Electra en Uber gaan nieuw duurzaam partnerschap rond snelladers aan

jeudi, 11 juillet 2024 16:47
Electra en Uber gaan nieuw duurzaam partnerschap rond snelladers aan

11 juli 2024, Brussel – Electra, de Europese specialist in snelladers voor elektrische voertuigen, en Uber, kondigen vandaag een nieuw partnerschap aan dat een duurzamere toekomst voor ogen heeft.   

Via deze samenwerking willen Electra en Uber de overstap naar elektrisch rijden versnellen. Ze sluit aan bij overheidsinitiatieven om in Brussel tegen 2025 een omschakeling naar 100 % elektrisch af te dwingen. Antwerpen, Gent en Brussel stelden al een lage-emissiezone in om de toegang tot de stad te beperken voor andere voertuigen dan elektrische. In heel België zullen chauffeurs die gebruikmaken van het Uber-platform sneller en goedkoper kunnen laden met Electra. In 20 minuten kunnen ze maar liefst 400 km aan rijbereik bijladen. Voor die bestuurders is het ook mogelijk om 30 minuten op voorhand een snellaadstation te reserveren. 

Chauffeurs die gebruik maken van het Uber platform willen hun werkdag zo efficiënt mogelijk doorbrengen. Dankzij het stedelijke b2b-aanbod van Electra kunnen chauffeurs heel lang blijven rijden en verliezen ze zo weinig mogelijk tijd aan de laadpaal. We helpen chauffeurs die gebruik maken van het Uber platform om gemakkelijk Electra-laadstations te vinden en maken hen zo het leven gemakkelijker. In een recente enquête van Electra binnen de sector gaven chauffeurs aan dat ze de voorkeur geven aan een betrouwbare oplaaddienst die in de eerste plaats snelladen (89 %), een voordelig tarief (86 %) en oplaadpunten in de buurt (79 %) biedt.  Met dit b2b-aanbod wil Electra gericht inspelen op die vraag.” Louis-Charles Mosseray, Algemeen Directeur Electra BeNeLux.

Via deze samenwerking met Electra versterken we Ubers belofte omtrent duurzaamheid en helpen we chauffeurs om tegen een gunstig tarief de stap naar elektrisch te zetten. Zo wordt het voor hen veel interessanter om 100 % elektrisch te rijden. Dat kan nu dankzij de snelladers van Electra, onze nieuwe partner.” Laurent Slits, CEO Uber België.

Dernière modification le mercredi, 10 juillet 2024 16:50