Test : Lexus UX 300e Privilege Line

zaterdag, 31 juli 2021 13:38
Test : Lexus UX 300e Privilege Line

Toyota en Lexus zijn ondertussen pioniers als het op hybride-modellen aankomt.   Aan hun zachte manier van rijden en enige vorm van spaarzaamheid kan niemand onbemind blijven.   Als het echter op volledig elektrische modellen aankomt, hebben ze een inhaalbeweging te maken.   Wij gaan na of Lexus kan scoren met hun eerste BEV, de UX300e. 

Bij Lexus heb je bij de eerste aanblik telkens iets van voor of tegen.   De vele hoeken en kanten maken er een apart design van.   Het heeft wel iets, vinden wij.  Ook het interieur geeft hetzelfde gevoel.  Maar de materiaalkeuze is zeker in orde, met een afwerking die op hoog niveau is.  Enkel de instrumentencluster voor ons kan beter, dit oogt wat rommelig en de ergonomie van een aantal bedieningen vraagt wat zoekwerk.   En terwijl wij het over ergonomie hebben, wij zijn nog altijd geen fan van de muisbediening op de middenconsole om door het menu van het infotainment te gaan, waardoor het een eeuwigheid duurt om een navigatie-adres in te stellen, je telefoon te koppelen of de gewenste radiozender te selecteren. 
Heel ruim is hij zeker niet, er heerst een beetje een claustrofobisch gevoel binnenin, doordat je wat gedrongen zit.  Basketters gelieve zich te onthouden.  Een goede rijhouding is er wel, dankzij de elektrische verstelbare zetels en stuur in onze topversie Privilege Line.  Dit in combinatie met verwarming en ventilatie.   Het stuur ligt goed in de hand en de stuurrespons is eveneens prima.  

Wij waren een beetje verrast door de technische gegevens van deze UX300e.  Slechts een batterijpakket van 54,3 kWh wat neerkomt op zo’n 50 kWh bruikbare capaciteit.  Hiermee haal je een bescheiden WLTP-rijbereik van 300 km.   Wij haalden tot 267 km.  Het verbruik schommelt tussen 20.7 kWh/100 tot 22.4 kWh/100 km.   Remgeneratie kan, door de hendel van de versnellingen in B-stand of de spatels aan het stuur.   Al had het iets meer gemogen, ongeacht het spelen met de spatels – die trouwens perfect in de hand liggen – was het net iets te weinig.   One pedal driving is er bijgevolg niet.

Het vermogen van de elektromotor is daarentegen wel aanvaardbaar met 204 pk (150 kW).  Daarmee rijdt hij niet de pannen van het dak, maar alles verloopt zacht en geleidelijk, zoals het een Lexus betaamt.   Spurten naar 100 km/u doet hij in 7,5 seconden.  De topsnelheid is dan weer beperkt tot 150 km/u.   De elektromotor reageert altijd zacht en alert, in combinatie met een aangename beheersing van koetswerkbewegingen.  De filtering van oneffenheden is perfect, het stuurgevoel boezemt vertrouwen in.   Prima onderstel is dit.  Enkel op vochtige wegen hebben de wielen wat moeite om het koppel van 300 Nm over te brengen, waardoor hij wat teveel wielspin teweeg brengt.   Ongeacht of dit nu in de Eco, Normal of Sportmodus is, in te stellen via een ring rechts boven het instrumentenpaneel.  De verschillende standen geven niet veel verschil in stuur- en rijgedrag, dus reden wij zoveel mogelijk in de Eco-modus.

De UX300e is een zachte en aangename vriend, waarbij je geniet van het uitstekende Mark Levinson audiosysteeem, dat enkel in de topversie verkrijgbaar is.

Minder lyrisch zijn wij over het laadvermogen.  Slechts 6.6 kW op éénfasige wisselstroom.  Dit betekent een ruime nacht van zelfs tot 10u oplaadtijd aan een openbare laadpaal.  Ook het snelladen is beperkt, tot slechts 50 kW en dan nog via een Chademo-stekker.  In een elektrische stadsauto zouden wij dit nog aanvaarden, maar niet zo bij een premium die Lexus geacht wordt te zijn.  Komt nog bij dat de laadkabel voor de laadpaal een optie is (370,- tot 470,- €).

En premium zit hij ook in de prijs.  Een basisversie is er vanaf 53 100,- €.   Maar een Lexus staat voor luxe en enige exclusiviteit, dus zouden wij al geneigd zijn tot een Executive Line (58 900,- €) of Privilege Line (64 700,- €)te kiezen.   Tussenin zit de Business Line voor 54 800,- €.

Het eerste elektromodel bij Lexus is een eerste voorzichtige poging om voet aan de grond te zetten.    Daar slaagt de UX300e in met zijn zachtheid, stuurgevoel en hoogstaande afwerking.   Daarnaast is hij in de topversie rijkelijk uitgerust, voor een stevige prijs.   Jammer dat hij punten verliest door zijn laadmogelijkheden en batterijcapaciteit, waardoor hij bij het grote publiek weinig kans maakt.   Lexus en Toyota beloven binnen afzienbare tijd meer en beter, wij kijken ernaar uit.


 
PLUS

  • zachte werking
  • afwerking
  • uitrusting in hogere versies

MIN

  • beperkt rijbereik
  • laadmogelijkheden
  • bediening infotainment


tekst en foto’s : Filip Dewulf

Laatst aangepast op maandag, 02 augustus 2021 19:19