Fastned breidt Europees netwerk uit tot meer dan 250 snellaadstations

donderdag, 16 februari 2023 17:17
Fastned breidt Europees netwerk uit tot meer dan 250 snellaadstations

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met het overschrijden van de grens van 250 stations in Europa. Vandaag heeft Fastned twee stations aan zijn netwerk toegevoegd, een in Frankrijk en een in het Verenigd Koninkrijk. De openingen dragen bij aan de missie van de oprichters van het bedrijf om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen door in 2030 een netwerk van 1000 snellaadstations te hebben.

Na een succesvolle afsluiting van 2022, begint Fastned 2023 met een belangrijke mijlpaal: het bereiken van meer dan 250 operationele snellaadstations voor elektrische voertuigen. Het bedrijf werd meer dan tien jaar geleden opgericht in Nederland, en heeft zijn netwerk inmiddels uitgebreid naar vijf andere landen: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland en België. Het bereiken van deze mijlpaal onderstreept de doelen die de oprichters Michiel Langezaal en Bart Lubbers meer dan tien jaar geleden stelden, toen de overgang naar elektrische mobiliteit nog aan het begin stond.

Inmiddels gaat de overgang naar elektrische mobiliteit steeds sneller. Volgens de Europese Raad zullen er tegen 2030 dertig miljoen elektrische voertuigen op de wegen van de EU rijden. Naarmate meer mensen overstappen op elektrische voertuigen, zal de vraag naar laadinfrastructuur verder toenemen. Fastned zal deze groei bijblijven en heeft als doel om in 2030 een netwerk van duizend grote stations op drukke locaties te hebben.

De twee stations die deze mijlpaal van voor Fastned markeren zijn Martlesham, in het Verenigd Koninkrijk, en Rosny-sur-Seine, in Frankrijk. Martlesham ligt in het oosten van Engeland, buiten Ipswich, en zal aanvankelijk zes elektrische auto's tegelijk kunnen snelladen. Rosny-sur-Seine ligt tussen Rouen en Parijs en zal acht elektrische auto's tegelijk kunnen ontvangen.

“Met al meer dan 250 operationele stations is Fastned er trots op een drijvende kracht te zijn in de overgang naar duurzame mobiliteit in Europa. Nu elektrische mobiliteit een erkende factor is voor het bereiken van de decarbonisatiedoelstellingen, zetten wij ons in om EV-rijders een ongeëvenaarde snellaadervaring te bieden. We bouwen niet alleen aan een netwerk van grote snellaadstations op drukke locaties, we bouwen aan een betere, schonere toekomst voor iedereen", zei Fastned CEO Michiel Langezaal. We willen dat elektrisch rijden zo makkelijk mogelijk is voor mensen, en met onze betrouwbare snellaadinfrastructuur dragen wij daar in belangrijke mate aan bij."

Laatst aangepast op donderdag, 16 februari 2023 17:18