Test: Opel Astra Hybrid GS Line

dinsdag, 09 augustus 2022 19:18
Test: Opel Astra Hybrid GS Line

Leve Stellantis

Sinds Opel deel uitmaakt van de Stellantis-groep, verrassen ze ons met nieuwe auto’s die mogen gezien worden. Dat kunnen wij zeker ook zeggen van de nieuwe Astra, die wij in zijn Hybrid-versie mogen testen.
Reeds de 12de generatie is dit van de Astra, die als de welbekende Kadett het levenslicht zag.

De Astra staat net als Grandland en Crossland op het moduleerbare EMP2-platform.  Een platform dat klaar moet zijn voor volledige elektrificatie, want Opel belooft van deze Astra een volledige elektrische versie in 2023. Tot zolang kunnen zelfstandigen zich optrekken aan de plug-in versie, die Hybrid op de achterklep krijgt.

Vizor als gezicht

De nieuwe Astra is vooral herkenbaar aan de nieuwe deigntaal die wij ondertussen reeds op andere modellen uit Rüsselsheim terugvinden. Een volledig zwart radiatorrooster dat uitloopt naar de LED-koplampen vooraan, Vizor geheten. Ten opzichte van het vorig model wordt de Astra slechts 4 millimeter groter, de wielbasis wordt wel 13 millimeter langer. Dat zorgt voor extra binnenruimte en ook extra koffer, al beperkt de Hybrid dit tot 352 liter (422 liter voor de reguliere benzine- en dieselversies). Maar vooral technologisch springt de Astra een bank vooruit.

Hybrid met 180 pk

Dat de plug-in aandrijving ook geleend is van bij Franstalige vrienden van bij Peugeot, is geen verrassing. De 1,6 liter viercilinder haalt in combinatie met een elektromotor van 81 kW die perfect in de achttrapsautomaat geïntegreerd is, een vermogen van 180 pk. Later komt daar zelfs nog een krachtigere (225 pk) versie bij. Ook de batterij komt over vanuit de Peugeot 308 en met 12,4 kWh levert deze officieel een rijbereik van 60 kilometer.  Wij haalden een mooie 45 kilometer, wat ons in staat stelde woon-werkverkeer heen en terug volledig elektrisch af te leggen. Starten doet de Astra altijd elektrisch. Verder heb je de keuze uit Hybrid of Sport als rijmodus. Die laatste gebruikt enkel de benzinemotor, dat hoor je vooral aan wat meer motorgebrom en een verbruik dat naar 7,5 liter/100 km klimt. Je kan ook kiezen voor de e-save modus, waardoor batterijcapaciteit opgespaard wordt. Ook dan is het verbruik aanzienlijk hoger, maar dit kan interessant zijn om terug elektrisch te rijden in b.v. stadsomgeving of wanneer je het zelf nodig acht.  In het geval van de hybride, waarbij de beide motoren hun werk zacht en stil doen, beperkt het verbruik zich tot 4,5 liter/100 km. Mooie cijfers.  De batterijen terug opladen kan aan een openbare laadpaal of wallbox in een kleine 3 uur. Mooie cijfers zijn dit.

Prettig

Dat wij echt plezier beleefden aan het stuur van deze Astra, mogen wij stellen. Zowel bij hoge snelheid op snelwegen als bij het fijner werk op een bochtiger traject, leverde de ophanging en demping een mooi compromis tussen comfort en sportiviteit. Het stuurgevoel is misschien niet zo direct als in de vergelijkbare Peugeot 308, maar dynamisch en prettig is het wel. Ook de AGR-zetels geven voldoende steun, alleen is het jammer dat in onze geteste GS-Line uitvoering enkel de bestuurdersstoel over een verstelbaar voorgedeelte beschikt om extra steun onderaan de knie te geven.


Pure Panel

Binnenin valt de boordplank het meest op met de twee schermen van telkens 10 duim die met elkaar verbonden zijn via een matglazen overkapping, wat Opel met fierheid Pure Panel noemt. En wij zijn maar wat blij dat er op de middenconsole nog fysieke toetsen zijn voor een aantal essentiële functies. Ook de afwerking en gebruikte materialen mogen gezien worden.

Vergelijken

Ook wanneer de portemonnee opengaat, zal een vergelijk met de Peugeot neef 308 niet ver uit de buurt zijn. De basisversie bij Opel heet Edition en is er vanaf 38 250,- €, de vergelijkbare Allure Pack bij Peugeot is zowat 1500,- € duurder. In pure basisversie Active is de Fransoos zelfs goedkoper af. Onze testversie GS Line klokte af op 45 760;- €. Het wordt een rationele keuze en ongetwijfeld gaat het dan om kiezen voor het sexy en flashy uiterlijk van de Peugeot of de moderne elegantie van de Opel.

De nieuwe Opel Astra profiteert van de technologie en rijdynamiek van het moederhuis Stellantis.  Dat zal hem ongetwijfeld geen windeieren leggen.  Hij komt modern elegant voor de dag, is zuinig als hybride en rijdt voortreffelijk.  Kiezen tussen Frans of Duits wordt nu echt moeilijk. 


PLUS

  • geslaagd design
  • aangename hybride
  • concurrentieel geprijsd

MIN

  • kofferinhoud t.o.v. niet hybride
  • geen knie-steun passagierszetel
  • moeilijk kiezen tussen Astra of 308 ?!


 
tekst: Filip Dewulf
foto’s: Opel

Laatst aangepast op vrijdag, 12 augustus 2022 19:30