Subaru Forester 2022 en Black Belt Edition

donderdag, 13 januari 2022 21:35
Subaru Forester 2022 en Black Belt Edition

Bronzen olympiër krijgt exclusieve editie

De Subaru Forester bestaat 25 jaar en sinds 1997 zijn wij nu toe aan de 5de generatie. 

Samen met de voorstelling van de nieuwe Solterra, lanceert Subaru een facelift van hun Forester.

De subtiele wijzigingen zijn te vinden bij een nieuwe voorbumper met een nieuwe grille, gewijzigd design voor de koplampen en nieuwe mistlichtenbehuizing vooraan. Die laatste zijn naargelang de uitrustingsversie in chroom of zwart uitgevoerd. Achteraan worden wijzigingen aangebracht aan de achterbumperbescherming. De dakrails krijgen dan weer een zilveren kleur en de Premiumuitvoering krijgt nieuwe 18-duimsvelgen. Tot slot zijn in het Forester-gamma drie nieuwe kleuren beschikbaar, namelijk Autumn Green Metallic, Cascade Green Silica en Briljant Bronze Metallic.  Binnenin zijn enkele subtiele wijzigingen en op technologisch vlak gaat het vooral om de nieuwste versie van het Eye Sight en vanaf de Luxury-versie is de Airco Gesture Control standaard. Via twee simpele handbewegingen kan de temperatuur van de airco aangepast worden, zonder gebruik te maken van het scherm.  

Wat de aandrijving betreft zijn er geen wijzigingen, dit is nog steeds de 2-liter e-boxer met mildhybride ondersteuning in combinatie met het gekende AWD systeem.

Matthias Casse ambassadeur

Sinds 2019 is Matthias Casse de merkambassadeur van Subaru en koppelt hij het gezicht aan het Japanse merk. 

Samen met de facelift van de Forester lanceert Subaru de Black Belt Edition. Deze beperkte oplage van slechts 10 exemplaren op de Belgische markt gooit een knipoog naar de bronzen medaille-winnaar in het judo tijdens de Olympische Spelen van Tokio in 2021. Het gaat hier om een Chrystal White exemplaar in Luxury uitvoering die voorzien is van een zwarte striping rondom, zwarte spiegelkappen en zwarte 18-inch velgen, verwijzend naar de zwarte judokaband. Daarnaast siert de auto met badges “Black Belt Edition by Matthias Casse” op de zijflanken achteraan en een genummerde badge binnenin op het dashboard. De prijs bedraagt 43 545,- €.


tekst: Filip Dewulf
foto’s: Filip Dewulf, Subaru Belux