Kia investeert in groene energie als onderdeel van zijn streven naar duurzame oplaadsystemen voor elektrische voertuigen

vrijdag, 25 februari 2022 16:39
Kia investeert in groene energie als onderdeel van zijn streven naar duurzame oplaadsystemen voor elektrische voertuigen
  • Kia-klanten kunnen met elke openbare laadbeurt bijdragen tot groene energie
  • Alle Kia Charge-activiteiten worden gecompenseerd met 100% groene stroom van windmolens
  • Kia engageert zich om het aandeel hernieuwbare bronnen in de energiemix te verhogen
  • Volledig elektrisch gamma tegen 2035 om Kia’s bijdrage op het vlak van duurzame mobiliteit te versnellen

Kia versterkt zijn duurzaamheidsreputatie door nog meer groene energie te gebruiken in zijn pan-Europese oplaadnetwerk. Kia werkte al samen met IONITY om groene laadoplossingen aan te bieden op de Europese snelwegen. Dankzij zijn jongste partnerschap met Digital Charging Solutions (DCS) kunnen Kia-klanten voortaan nog meer van hun emissievrije voertuig genieten in de wetenschap dat hun laadbeurten worden gecompenseerd door hernieuwbare energie.

Via zijn Kia Charge-service zal Kia (conform de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming) bepalen hoeveel energie zijn Europese klanten gebruiken wanneer ze hun elektrische voertuigen opladen om vervolgens het overeenkomstige aantal megawatturen (MWh) aan te kopen via ‘Guarantee of Origin’-certificaten (GO). Bij Kia is de hernieuwbare energie afkomstig van windmolens. DCS zal de GO's gebruiken om meer groene energie in het net te injecteren om er laadpunten en andere elektrische items mee aan te drijven. 

Groene energieleveranciers gebruiken natuurlijke hulpbronnen zoals de wind en de zon om emissievrije energie op te wekken, die vervolgens wordt omgezet in elektriciteit. Een onafhankelijk register verifieert de groene oorsprong van elke geproduceerde vermogenseenheid, gemeten in MWh, door de afgifte van een GO-certificaat. 

Jörg Reimann, CEO van Digital Charging Solutions, voegt eraan toe: “DCS is een belangrijke locomotief voor de toekomst van duurzame mobiliteit over de hele wereld. Door met ‘GO’-certificaten te werken, garanderen we dat honderd procent van de energie die tijdens elk laadproces wordt verbruikt, terug in het elektriciteitsnet wordt geïnjecteerd als elektriciteit van Europese windturbines. Dat maakt de vraag naar groene stroom zichtbaar op de markt en helpt de weg naar een duurzamere toekomst vrij te maken.”

Alle geproduceerde energie, groen of grijs, wordt in het net gepompt en kan niet worden geïdentificeerd of geselecteerd per gebruikstype. Kia-klanten hebben de vrijheid om aan elk openbaar laadpunt op te laden en de constructeur kan onmogelijk nagaan welke energiebron voor elk laadpunt wordt gebruikt. Door samen te werken met DCS wil Kia de beschikbare hoeveelheid groene energie op het net verhogen door elk megawattuur dat klanten aan openbare laadpalen verbruiken te compenseren met 100% hernieuwbare energie. 

Jason Jeong, president van Kia Europe, legt uit: “Door meer groene energie in het net te injecteren, kunnen we het aandeel van duurzamere bronnen in de energiemix vergroten.

“Zo hopen we op termijn deel uit te maken van een breder netwerk dat rechtstreeks kan samenwerken met leveranciers van hernieuwbare energie die klanten 100% groene laadfaciliteiten bieden. Maar tot alle grijze energie uit het net is verbannen, is deze nieuwste actie een stevige stap in de goede richting,” besluit hij. 

 

Kia Charge – een van de snelst groeiende laadnetwerken in Europa

In samenwerking met DCS geeft Kia Charge bestuurders toegang tot een van 's werelds grootste openbare laadnetwerken met meer dan 300.000 laadpunten in 29 Europese landen. Om de eenvoud en het gebruiksgemak te verzekeren, krijgen gebruikers van de pan-Europese geïntegreerde openbare laaddienst via een enkel platform toegang tot de laadpunten van alle belangrijke exploitanten.

De Kia Charge-oplaadkaart en de Kia Charge-app geven Kia Charge-gebruikers toegang tot de laadpunten van alle belangrijke operatoren. En aangezien de betalingen via een maandelijkse factuur gebeuren, hebben ze geen bijkomende contracten met andere leveranciers nodig.

Een bijkomend voordeel is dat Kia Charge-gebruikers toegang hebben tot IONITY, een pan-Europees geïntegreerd openbaar laadnetwerk met meer dan 1.600 uiterst krachtige oplaadpunten in 24 Europese landen. De snelladers van 350 kW ondersteunen de ultrasnelle laadtijd van 18 minuten om de batterij van de nieuwe Kia EV6 van 10 tot 80 procent op te laden. 

Kia Charge is momenteel verkrijgbaar in zestien Europese landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

 

Duurzame toekomst

Kia deelde zijn duurzaamheidsdoelstellingen in het kader van de vorig jaar onthulde ‘Plan S’-strategie, met als belangrijkste doelstelling om tegen 2035 een volledig elektrisch personenwagengamma te introduceren in Europa. De EV6, Kia’s eerste model op basis van een specifiek elektrisch platform, werd onlangs onder luid applaus gelanceerd in Europa en doorstaat moeiteloos de vergelijking met diverse topmerken. 

Het merk Kia onderging een enorme transformatie om met zijn producten, technologieën en diensten wereldmarktleider in duurzaamheid te worden. Kia’s recentste aankondiging om te investeren in groene energie is een nieuwe stap om de milieuproblemen rond de levenscyclus van elektrische voertuigen te beperken.

Digital Charging Solutions

Digital Charging Solutions GmbH (DCS) ontwikkelt laadoplossingen voor autofabrikanten en wagenparkbeheerders, waardoor het op wereldvlak een drijvende kracht is achter de transitie naar elektromobiliteit. De ‘full-service white-label’-oplossingen van DCS helpen constructeurs en wagenparkbeheerders om hun strategieën op het gebied van elektromobiliteit te realiseren, want de geïntegreerde digitale oplossingen van de onderneming maken laden aan laadstations eenvoudig, veilig en comfortabel. Met zo’n 300.000 laadpunten op 29 geïntegreerde markten en grensoverschrijdend laden beschikt DCS momenteel over het snelst groeiende laadnetwerk.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

De vernieuwde Kia Sorento kan vanaf nu besteld worden

  • Nieuwe Kia Sorento is vanaf nu bestelbaar en zal in de zomer in de showrooms staan
  • Hij biedt standaard 7 plaatsen en onderscheidt zich door sterk opgefrist design met nieuwe kleuren, duurzame materialen en een vernieuwde gebruikerservaring
  • Gemoedsrust en meer verantwoord rijden dankzij meer comfort, veiligheid en beveiliging
  • Hybride en oplaadbare hybrideaandrijving bewijzen Kia’s engagement op het gebied van elektrificatie
  • Kunstleder en gerecycleerd PET vervangen stoffen zetels als EU-standaard

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”