STAP MET GEMAK OVER OP GEAVANCEERDE E-MOBILITEIT MET DE VOLLEDIG NIEUWE KIA NIRO

woensdag, 18 mei 2022 22:11
STAP MET GEMAK OVER OP GEAVANCEERDE E-MOBILITEIT MET DE VOLLEDIG NIEUWE KIA NIRO
  • Volledig hertekende nieuwe generatie van de Kia Niro versnelt de overstap naar duurzame e-mobiliteit
  • Geweldig rijbereik van 460 kilometer geeft de volledig elektrische Niro de beste verhouding tussen rijbereik en kosten op de markt
  • Geoptimaliseerd cross-overpakket combineert stijlvolle, flexibele en gezinsvriendelijke interieurruimte met geavanceerde technologie en connectiviteitsvoorzieningen
  • De Kia Charge-app biedt eenvoudige toegang tot tal van laadmogelijkheden; Kia zal aan alle laadactiviteiten groenestroomcertificaten koppelen
  • De nieuwe Niro staat centraal in Kia’s groeiende productgamma, met de lancering van 14 hoogtechnologische elektrische wagens tegen 2027

De lancering van de volledig nieuwe Kia Niro maakt de overstap naar duurzame en geavanceerde e-mobiliteit eenvoudiger, soepeler en naadloos voor klanten in heel Europa. De nieuwe Niro-familie bouwt voort op het enorme succes van het meermaals bekroonde vorige Niro-model en werd volledig hertekend om een gedurfde stijl, een flexibele interieurruimte, hypermoderne technologie en een geavanceerd elektrisch motorengamma te combineren dat beantwoordt aan de uiteenlopende behoeften van Europese klanten.

 

De volledig nieuwe Niro, die een ware revolutie betekent voor de alom geliefde cross-over, werd deels ontwikkeld om klanten te helpen e-mobiliteit met gemak en vertrouwen te omarmen. Om die naadloze overgang te verzekeren, biedt de nieuwe Niro-familie een breed gamma van elektrische aandrijvingen dat werd ontwikkeld voor dagelijks gebruik bij uiteenlopende levensstijlen: hybride elektrisch (HEV) voor wie net de geëlektrificeerde markt betreedt; plug-in hybride (PHEV) voor klanten die een duurzaam woon-werkverkeer willen; en batterijelektrisch (BEV) voor wie klaar is om volledig elektrisch te rijden. 

 

De HEV- en PHEV-modellen van de Niro maken gebruik van de superefficiënte Smartstream 1.6 GDI-benzinemotor van Kia, terwijl het batterijaangedreven elektrische model – de Niro EV – met zijn rijbereik van 460 km (WLTP) de ultieme positieve milieu-impact biedt, wat resulteert in een uitzonderlijke efficiëntie van 16,2 kWh/100 km. Daardoor – en dankzij een vanafprijs van € 41.990 – kan de Niro EV rekenen op de beste verhouding tussen rijbereik en kosten in het cross-over CUV-segment.

 

Jason Jeong, President van Kia Europe, verklaarde: “De volledig nieuwe Niro is cruciaal voor ons evoluerende geëlektrificeerde gamma van de volgende generatie. De hertekende Niro is een van de vele baanbrekende Kia-creaties die blijk geven van de essentie van het nieuwe Kia-merk: vooruitgang mogelijk maken door innovatieve en duurzame producten van de volgende generatie aan te bieden die onze klanten inspireren om duurzame e-mobiliteit te omarmen.”

 

Elektrificering voor iedereen

Dankzij het trio hoogtechnologische elektrische aandrijflijnen van de volledig nieuwe Niro worden duurzame e-mobiliteitsopties aangeboden die voldoen aan de Europese lifestylebehoeften. 

Als aanvulling op deze filosofie van ‘elektrificering voor iedereen’ werd de nieuwe Niro ook ontwikkeld met het oog op het dagelijkse leven, zodat hij erg gebruiksvriendelijk, intuïtief en toegankelijk is. 

Zo kan de batterij die de nieuwe Niro EV aandrijft, een draagbare energiebron worden. Met behulp van de aansluiting in het interieur en een externe stekker kunnen eigenaars van een Niro EV eenvoudig de batterij gebruiken (tot een minimum van 20% lading) om andere elektrische toestellen aan te drijven. Deze V2D-functie (Vehicle-to-Device) heeft een vermogen van 3 kW, waardoor deze functie ideaal is voor buitenactiviteiten en lange uitstapjes in het weekend.

 

Tijdens de ontwikkeling van de volledig nieuwe Niro vonden de ontwikkelingsteams van Kia interessante manieren om de interieurruimte van de wagen te verbeteren en zijn aantrekkingskracht voor gezinnen en competitiviteit in het drukke CUV-segment te verhogen. De nieuwe Niro heeft een optimale voetafdruk ten opzichte van het vorige model, waardoor de ontwikkelings- en designteams een auto konden bouwen met competitieve ruimte- en opbergmogelijkheden voor de inzittenden. De Niro EV van zijn kant introduceert een 20 liter grote frunk, een zeldzame eigenschap in het C-CUV-segment. Deze handige opbergruimte is perfect om de laadkabel en V2D-adapter van de Niro te bewaren in een veilige, afsluitbare en gemakkelijk toegankelijke ruimte. 

 

Met zijn verbeterde batterijvereisten geniet de Niro EV van geoptimaliseerde batterijprestaties dankzij de op het navigatiesysteem gebaseerde batterijconditioneringstechnologie. Met behulp van het navigatiesysteem past de technologie de temperatuur van de batterij van de Niro aan om bij aankomst aan een laadstation een optimaal niveau te verzekeren voor snel laden. De wintermodus van deze innovatieve technologie wordt bijzonder belangrijk tijdens de koudere maanden, wanneer de batterijopwarmfunctie de totale laadtijd verkort en de bestuurder snel weer op weg helpt.

 

Verbinden en vertrekken

Het intelligente navigatiesysteem van de volledig nieuwe Niro maakt het dagelijkse leven makkelijker met geavanceerde comfortvoorzieningen die gebruikers op de hoogte houden van belangrijke informatie. Klanten kunnen de Kia Connect-app gebruiken om een kalender te koppelen aan het navigatiesysteem van de wagen en zo een eenvoudig overzicht weer te geven op het scherm en rechtstreeks toegang te krijgen tot adresgegevens vanaf een kalender. Sportfans worden ondertussen ook tevreden gehouden terwijl ze onderweg zijn, dankzij de nieuwe Sports-functie, die live scoreresultaten of wedstrijdhoogtepunten toont, zodat niemand de actie mist.

Met de Kia Connect-app zijn reiservaringen binnen en buiten de nieuwe Niro gemakkelijk samen te voegen. Zo kunnen Niro-gebruikers een laadbeurt starten of plannen om de batterij op te laden voor ze vertrekken met de functie om vanop afstand op te laden. Tijdens het rijden leidt het navigatiesysteem in combinatie met het Head-Up Display de bestuurder naadloos naar een bestemming en bij aankomst helpt de Last Mile Navigation-functie de reis te voet voltooien. Vanaf het moment dat de aandrijflijn is uitgeschakeld, neemt de app het over en leidt de gebruiker naar het eindpunt met behulp van Google Maps of Augmented Reality, zoals gewenst.

 

Behalve de functies ‘Remote Charging’ en ‘Last Mile Navigation’ beschikt de volledig nieuwe Niro ook over diverse gebruiksvriendelijke connectiviteitsfuncties om elke rit moeiteloos en naadloos te laten verlopen. Nog voor ze in de wagen stappen, kunnen Niro-bestuurders de Kia Connect-app gebruiken om een route te programmeren, terwijl Niro EV-gebruikers het interieur kunnen voorverwarmen, zodat hun wagen comfortabel en startklaar is zodra ze plaatsnemen aan het stuur. 

 

Dankzij meerdere gebruikersprofielen heeft elke gebruiker zijn eigen specifieke set-up, terwijl de Bluetooth-functionaliteit met meerdere verbindingen de noodzaak elimineert om apparaten telkens weer los te koppelen en weer aan te sluiten. Voor extra veiligheid en zekerheid wanneer iemand anders achter het stuur zit, stelt de Valet-modus de eigenaar in staat om de toegang tot persoonlijke informatie te beperken en de locatie van het voertuig te controleren. Software-updates, nieuwe functies en beveiligingspatches kunnen Over the Air worden toegevoegd aan de nieuwe Niro, zodat eigenaars niet langer speciaal naar de werkplaats moeten gaan voor dergelijk onderhoud. 

 

Laadplannen die aansluiten op de laadbehoeften

Opladen wordt vereenvoudigd dankzij de toegang tot Kia Charge, waardoor Niro-eigenaars twee gebruiksplannen hebben die zijn afgestemd op hun laadbehoeften. Voor een sessievergoeding van € 2,49 biedt ‘Easy’ toegang tot de meeste laadstations zonder een abonnement, waarbij de energiekosten door de leverancier worden bepaald – ideaal voor occasionele gebruikers. Het ‘Advanced’-pakket biedt een vaste prijs voor zowel AC- als DC-laden, waardoor gebruikers schommelingen in de ruimere energieprijzen kunnen vermijden voor meer transparantie, en dat voor een maandabonnement van € 6,99. Kia’s partnerschap met IONITY betekent ook dat Niro-gebruikers bijkomende toegang hebben tot meer dan 400 laadstations met snelladers die tot 350 kW kunnen laden. Alle energie die uit een IONITY-lader wordt gehaald, is afkomstig van 100% hernieuwbare bronnen van gecertificeerde leveranciers. 

 

In het kader van Kia’s engagement voor duurzaamheid zal Kia de laadactiviteiten van klanten opvolgen en de tegenwaarde in groenestroomcertificaten aankopen. Die certificaten worden vervolgens gebruikt door Kia’s partner, Digital Charging Solutions, om hernieuwbare energie terug naar het elektriciteitsnet te sturen, dat laadstations en andere elektrische toestellen zal aandrijven met groene stroom.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

DE NIEUWE KIA NIRO BEWIJST DAT KLEINE DINGEN EEN GROOT VERSCHIL MAKEN

-      De nieuwe Niro kan schermen met innovatieve design- en comfortvoorzieningen

-      Flexibele interieurruimte ontworpen voor alle inzittenden

-      De ‘Green Zone’-rijmodus, de aerodynamische vormgeving en de elektrische achteruitrijfunctie verhogen de efficiëntie en verlagen de emissies

-      Een milieuvriendelijk interieur en drie geëlektrificeerde aandrijfgehelen bieden een waaier aan duurzame oplossingen

-      De connectiviteitsfuncties en het sleepvermogen tot 1.300 kilogram brengen nieuwe avonturen binnen bereik

Hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch? Met de nieuwe Kia Niro kies je à la carte!

Een nieuwe auto kiezen is vandaag meer dan ooit een belangrijke stap. Want ga je voluit voor elektrisch? Of is een hybride of plug-in hybride het perfecte compromis? Wie de wereld bekijkt met een open blik maakt volop kennis met nieuwe kansen en mogelijkheden. De nieuwe Kia Niro bijvoorbeeld, die je toelaat om zélf het niveau van elektrificering te kiezen dat op dit moment bij jou past. De meest in het oog springende keuze maakte Kia alvast voor jou: een design dat uit de massa springt, en waaronder een indrukwekkend arsenaal innovatieve technologie schuilgaat.