NIEUWE RANGE ROVER SPORT ONTHULD MET EPISCHE BEKLIMMING VAN EEN OVERLAAT

woensdag, 11 mei 2022 19:46
NIEUWE RANGE ROVER SPORT ONTHULD MET EPISCHE BEKLIMMING VAN EEN OVERLAAT
 • Spectaculair debuut: De nieuwe Range Rover Sport heeft sportieve luxe opnieuw  gedefinieerd, met een uitdagende beklimming van een 193 m hoge overlaat van een  dam terwijl er 750 ton water per minuut naar beneden stroomde 

 • Uitdaging aanvaard: De luxueuze prestatie-SUV bedwong de Karahnjukar-dam nadat  hij het vulkanische landschap, rotswanden en ondergelopen tunnels van IJsland had  veroverd. Bekijk het hier. 

 • Dynamische capaciteiten: Jessica Hawkins, stuntpilote van James Bond, nam het  stuur in handen en riskeerde een steile val om de top van de overlaat te bereiken als  uniek toonbeeld van dynamische capaciteiten  

 • Dynamische luxe: De nieuwe Range Rover Sport combineert een indrukwekkende  moderniteit en een opvallend karakter met geëlektrificeerde prestaties 

 • Modernistische filosofie: De minimalistische designbenadering tilt het DNA van de  Range Rover Sport naar een hoger niveau met een gespierd postuur en strakke  oppervlakken die kracht en wendbaarheid uitstralen  

 • Elektriserend vermogen: Zuiver elektrische aandrijving in 2024, een 375 kW/510 pk  sterke elektrische hybride-aandrijving met een groter rijbereik vanaf de lancering, een  totaal reëel rijbereik van 740 km en een CO2-uitstoot vanaf 18 g/km1

 • Soepel en krachtig: Ingenium-zescilindermotoren met 48V mild-hybridaandrijving op  benzine en diesel, plus een nieuwe V8 Twin Turbo van 390 kW/530 pk, leveren de  gebruikelijke Range Rover Sport-prestaties
 • Baanbrekend rijgedrag: De dynamische luchtvering met instelbare luchtveren – een  primeur van Range Rover – en de actieve schokdempers met dubbel ventiel staan  garant voor een ongekend niveau van wendbaarheid, controle en stabiliteit 

 • Dynamische meester: Het Stormer Handling Pack combineert vierwielbesturing,  Dynamic Response Pro, een elektronisch actief differentieel met Torque Vectoring by  Braking en configureerbare programma's 

 • Naadloze connectiviteit: Het zwevend haptisch Pivi Pro-aanraakscherm van 13,1"  wordt aangevuld met een 13,7" groot Interactive Driver Display en Amazon Alexa  spraak-Al3 voor een intuïtieve digitale ervaring (van zodra Alexa beschikbaar komt in  België)

 • De nieuwe Range Rover Sport is beschikbaar in België vanaf € 95.000. Voor meer  informatie kunt u terecht op www.landrover.be

10 mei 2022, Antwerpen – De nieuwe Range Rover Sport maakte zijn wereldwijde debuut  met een indrukwekkende primeur: de beklimming van een overstroomde overlaat van een  dam in IJsland.  

Tijdens deze epische beklimming trotseerde de nieuwe Range Rover Sport een stortvloed van  water dat met 750 ton per minuut over de helling van de Karahnjukar-dam stroomde – de  grootste in zijn soort ter wereld. Tractie verliezen zou een hachelijke val van 90 m betekenen,  van de voet van de overlaat tot op de bodem van de vallei. 

De derde generatie van Land Rovers luxueuze prestatie-SUV is de meest begeerlijke,  technologisch geavanceerde en capabele versie ooit, die een imposante uitstraling op de weg  koppelt aan instinctieve rijresponsen dankzij de meest geavanceerde combinatie van  chassistechnologieën die ooit op een Land Rover werden gemonteerd.  

De succesvolle beklimming van de overlaat werd voor het eerst vertoond tijdens een exclusief  lanceringsevenement in het Advanced Product Creation Centre van Jaguar Land Rover in het  Britse Gaydon. Jessica Hawkins, de officiële stuntpilote van James Bond, zat aan het stuur  terwijl de nieuwe Range Rover Sport zijn grip, tractie, prestaties en evenwicht demonstreerde  door de meest recente uitdaging voor de luxueuze prestatie-SUV van Land Rover aan te gaan.  Eerdere exploten waren onder meer een recordbrekende beklimming van Pikes Peak in de  Verenigde Staten, de eerste vastgelegde oversteek van de woestijn ‘het Lege Kwartier’ op het  Arabische schiereiland en een eerste beklimming van de 999 treden naar de Hemelse Poort  in China in 2018. 

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “De baanbrekende MLA-Flex-architectuur en de nieuwste chassissystemen van Land Rover  komen samen in de Range Rover Sport om het hoogste niveau van dynamiek te leveren dat 

we ooit hebben gezien. Integrated Chassis Control regelt het volledige gamma innovaties en  coördineert alles van de nieuwste luchtvering met aanpasbaar volume tot onze elektronische  actieve rolcontrole Dynamic Response Pro. Het resultaat is de meest meeslepende en  sensationele Range Rover Sport ooit.” 

De beklimming was het laatste obstakel op de rit van de bodem van de vallei naar de top van  de dam, met een overstroomde rivierbedding, lange steile tunnels en de 40-graden betonnen  tunnels van de hydro-elektrische dam en de rotsachtige damwand zelf. De 294 meter van de  overlaat liet het water woest naar beneden storten over een hoogteverschil van 90 meter, de  ultieme test van de tractie en het vertrouwen van de bestuurder.  

Stuntpilote Jessica Hawkins verklaarde: “De kracht van het water dat langs de overlaat naar  beneden golft, was adembenemend vanaf de zijkant van de vallei. De rit ernaartoe, wetend dat er onderaan de helling een val van 90 meter op me wachtte als het mis zou gaan, maakte  dit tot de meest uitdagende rit die ik ooit heb ondernomen. Ondanks de steile helling en het  ruisende water, leek het met de nieuwe Range Rover Sport vlot te gaan. Zijn tractie, kalmte  en indrukwekkende zicht gaven me zoveel vertrouwen dat ik van de hele ervaring kon  genieten.” 

De nieuwe Range Rover Sport staat op de geavanceerde, flexibele Modular Longitudinal  Architecture (MLA-Flex) van Land Rover, die de perfecte basis vormt voor zijn superieure  dynamiek en ongeëvenaarde raffinement. Zijn gamma krachtige en efficiënte motoren omvat  twee elektrische plug-in hybrides met een zescilinder en een groter rijbereik, die zuiver  elektrisch tot 113 km ver kunnen rijden en een CO2-uitstoot van slechts 18 g/km hebben1.  

De nieuwe 390 kW/530 pk sterke V8 Twin Turbo levert sportwagenprestaties met een sprint  van 0 naar 100 km/u in slechts 4,5 seconden dankzij de Dynamic Launch. Klanten hebben  ook de keuze tussen krachtige en efficiënte Ingenium-motoren met mild-hybridaandrijving op  benzine en diesel, terwijl de zuiver elektrische aandrijving vanaf 2024 verkrijgbaar zal zijn,  terwijl Land Rover zijn elektrificeringstraject voortzet. 

Assertief modern design 

De indrukwekkende proporties accentueren het emotionele design van de Range Rover Sport  met strakke oppervlakken, een dynamisch postuur en een onmiddellijk herkenbaar profiel, die  perfect worden geaccentueerd door zijn gespierde proporties. Die geven de indruk dat de  wagen er klaar voor is. 

Professor Gerry McGovern, OBE en Chief Creative Officer bij Jaguar Land Rover,  verklaarde: “Onze nieuwste Range Rover Sport omvat onze modernistische benadering van  het voertuigontwerp en versterkt tegelijk zijn onbetwistbaar sportieve en zelfverzekerde  karakter.” 

Het minimalistische design van de nieuwe Range Rover Sport wordt doorgetrokken in zijn  volledig nieuwe interieur. De nieuwe cockpitachtige interpretatie van de typische hoge  rijhouding van Range Rover, in combinatie met de nieuwste comfort- en rijhulpsystemen en  de fijnste materialen, maken van elke rit een aangename ervaring.  

Betrokken bij elke rit 

Een compleet en dynamisch instrumentarium zorgt voor de meest meeslepende en  dynamische rijervaring op basis van de inherente kracht van de flexibele MLA koetswerkarchitectuur. Een reeks technologieën, aangestuurd door het geïntegreerde  chassiscontrolesysteem van Land Rover, werkt harmonieus samen om een instinctieve  respons en wendbaarheid te verzekeren.  

Het nieuwe Stormer Handling Pack biedt de ultieme combinatie van chassistechnologieën  voor het meest dynamische en wendbare rijgedrag. Het omvat Dynamic Response Pro, een  vierwielbesturing, een elektronisch actief differentieel met Torque Vectoring by Braking en  configureerbare programma's.  

Dynamic Response Pro is een elektronische actieve rolcontrole van 48 volt, die op elke as tot  1.400 Nm koppel kan leveren voor een geruststellende rijervaring en een ongekende  koetswerkcontrole en stabiliteit in de bochten. All-Wheel Steering zorgt voor een  ongeëvenaarde wendbaarheid en manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden, met een  superieure stabiliteit bij hoge snelheden. 

Dynamic Air Suspension introduceert voor het eerst luchtveren met een aanpasbaar volume  en is gemonteerd op elke nieuwe Range Rover Sport. Dit intelligente systeem versterkt de  bandbreedte van de ophanging door de druk in de airbags te variëren. Zo wordt het traditionele  Range Rover-comfort gecombineerd met het dynamische rijgedrag dat van de Range Rover  Sport wordt verwacht. Om de respons te optimaliseren, controleert de wagen de weg voor  hem met behulp van navigatiegegevens van eHorizon om voorbereid te zijn op aankomende  bochten. 

Toppunt van sportieve luxe 

De nieuwe Range Rover Sport maakt van elke rit een gebeurtenis en kan worden  aangescherpt om zo dynamisch te rijden als de bestuurder wenst, terwijl hij tegelijk een hoger  niveau van raffinement en comfort biedt. Deze gave om twee verschillende karakters te  combineren wordt mogelijk gemaakt door een uitgebreide reeks technologieën. 

Het geavanceerde Cabin Air Purification Pro-systeem creëert en houdt een optimale  interieuromgeving voor welzijn en alertheid in stand, terwijl een selectie van krachtige  Meridian-audio-opties beschikbaar is. Het Meridian Signature Sound System is het meest  geavanceerde en krachtigste audiosysteem ooit op een Range Rover Sport, met tot 29  luidsprekers, waaronder vier hoofdsteunluidsprekers, om persoonlijke geluidszones te  creëren voor de vier inzittenden in het hoofdinterieur. Active Noise Cancellation3 van de  volgende generatie speelt hierbij een belangrijke rol door de externe geluiden in het interieur  te beperken voor een ultiem interieurraffinement. 

Naadloze technologie 

De krachtige elektrische voertuigarchitectuur van Land Rover (EVA 2.0) ondersteunt een  ecosysteem van naadloze geconnecteerde technologieën, waaronder Software Over The Air  (SOTA). Deze slimme technologie biedt updates vanop afstand voor 63 elektronische  modules, zodat de nieuwe Range Rover Sport zijn hele leven lang kan rekenen op de nieuwste  innovaties, moderne technologie en diensten. 

Het bekroonde infotainmentsysteem Pivi Pro beschikt over een zwevend haptisch  aanraakscherm van 13,1” met hoge resolutie, centraal in het modernistische dashboard. Het  controleert alles, van navigatie tot media en voertuiginstellingen, leert de gewoonten van de  gebruiker en personaliseert op intelligente wijze de ervaring aan boord, waardoor het een echt  intuïtieve persoonlijke assistent wordt.  

Amazon Alexa2introduceert een nieuw comfortniveau dat de mogelijkheid biedt om  verschillende instellingen en functies te bedienen met natuurlijke gesproken commando's en  tegelijkertijd afleiding te voorkomen. Alexa is geïntegreerd in Pivi Pro en de slimme spraak-AI  integreert zelfs het gebruik van Alexa-toestellen in huis via de smartphone-app van Land  Rover en Remote Skills. (Van zodra Alexa beschikbaar komt in België)

Ongeëvenaarde capaciteiten 

De nieuwe Range Rover Sport is de meest dynamische versie van Land Rovers luxueuze  prestatie-SUV en de meest bekwame auto op onverharde wegen, dankzij de nieuwste  intelligente vierwielaandrijving (iAWD) en de integratie van Land Rovers nieuwste offroad innovaties en -technologieën om zijn dynamische capaciteiten te verzekeren. 

De Adaptive Offroad Cruise Control maakt zijn debuut op de nieuwe Range Rover Sport en  helpt bestuurders om moeilijk terrein te overwinnen door een constant tempo aan te houden  afhankelijk van de terreinomstandigheden. Bestuurders kunnen een van de vier  comfortinstellingen selecteren; het systeem past de snelheid dan op intelligente wijze aan,  zodat de bestuurder zich kan concentreren op het sturen.  

De nieuwe Range Rover Sport zal uitsluitend worden gebouwd in de productievestiging van  Solihull in het Verenigd Koninkrijk, de historische thuisbasis van Range Rover-productie,  naast de nieuwe Range Rover.  

Getagged onder:
rangerover
Laatst aangepast op woensdag, 11 mei 2022 19:54

Gerelateerde items (op tag)

NIEUWE RANGE ROVER: BESTELLINGEN GEOPEND VOOR VLAGGENSCHIP SV EN PLUG-IN HYBRID MET GROTER ELEKTRISCH RIJBEREIK TOT 113 KILOMETER

 • Elegante efficiëntie: de volledige Range Rover-familie kan vanaf nu worden besteld. De performante oplaadbare hybridewagen biedt een elektrisch rijbereik tot 113 km– meer dan oorspronkelijk geschat
 • Meeslepende rijervaring: de nieuwe hybrides met groter rijbereik bieden een reëel rijbereik dat klanten in staat stelt om 75 procent van hun ritten emissievrij af te leggen2
 • Uitmuntende technologie: de geavanceerde PHEV’s beperken hun CO2-uitstoot tot 18 g/km1 – lager dan aanvankelijk geschat – dankzij een unieke mix van efficiëntie en moeiteloze zescilinderprestaties
 • Ongeëvenaarde luxe: bestellingengeopend voor de exclusieve nieuwe Range Rover SV, de ultieme uitdrukking van moderne luxe in de nieuwe Range Rover, met specifieke designthema’s en verfijnde details
 • Nooit-geziene keuze: exclusieve designdetails, uitgelezen materialen en specifieke designthema’s geven de nieuwe Range Rover SV meer personaliseringsmogelijkheden dan ooit tevoren
 • Krachtige prestaties: de nieuwe Range Rover SV is verkrijgbaar met de P510e PHEV-aandrijving, een efficiënte MHEV-diesel of de nieuwe V8 Twin Turbo-benzinemotor, voor een topsnelheid opgevoerd tot 260 km/u
 • Ongeziene aantrekkingskracht: sinds de lancering in oktober 2021 werd de nieuwe Range Rover meer dan 2 miljoenkeer geconfigureerd op de Land Rover-website
 • Serene evolutie: de nieuwe Range Rover onderscheidt zich door eigentijdse luxe en combineert een adembenemende moderniteit en esthetische elegantie met technologische verfijning en naadloze connectiviteit
 • Ruimte voor iedereen: de luxueuze interieurs met vier, vijf of zeven plaatsen zijn verkrijgbaar op het koetswerk met standaard en lange wielbasis en bieden meer ruimte, luxe en veelzijdigheid dan ooit tevoren
 • De nieuwe Range Rover P440e is in België beschikbaar vanaf € 135.200; de Range Rover SV is beschikbaar vanaf € 189.200. Voor meer informatie kunt u terecht op www.landrover.be/nl/newrangerover