties betreft valt dit ook reuze mee. De elektromotor levert in de Advance-versie 154 pk en 315 Nm. Hiermee gaat hij in 8,3 seconden naar 100 per uur en topt hij op 145 km/u. Voldoende vlot in het dagelijkse verkeer en zeker in de stad. In de basisversie levert hij 136 pk, wat gezien de prijs van dit kleintje misschien de betere keuze is.

Rijbereik

Grote batterijen in een kleine auto ? Kan absoluut niet. Het batterijpakket achteraan onze Honda bevat slechts 35,5 Kwh. Je hoort ons al komen, het rijbereik is hierdoor navenant. Theoretisch levert hij 220 km rijbereik op. In de praktijk levert onze lilliputter een maximum rijbereik van 180 km op. En dan nog afhankelijk van je rijstijl. Zeker op grote wegen en snelwegen slinkt zijn batterij nog sneller. Niet dat hij niet vlot rijdt op grote wegen, maar tussen de vrachtwagens op de snelweg, voelen wij ons soms wel heel klein. Wie last heeft van claustrofobie, blijft beter zoveel mogelijk weg van de snelweg. Gelukkig gaat het opladen van de batterijen vlot. Dit kan aan een snellader tot 100 Kw, waardoor je in 30 minuten de batterij terug aan 80 % krijgt. En vermits je trip heen en terug Brussel-kust niet lukt zonder bij te laden, is een snelle laadbeurt zeker welkom. Het verbruik op de boordcomputer schommelt tussen 14,7 Kwh/100 km tot zo’n 24,8 Kwh/100 km.

Praktisch

Ook de praktische kanten van deze auto zijn op zijn miniformaat. De koffer slikt slechts 171 liter. Met neergeklapte achterbank wordt dit 861 liter. Achteraan is plaats voor 2 personen en dit zullen geen basketspelers mogen zijn. Met de kinderen naar een pretpark kan zeker, maar neem dus een klein rugzakje mee in de koffer.

Budget

De Honda e komt in 2 versies. In zijn basisversie kost hij 34 500,- €, de hier geteste Advance-versie kost 37 500,- €. Je krijgt uiteraard een zo goed als full option auto, enkel zaken als een lederen interieur of wat verpersoonlijkheden via kleuraccenten in de deurstijle of het dak staan op de optielijst. Maar een dergelijk aanzienlijk bedrag voor slechts 200 km rijden, is wel een hele slok op de borrel. Een Mini Electric is er vanaf 33 100,- € en belooft een rijbereik tussen 230 en 270 km. Een klassieker uitziende Opel Corsa e is er vanaf 30 495,- €. en gaat vlot over de 300 km rijbereik. Zijn grootste concurrent wordt ongetwijfeld de nieuwe Fiat 500e, die in de vergelijkbare Prima-versie eveneens 34 500,- € kost (basisversie is er vanaf 23 900,- €).


De Honda e schrikt de markt van de kleine EV’s op. Hij valt op met guitig bolvormig ontwerp dat enerzijds retro lijkt, maar daarnaast ook heel modern. Zeker met zijn technologisch en futuristisch interieur vol met schermen. Wil je trendy zijn, je bent een technofreak, hebt lak aan veel bagageruimte en zoekt een opvallende en vlot rijdende stadsmus en je hebt het budget, dan is hij iets voor jou. Het krappe rijbereik neem je er dan maar bij.


PLUS

- compact in de stad
- technologisch
- guitig design

MIN

- prijs
- rijbereik
- praktische aspecten

tekst en foto’s: Filip Dewulf

Laatst aangepast op donderdag, 17 december 2020 00:05