GMC Sierra EV is een superdeluxe Silverado EV

zondag, 23 oktober 2022 19:05
GMC Sierra EV is een superdeluxe Silverado EV

Na Ford, Rivian en Chevrolet heeft GMC nu ook een elektrische pick-up. Die deelt zijn fundamenten met de Chevy Silverado EV, maar is luxueuzer én krachtiger. Het rijbereik? 640 km!

De intro is een beetje gelogen: strikt genomen had GMC al een elektrische pick-up, want de Hummer EV wordt onder de GMC-merknaam verkocht. Maar nu heeft het luxemerk van GM ook een normale pick-up, eentje die de concurrentie kan aangaan met de Ford F-150 Lightning en de Rivian R1T.

Veel vermogen, zeer grote batterij
De GMC Sierra EV staat op dezelfde basis als de Silverado EV, maar doet net iets meer met die bouwstenen. Om te beginnen is er meer vermogen: tot 764 pk en 1.064 Nm in de Max Power Mode, waarmee hij in ongeveer 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De grootte van de batterij geeft GMC nog niet mee, maar de Silverado EV heeft een 200 kWh grote Ultium-batterij en rijdt ongeveer even ver - het moet dus al lukken dat het niét dezelfde batterij is als in deze Sierra EV. Snelladen kan tot 350 kW, wat de pick-up 100 mijl (161 km) aan stroom oplevert in 10 minuten.

 

Lees verder op: autogids.be