Kia wint twee Red Dot Awards voor ‘Moving Inspiration Project’

vrijdag, 16 september 2022 21:55
Kia wint twee Red Dot Awards voor ‘Moving Inspiration Project’
  • Kia wint onderscheidingen voor Reclame en Ruimtelijke communicatie in het kader van de Red Dot Design Awards
  • Designinstallatie gecreëerd om de dynamiek van de zuiver elektrische cross-over EV6 en de merkfilosofie van Kia in de verf te zetten
  • Nieuwe video's tonen de illustraties, van initiële inspiratie tot installatie
  • De EV6 is het eerste Aziatische voertuig dat permanent wordt tentoongesteld in het automuseum van Turijn
  • De onderscheidingen volgen op de algemene overwinning van de EV6 op de Red Dot Design Awards in maart

Kia heeft zopas twee Red Dot Awards gewonnen voor zijn ‘Moving Inspiration Project’, een designinstallatie gecreëerd om de Italiaanse lancering van de alom geprezen zuiver elektrische cross-over EV6 te ondersteunen. De installatie en de bijbehorende communicatiecampagne werden bekroond in de categorieën ‘Advertising’ (reclame) en ‘Spatial Communication’ (ruimtelijke communicatie) van de Red Dot Design Awards.

De nieuwe installatie, die werd gebouwd in samenwerking met Kia Italië, Innocean Italië en Roberto Palomba (Palomba Serafini Studio), inspireert zich op Kia’s slagzin ‘Movement that Inspires’. Ze werd gecreëerd om het dynamisme van de EV6 en Kia’s merkfilosofie in de verf te zetten. De EV6, die in november vorig jaar voor het eerst werd onthuld tijdens de nationale proefrit in Italië, roept het idee op van een auto die ook bij stilstand lijkt te bewegen. 

Het project werd gedeeld via drie video’s (zie links hieronder), die voor het eerst werden gepost op een specifieke landingspagina op de officiële website van Kia Italië en op de sociale-netwerkkanalen van het merk. De eerste video, ‘Inspiration’ genaamd, illustreert de genese van het project vanuit het oogpunt van de kunstenaar, terwijl de tweede video, ‘Creation’, inzoomt op de realisatie van de installatie. De laatste video, ‘Installation’ genaamd, toont het kunstwerk in zijn definitieve vorm.

 

Kia’s befaamde cross-over zet het unieke design en de elektrische capaciteiten van de EV6 nog extra in de verf en is ook de eerste Aziatische wagen die permanent wordt tentoongesteld in MAUTO, het automuseum van Turijn. De EV6 werd opgenomen in de permanente collectie van het museum en is te zien in het tentoonstellingscentrum voor motoren. Hij wordt er getoond naast de ‘Moving Inspiration’-installatie die gecreëerd werd ter gelegenheid van de commerciële lancering van de wagen.

David Hilbert, Marketing Director bij Kia Europe, verklaarde: “Dit is een uitstekend jaar geweest voor de EV6. Hij won een aantal prijzen, waaronder die van ‘Europese Auto van het Jaar’, en kreeg bijzonder positieve recensies van zowel media als klanten. Deze boeiende designinstallatie legt nog meer nadruk op het opvallende design van de EV6 en op onze ‘Opposites United’-designfilosofie. We erg vereerd dat deze installatie niet alleen in de smaak valt bij onze klanten, maar ook bij de Red Dot-jury.”

 

In maart behaalde de Kia EV6 reeds de algemene overwinning in de prestigieuze Red Dot Design Awards 2022, met de onderscheiding ‘Red Dot: Best of the Best’ voor zijn baanbrekende en toekomstgerichte design. De zuiver elektrische cross-over werd ook tot winnaar gekroond in de Red Dot-categorie ‘Innovative Products’. Naast deze Red Dot-awards won de EV6 ook de titels van ‘Europese Auto van het Jaar 2022’, ‘Duitse Auto van het Jaar 2022’ in de Premium-categorie, ‘Ierse Auto van het Jaar 2022’, de Britse ‘What Car? Car of the Year 2022’, ‘Crossover of the Year’ op de TopGear.com Awards 2021 en de inaugurele ‘Best Cars of the Year Awards 2021/22’.

 

Klik op de volgende links om de drie ‘Moving Inspiration Project’-video's te bekijken:

Inspiration: Moving Inspiration Project | Episodio 1 

Creation: Moving Inspiration Project | Episodio 2 

Installation: Moving Inspiration Project | Episodio 3 Over Kia Europe  

Kia Europe is de Europese verkoop- en productieafdeling van Kia Corporation, een wereldwijd mobiliteitsmerk dat innovatieve, baanbrekende en toonaangevende duurzame mobiliteitsoplossingen creëert voor consumenten, gemeenschappen en samenlevingen over de hele wereld. Als leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen voert Kia de popularisering van geëlektrificeerde en elektrische voertuigen op batterijen aan en ontwikkelt het merk een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten dat mensen over de hele wereld aanmoedigt om de beste oplossingen te zoeken voor hun verplaatsingen.

Kia Europe, met hoofdzetel in Frankfurt (Duitsland), stelt in totaal meer dan 5.500 medewerkers tewerk van 37 nationaliteiten in 39 markten in Europa en de Kaukasus. Het zorgt ook voor de Europese productie in de ultramoderne fabriek van de constructeur in ZIEDINA (Slowakije).  

De innovatieve producten van Kia blijven heel wat bijval oogsten. Zo werd de batterijaangedreven EV6 in 2022 de eerste Koreaanse auto die het tot Europese Auto van het Jaar schopte.  

Meer informatie vindt u hier: www.press.kia.com

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Kia’s Europese marktaandeel bereikt 5,2%, terwijl de verkoop blijft stijgen

  • In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het marktaandeel van Kia 4% 
  • In totaal had Kia eind augustus 372.729 exemplaren verkocht in Europa, 12,4% meer dan vorig jaar
  • De prestaties van Kia staan in contrast met de algemene markt voor personenwagens, die met 11,9% kromp
  • Sterke resultaten dankzij het uitgebreide gamma geëlektrificeerde voertuigen van Kia

KIA EUROPE EN ENCORE | DB GAAN ENERGIEOPSLAGSYSTEMEN MAKEN DOOR GEBRUIKTE EV-BATTERIJEN TE HERGEBRUIKEN

-      Kia Europe gaat samenwerken met encore, een start-up van Deutsche Bahn, om energieopslagsystemen te maken uit hergebruikte EV-batterijen

-      Oude EV-batterijen uit Kia-voertuigen worden gedemonteerd tot modulair niveau en opnieuw gemonteerd tot schaalbare batterijopslagsystemen

-      Eerste installatie op EUREF-Campus in Berlijn levert 72 kWh energie uit Kia Soul-batterijen

Kia EV9: geslaagde test op Belgische kasseien

Nog in zijn camouflagepak legt de Kia EV9 de laatste hand aan zijn ontwikkelingstests, onder meer op de Belgische kasseien. De grote Koreaanse elektrische SUV zal klaar zijn voor het eerste kwartaal van 2023, na 44 maanden werk.

Kia XCeed krijgt opgefrist design, verbeterde technologie en krachtige GT-line-uitvoering

- Opgewaardeerde en sportievere koetswerkstijl benadrukt emotioneel karakter van de nieuwe XCeed in het C-cross-oversegment

- Sportieve GT-line-uitvoering injecteert GT-DNA voor het eerst in de XCeed; 204 pk levert opwindend en dynamisch rijgedrag

- Verbeterd interieur met hoogtechnologische voorzieningen voor eersteklas comfort en gebruiksgemak

- Efficiënt motorengamma met ICE-, MHEV- en PHEV-opties

- Nieuwe XCeed vanaf september te koop in Europa; garantie van 7 jaar of 150.000 km inbegrepen