Jaguar land rover nodigt leveranciers uit om zich aan te sluiten bij de duurzaamheidsverbintenissen voor 2030

donderdag, 22 september 2022 17:20
Jaguar land rover nodigt leveranciers uit om zich aan te sluiten bij de duurzaamheidsverbintenissen voor 2030
  • Jaguar Land Rover engageert zich om tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen bij al zijn activiteiten en in zijn hele waardeketen te verminderen, met de goedkeuring van het Science Based Targets initiative (SBTi)
  • Dit maakt deel uit van de doelstelling van het bedrijf om tegen 2039 netto emissievrij te worden in zijn toeleveringsketen, producten en activiteiten
  • Het leveranciersnetwerk van het bedrijf wordt uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Jaguar Land Rover
  • De hele waardeketen netto emissievrij maken zal mensen, onze klanten en de planeet ten goede komen

Dinsdag 20 september 2022, Antwerpen –Jaguar Land Rover nodigt zijn wereldwijde leveranciersnetwerk uit om zich te engageren voor de duurzaamheidsdoelstellingen die werden goedgekeurd door het Science Based Targets initiative (SBTi). Doel is om tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en tegen 2039 netto emissievrij te worden in de toeleveringsketen, producten en activiteiten van Jaguar Land Rover.

De hele waardeketen netto emissievrij maken zal mensen, onze klanten en de planeet ten goede komen. De verbintenissen van Jaguar Land Rover kunnen enkel worden gerealiseerd door nauw samen te werken met leveranciers die dezelfde visie op verandering delen. Daarom heeft Jaguar Land Rover zijn wereldwijde Tier 1-leveranciersnetwerk (producten, diensten en logistiek) uitgenodigd om zich aan te sluiten bij zijn doelstellingen voor 2030, mét behoud van dezelfde kwaliteit.

Jaguar Land Rover zal Tier 1-leveranciers vragen om hun decarbonisatietraject uit te stippelen, transparant te rapporteren en de vooruitgang in de richting van hun doelstellingen aan te tonen. Dit houdt in dat zij hun koolstofrapportage openbaar maken en samenwerken met hun eigen toeleveringsketen om dezelfde reducties te realiseren. Deze vereiste werd gedeeld met het leveranciersnetwerk van Jaguar Land Rover, in totaal meer dan 5.000 bedrijven over de hele wereld.

Met zijn Reimagine-strategie ondergaat Jaguar Land Rover een diepgaande transformatie om duurzame, moderne luxewagens aan te bieden door zijn hele waardeketen koolstofvrij te maken, principes voor de circulaire economie toe te passen en tegen het einde van het decennium over te stappen naar volledig elektrische productgamma’s.

Barbara Bergmeier, Executive Director of Industrial Operations bij Jaguar Land Rover“Onze verbintenissen op het vlak van SBTi nakomen en tegen 2039 netto emissievrij worden in onze volledige toeleveringsketen zijn de drijvende krachten achter de industriële strategie van Jaguar Land Rover. We kunnen deze ambitieuze doelstellingen alleen samen waarmaken. Daarom nodigen we leveranciers uit om samen met ons deze uitdagende maar spannende reis te maken en bestaande relaties te versterken, zodat alle partijen belangrijke, kwantificeerbare doelstellingen kunnen bereiken.”

Wilhelm Steger, CEO van de ZKW Group, die hoogwaardige verlichtingssystemen levert aan Jaguar Land Rover: “Onze visie draait rond baanbrekende, hoogwaardige verlichting en elektronische systemen voor alle mobiliteitsconcepten in de wereldwijde autosector. Samen met Jaguar Land Rover zet ZKW de grote stap naar een duurzamere toekomst. We verbinden ons ertoe het milieu te beschermen en de milieu-impact te verminderen. Bijgevolg nemen we onze verantwoordelijkheid, ontwikkelen we ons in de richting van het Science Based Target initiative (SBTi) binnen ons bedrijf en maken we onze productievestigingen tegen eind 2025 CO2-neutraal.”

De doelstellingen van Jaguar Land Rover voor hun zakenpartners zijn het meest recente bewijs van zijn engagement om de toeleveringsketen duurzamer te maken.

Voor meer informatie over de doelstelling van Jaguar Land Rover voor een netto nuluitstoot, kunt u terecht op https://www.jaguarlandrover.com/environment

Getagged onder:
landrover jaguar

Gerelateerde items (op tag)