Lancia Design Day, het eerste evenement van het nieuwe Lancia tijdperk

maandag, 28 november 2022 18:02
Lancia Design Day, het eerste evenement van het nieuwe Lancia tijdperk
  • Onthulling van het nieuwe logo, een echt technologisch juweel, die het tijdperk van de elektrische mobiliteit van Lancia inluidt.
  • Introductie van Lancia Pu+Ra Design, de nieuwe pure en radicale taal die het design van Lancia voor de komende 100 jaar zal bepalen.
  • Lancia Pu+Ra Zero, het driedimensionale manifest dat de inspiratie vormt voor de 3 nieuwe Lancia-modellen die tussen 2024 en 2028 zullen worden gelanceerd.

"Het nieuwe tijdperk van Lancia begint vandaag met een nieuw logo en een duidelijke designvisie," aldus Luca Napolitano, CEO van Lancia. "In afwachting van de nieuwe Ypsilon, het eerste voertuig van het nieuwe Lancia, presenteren we Lancia Pu+Ra Zero, een sculptuur, een driedimensionaal manifest dat de voertuigen inspireert die tussen 2024 en 2028 zullen worden gelanceerd. Een kunstwerk waar verleden en toekomst voortdurend met elkaar in contact staan, waar elegantie in evenwicht is met de radicale geest van de vorm. Vandaag is het begin van onze Renaissance die Lancia fans over de hele wereld zal verbazen. Lancia zal opnieuw een gewild, gerespecteerd en betrouwbaar merk worden op de Europese premiummarkt. Vandaag is het begin van het nieuwe Lancia!"

 

Het nieuwe Lancia-logo, dat het tijdperk van de elektrische mobiliteit van Lancia inluidt

In zijn 116-jarige geschiedenis zijn er zeven Lancia-logo's geweest, die allemaal unieke waarden deelden die inherent zijn aan het DNA van het merk: elegantie, "grafische kracht" en verfijning. 

Vandaag is de tijd rijp voor een nieuw logo: het is het symbool van het nieuwe tijdperk van Lancia en betekent de intrede in de wereld van elektrische mobiliteit. Het nieuwe logo zal te zien zijn op de nieuwe Ypsilon, het nieuwe vlaggenschip van het merk en de nieuwe Delta.  Het is een integraal onderdeel van de nieuwe huisstijl voor de Europese dealerbedrijven, die begin 2024 er een nieuw merk bijkrijgen, en voor alle communicatieactiviteiten, zowel online als offline.

Het nieuwe logo is voornamelijk geïnspireerd op het logo uit 1957, dat voor het eerst werd gebruikt op de Lancia Flaminia, en is een echt juweel, zeer klassiek in zijn esthetiek, waarin elementen van eenvoud en grafische zuiverheid samengaan met elementen van kostbaarheid, in termen van kleuren, materialen en behandelingen. Het nieuwe logo, gemaakt van aluminium en een uitdrukking van de nieuwe grafische codes van het merk, is "gewikkeld in licht" en is het resultaat van technologieën die gebruikt worden in de auto-industrie, en niet alleen, zoals blijkt uit de cirkelvormige borsteling die kenmerkend is voor de wijzerplaat.

Het nieuwe Lancia-logo is Progressive Classic, omdat het alle kenmerkende elementen van het historische logo, het wiel, de vlag, het schild, de speer en de letters, opnieuw interpreteert om ze modern te maken en in de toekomst te projecteren. Al deze merkelementen zijn symbolen van de adel en het erfgoed van Lancia, die nu vereenvoudigd zijn, zowel qua lijnen als qua vormen, en gepositioneerd in een nieuw evenwicht, in staat om innovatie, premium en Italiaansheid uit te drukken met een vleugje eclecticisme, gegeven door de asymmetrische lans.

Ook de belettering van Lancia is nieuw, met een origineel lettertype dat is geïnspireerd op een van de Italiaanse uitblinkers die het nauwst verbonden zijn met de geschiedenis van het merk, de mode. De nieuwe belettering geeft de toekomst van het merk aan en maakt het begeerlijk, duurzaam en altijd eigentijds.

Om het nieuwe logo te creëren heeft het Lancia designteam de zeven versies bestudeerd die al meer dan een eeuw worden gebruikt. Ze begonnen met het zeer eenvoudige en minimalistische logo van 1907, waar de naam "Lancia" cursief en in goudkleur staat, perfect in overeenstemming met de Liberty-stijl van die tijd. Vervolgens werd het logo van 1911 geanalyseerd: dit was het logo van graaf Carlo Biscaretti di Ruffia, dat enkele elementen bevatte die in de loop der tijd onveranderd zijn gebleven: het vierspaaks stuurwiel, de handmatige gashendel, de rechthoekige vlag en de speervormige mast. Vervolgens werd het logo van 1929 bestudeerd, een logo met een driehoekig schild dat de cirkel van het stuurwiel omlijst, dat doet denken aan universele geometrieën en grafische zuiverheid. Vervolgens werd het beroemde logo van 1957 bestudeerd met zijn minimalistische aspect en tenslotte eindigde het onderzoek met de meest recente emblemen, zoals de eenvoudige en verfijnde versie van 1974, of dat van 1981 gemaakt door de ontwerper Massimo Vignelli, die het schild, de speer, het stuur en de vlag stileerde, en tenslotte het huidige logo dat in 2007 werd geïntroduceerd.

 

Lancia Pu+Ra Design, de nieuwe designtaal van het merk, maakt zijn debuut.

Geboren uit de combinatie van de woorden "Pure" en "Radical", is Lancia Pu+Ra Design de naam van Lancia's nieuwe duurzame designtaal, die de inspiratie vormt voor de toekomstige styling van Lancia-auto's en die uniek en duurzaam zal zijn. Dit alles is het resultaat van het roemrijke verleden van het merk en de typische voortreffelijkheid van de Italiaanse stijl in de wereld.

De zachte, pure en sensuele vormen van de Aurelia en Flaminia zullen terug te vinden zijn in toekomstige Lancia voertuigen, gecombineerd met de meest moderne uitingen van radicalisme en eenvoud, geïnspireerd op de taal van meubels, architectuur en mode, maar ook op de sportgeschiedenis van het merk, belichaamd door de beroemde Stratos en Delta.

Bij Lancia Pu+Ra Design worden de volumes van de nieuwe voertuigen in opeenvolgende lagen gecreëerd, waarbij elementaire en iconische vormen, zoals de cirkel, de rechthoek en de driehoek, worden toegevoegd en gekruist en gecombineerd met eclectische details. Het resultaat is een algemene taal die niet typisch is voor auto's.

Wat het interieur betreft, is Lancia Pu+RA Design geïnspireerd op Italiaans meubeldesign, een Italiaanse uitmuntendheid in aandacht voor detail, materiaalonderzoek en innovatie. Lancia haalt inspiratie uit deze wereld om een unieke ruimte te creëren, gegenereerd door eenvoudige geometrieën met een radicaal perspectief, om de klant te verwelkomen in een omhullende ruimte die hetzelfde thuisgevoel kan garanderen dat men voelt in verfijnde en eclectische Italiaanse woonkamers. Dit alles wordt verrijkt door een ʺcolor blockingʺ benadering en door de keuze van fijne en duurzame materialen, die de toekomstige geest van het merk bepalen.

 

Lancia Pu+Ra Zero, het driedimensionale manifest dat de Lancia designfilosofie van de toekomst vertegenwoordigt.

Lancia Pu+Ra Zero is een driedimensionaal manifest dat de essentie bevat van Lancia's nieuwe design en de visie op hoe de nieuwe Ypsilon, het nieuwe vlaggenschip en de nieuwe Delta eruit zullen zien. Dit beeld, dat design, kunst en innovatie combineert, is de beste uitdrukking van het concept "Progressive Classic".

Lancia Pu+Ra Zero is de synthese van tegengestelde elementen: Schoonheid en techniek, gratie en karakter. Het combineert op harmonieuze wijze de primaire, iconische en typische vormen van de Lancia-traditie in een voortdurende dialoog tussen de twee verschillende maar complementaire zielen van het merk, tussen het verleden en de toekomst.

De frontelementen van de Lancia Pu+Ra Zero zijn een herinterpretatie van Lancia's historische grille, de "kelk", nu geprojecteerd in de toekomst door middel van drie lichtstralen om hem iconisch en gedenkwaardig te maken. Deze nieuwe kelk, puur, technologisch en met een unieke identiteit, zal aanwezig zijn op alle drie de nieuwe Lancia-voertuigen, waardoor ze dag en nacht onmiddellijk herkenbaar zijn.

Boven de "kelk", de nieuwe Lancia letters. Deze dubbele handtekening, de kelk-lettering, zal het front van de drie nieuwe Lancia-modellen tekenen: een "kelk van licht" die de merknaam virtueel omarmt en de grafische identiteit van Lancia Renaissance duidelijk identificeert, waardoor het het tijdperk van de elektrische mobiliteit binnengaat.

De Lancia Pu+Ra Zero is opgebouwd uit zachte, vloeiende lijnen die doen denken aan het design van de Aurelia B20 en de Flaminia, met een rond dak dat de cabine overspoelt met licht, in een spel van evenwicht tussen exterieur en interieur.

Aan de achterkant vallen de ronde achterlichten op. Ze doen denken aan die van de Stratos en zullen worden herhaald op de nieuwe Ypsilon met de nieuwe Lancia-letters tussen de koplampen. Tot slot valt het nieuwe logo op in het zijaanzicht.

De Lancia Pu+Ra Zero is gespoten in gemicaliseerd blauw met subtiele tinten die spelen met het licht in een elegante, vloeiende en lichte Italiaanse stijl.

 

Lancia Renaissance is een solide, ambitieuze en versnelde routekaart.

Lancia Renaissance ontvouwt zich in een tienjarig strategisch plan dat voorziet in een effectief gamma van drie nieuwe modellen - één om de twee jaar vanaf 2024 - om 50% van de markt te dekken. Dit is een solide en doeltreffend stappenplan dat zich snel ontwikkelt als onderdeel van het strategische plan "Dare Forward" van Stellantis. Dit blijkt uit het elektrificatieproces dat ertoe zal leiden dat het merk tegen 2028 alleen nog maar 100% elektrische voertuigen zal verkopen. De andere pijler van Lancia's renaissance is duurzaamheid: in het interieur van de nieuwe Ypsilon zal 50% van de aanrakingsoppervlakken milieuvriendelijk zijn. Daarnaast wordt gewerkt aan een efficiënt en innovatief distributiemodel, met 100 nieuwe exclusieve showrooms in Europa en ten minste 15% minder partners in Italië. Bovendien voorziet het nieuwe systeem in een maximaal gebruik van onlineverkoop.

Het uiteindelijke doel is om van Lancia een geloofwaardig, gerespecteerd en gewild merk in het topsegment in Europa te maken.

 

Reggia di Venaria: een werelderfgoed om te bezoeken en te beleven

Lancia koos de Reggia di Venaria als locatie voor de Lancia Design Day om de affiniteit tussen de Savoyaardse residentie en het merk te onderstrepen, in naam van een dualisme dat bestaat uit een klassiek verleden en een visie op de toekomst.

Toen het in de tweede helft van de 17e eeuw werd gebouwd, werd de Reggia beschouwd als een werk van moderne, avant-gardistische architectuur. Zo ook de naburige stad Turijn, die een must werd voor ontwikkelde en rijke reizigers die zich wilden scholen door de mooiste Europese hoofdsteden te bezoeken. De conservatieve restauratie van de Reggia, die plaatsvond tussen 1999 en 2007, bracht de oude pracht en praal weer tot leven en veranderde het in een eigentijdse locatie die niet alleen moet worden bezocht, maar ook beleefd, in een reis tussen geschiedenis en moderniteit, wat precies het concept van een "progressieve klassieker" is dat in het DNA van Lancia besloten ligt. In 1997 werd de Reggia di Venaria uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Een van de populairste attracties is de Grote Galerij, met 44 grote ramen aan de zijkanten en 22 grote ovalen in het gewelfde plafond. Deze elementen creëren een spel van licht en schaduw dat de bezoekers blijft verbazen en dat de oneindige verscheidenheid aan decoraties en de twee exedra's van de ruimte benadrukt.

 

Lancia

Met 116 jaar geschiedenis staat Lancia voor tijdloze Italiaanse elegantie; een merk dat mensen over de hele wereld heeft doen dromen dankzij zijn iconische auto's: de elegante Flaminia en Aurelia B24 Spider, de high-performance Delta, de eclectische Fulvia en vele andere.

Lancia is nu klaar voor zijn renaissance met een strategisch tienjarenplan dat in hoog tempo wordt uitgevoerd.

Innovatie en tijdloos design zijn altijd de grondbeginselen van het merk geweest. Vandaag de dag zijn duurzaamheid, klantgerichtheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid ook essentieel geworden, omdat Lancia vastbesloten is om met grote inzet en ambitie naar de toekomst te kijken.