Loxxer biedt oplossingen aan om Lithium-ion batterijen veilig op te slaan en bewaren.

vrijdag, 03 maart 2023 14:05
Loxxer biedt oplossingen aan om Lithium-ion batterijen veilig op te slaan en bewaren.

Het is niet te ontkennen, elektrische toestellen zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij. Denk maar aan elektrische steps, fietsen, laptops, handgereedschap, drones… Deze toestellen bevatten Lithium-ion batterijen, wie het nieuws volgt merkt dan ook het toenemende aantal lithiumbranden als gevolg op. Meer en meer zien we waarschuwingen van de brandweer om batterijen veilig op te laden en op te slaan!

“Ik merkte de Lithium branden op in het nieuws en begon deze verder te onderzoeken.” Aldus Johan Pillen. “Zoals reeds bekent is, kan lithium niet met water geblust worden. We onderzochten andere blustechnieken en ontwikkelden oplossingen om lithiumbranden te kunnen beheersen. Zo is Loxxer ontstaan, ondertussen zijn we actief over de volledige Benelux.”

De Loxxer-kast…
Deze opslag- en oplaadkast is ontworpen om Lithium-ion batterijen veilig op te slaan en op te laden. De kast beheerst lithiumbranden vanaf de eerste rookdetectie. De ventilatie en elektriciteit gaat automatisch meteen uit, het Aerosol blussysteem wordt geactiveerd en beheerst de brand 90minuten lang. Gelijktijdig is er een audio alarm en ontvang je een melding per sms en in de app. 

Het Firepro blussysteem
FirePro werkt exclusief met een aerosol blussysteem. Hierbij komt er geen water vrij, maar een gas die opgebouwd is uit verschillende elementen. 
Wanneer de aerosol vrijkomt tijdens een brand zorgt deze ervoor dat de vrije radicalen zich niet meer kunnen binden aan elkaar. Dit zorgt dat zuurstof en brandstof niet kunnen vermengen. Hierdoor kan de brand zich niet verder uitbreiden, ontstaan er geen gevaarlijke Lithium-ion gassen en is er geen explosie gevaar.

 Een waaier aan oplossingen…
Van kasten tot containers
Omdat de Lithium-ion batterijen gebruikt worden voor allerlei toepassingen, bieden we oplossingen zowel voor particulieren, Loxxer-kasten voor bedrijven en diensten. Alsook containers voor grote opslaghoeveelheden. 
Eigenschappen van onze Loxxer-kasten:
• Zelfsluitende deuren met slot
• 2 rookdetectors
• FirePro Aerosol blussysteem
• Legborden met op elk niveau laadstrips
• Visueel en audio alarm
• Intelligente software

De lockerkast
De Lockerkast is uitgerust met dezelfde functionaliteiten maar bestaat uit 12 deurtjes met hun eigen oplaadmogelijkheid en slot. Deze kast is perfect voor bedrijven die een veilige plaats willen aanbieden aan hun werknemers of reizigers om hun batterij op te laden.

 Unieke MyLoxxer software
De software houdt je op de hoogte 24/7 van alle mogelijke parameters van uw kast(en). Betreffende temperatuur, stand van de deuren, datum service, …

Brandwerende LipoSafebags
Onze LipoSafebags zijn gemaakt uit hittebestendig materiaal en beschermt u en uw omgeving tegen branden en explosies. De zakken zijn uiterst geschikt voor toepassingen op verplaatsing, denk maar aan de batterijen in uw bestelwagen, caravan, reizen met uw drone, …  

Brandwerende dekens
Branddekens kan u gebruiken om in geval van brand verspreiding van de vlammen tegen te gaan tot de brandweer ter plaatse is.

Interesse of vragen? 
Geef ons een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
https://www.loxxer.com

 

Laatst aangepast op vrijdag, 03 maart 2023 14:11