Fastned opent snellaadstation op P+R carpoolparking in Kontich en trakteert op koffie en wafels

dinsdag, 28 februari 2023 11:37
Fastned opent snellaadstation op P+R carpoolparking in Kontich en trakteert op koffie en wafels

Het snellaadbedrijf Fastned knipte vandaag het lint door van zijn nieuwe snellaadstation in Kontich, zijn 19de in België.

Het snellaadbedrijf Fastned knipte vandaag het lint door van zijn nieuwe snellaadstation in Kontich, zijn 19de in België.
Het langverwachte snellaadstation in Kontich is gelegen aan afrit 7 van de E19 richting Antwerpen op de P+R carpoolparking. Net zoals de andere stations van Fastned is het herkenbaar aan zijn typische gele dak bedekt met zonnepanelen.

Het nieuwe station heeft acht 300 kW snelladers. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot 300 km bereik opladen met groene stroom van zon en wind. Het station zal meegroeien met de groei van het aantal elektrische wagens. Op termijn is een opschaling naar zestien laders mogelijk.

Het snellaadstation is onderdeel van in totaal tien locaties die Fastned in 2021 vergund kreeg door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het station in Kontich is het tweede station uit dit programma dat wordt geopend. Fastned installeerde in de zomer van 2021 al twee laadstations langs weerszijden van de E19, op de snelwegparkings in Peutie.

Tuur De Coninck, Country Manager Belgium bij Fastned: “In 2022 kwamen er in België 37.760 elektrische wagens bij. Dat is een stijging van 66% ten opzichte van het jaar ervoor. Met de veranderende fiscaliteit halverwege 2023 staan we aan het begin van een groeispurt van deze elektrificatie. Daarom is het belangrijk dat er snel meer snellaadstations met een hoge capaciteit bijkomen. Fastned is dan ook blij dat het kan meedingen naar openbare aanbestedingen voor snellaadinfrastructuur, in dit geval van AWV. Het stimuleren van competitie is in het voordeel van de EV-bestuurders."

Fastned is de laatste jaren uitgegroeid tot een Europese speler in snelladen. Sinds zijn oprichting in 2012 heeft het bedrijf al bijna 250 stations in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het doel is het netwerk in Europa te laten uitgroeien tot 1000 stations in 2030.

Het nieuwe snellaadstation in Kontich is mogelijk gemaakt dankzij de steun van het BENEFIC-project, dat deel uitmaakt van het Europese programma "Connecting Europe Facility", gefinancierd door de Europese Commissie.

 

Laatst aangepast op dinsdag, 28 februari 2023 11:39