Kia-eigenaars stemmen Niro EV naar de top in de ‘Electric Vehicle Experience Ownership’-studie 2022 van J.D. Power

vrijdag, 01 april 2022 20:03
Kia-eigenaars stemmen Niro EV naar de top in de ‘Electric Vehicle Experience Ownership’-studie 2022 van J.D. Power
  • J.D. Power ondervroeg ruim 8.000 eigenaren van elektrische auto's over belangrijke factoren van eigenaarschap
  • Eigenaars verkozen Kia Niro EV voor tweede jaar op rij tot beste model in massamarkt
  • Tevreden bestuurders prijzen Niro EV op vlak van gebruikskosten, batterijbereik, klantervaring, stijl en rijplezier
  • Kia Niro EV biedt praktische cross-overstijl en ruimte naast elektrisch rijden met groot rijbereik
  • Kia Niro EV is belangrijk onderdeel van Kia’s streven naar geëlektrificeerde verkoop in Europa

De Kia Niro EV werd verkozen tot beste in de categorie van de massamodellen in de ‘Electric Vehicle Experience Ownership’-studie 2022 van J.D. Power. Dit is het tweede jaar op rij dat Kia-eigenaars de Niro EV hebben uitgeroepen tot het beste elektrische voertuig (EV) voor de massamarkt. Om de tevredenheid van de eigenaars en de kans op een nieuwe aankoop te achterhalen, ondervroeg J.D. Power meer dan 8.000 EV-eigenaars in de VS over cruciale factoren zoals de gebruikskosten, het batterijbereik, de klantervaring, de stijl en het rijplezier.

 

De Kia Niro speelde een cruciale rol in Kia’s elektrificeringstraject door met zijn keuze uit emissiearme en emissievrije aandrijflijnen een eenvoudige overgang naar duurzame mobiliteit te creëren. De Niro EV is de bestseller van de drie versies en is sinds zijn lancering in 2017 steeds prominenter aanwezig in het Kia-gamma. 

 

“Kia engageert zich om een gevarieerd gamma van voertuigen aan te bieden met handige services die een uitstekende eigenaarservaring verzekeren”, aldus Sean Yoon, President & CEO, Kia North America, Kia America. “De opeenvolgende overwinningen in de ‘EVX Ownership’-studie versterken Kia’s leiderschap terwijl het merk zich voorbereidt om tegen 2027 bijkomende elektrische personenwagens, SUV’s en monovolumes te introduceren in verschillende segmenten. De volledig nieuwe EV6 vervoegde de Niro in het volledig elektrische gamma van Kia en bezorgde het merk een recordverkoop in februari.”

 

De Kia Niro biedt de ideale oplossing voor bestuurders die uitstootvrij willen rijden maar geen toegevingen willen doen op het gebied van ruimte, stijl en rijbereik. Met 454 kilometer zuiver elektrisch rijbereik, een functionele interieurruimte en een instant koppel van 395 Nm is de Niro EV het perfecte voertuig om mensen aan te moedigen over te schakelen op elektrische mobiliteit. 

 

“EV’s worden steeds belangrijker in het autolandschap. Aangezien de Niro EV voor het tweede jaar op rij werd bekroond met de hoogste klantentevredenheid in het segment van de batterijaangedreven elektrische wagens voor de massamarkt, heeft Kia bewezen dat hij de verwachtingen van eigenaars van elektrische wagens overtreft”, aldus Brent Gruber, Senior Director, Global Automotive bij J.D. Power.

 

Kia kondigde onlangs aan dat er in 2022 een volledig hertekende Niro zal worden gelanceerd, die zal voortbouwen op de features die het huidige model zo populair maken en tegelijk een opgefriste stijl en geavanceerde technologieën zal aanbieden. 

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Kia XCeed krijgt opgefrist design, verbeterde technologie en krachtige GT-line-uitvoering

- Opgewaardeerde en sportievere koetswerkstijl benadrukt emotioneel karakter van de nieuwe XCeed in het C-cross-oversegment

- Sportieve GT-line-uitvoering injecteert GT-DNA voor het eerst in de XCeed; 204 pk levert opwindend en dynamisch rijgedrag

- Verbeterd interieur met hoogtechnologische voorzieningen voor eersteklas comfort en gebruiksgemak

- Efficiënt motorengamma met ICE-, MHEV- en PHEV-opties

- Nieuwe XCeed vanaf september te koop in Europa; garantie van 7 jaar of 150.000 km inbegrepen

DE NIEUWE KIA NIRO BEWIJST DAT KLEINE DINGEN EEN GROOT VERSCHIL MAKEN

-      De nieuwe Niro kan schermen met innovatieve design- en comfortvoorzieningen

-      Flexibele interieurruimte ontworpen voor alle inzittenden

-      De ‘Green Zone’-rijmodus, de aerodynamische vormgeving en de elektrische achteruitrijfunctie verhogen de efficiëntie en verlagen de emissies

-      Een milieuvriendelijk interieur en drie geëlektrificeerde aandrijfgehelen bieden een waaier aan duurzame oplossingen

-      De connectiviteitsfuncties en het sleepvermogen tot 1.300 kilogram brengen nieuwe avonturen binnen bereik

Hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch? Met de nieuwe Kia Niro kies je à la carte!

Een nieuwe auto kiezen is vandaag meer dan ooit een belangrijke stap. Want ga je voluit voor elektrisch? Of is een hybride of plug-in hybride het perfecte compromis? Wie de wereld bekijkt met een open blik maakt volop kennis met nieuwe kansen en mogelijkheden. De nieuwe Kia Niro bijvoorbeeld, die je toelaat om zélf het niveau van elektrificering te kiezen dat op dit moment bij jou past. De meest in het oog springende keuze maakte Kia alvast voor jou: een design dat uit de massa springt, en waaronder een indrukwekkend arsenaal innovatieve technologie schuilgaat.