Zonder laadstress op vakantie met Q8

dinsdag, 18 april 2023 15:19
Zonder laadstress op vakantie met Q8

De zomervakantie staat voor de deur. Volgens VAB-reisbijstand was het de drukste zomer ooit in 2022. We gingen massaal met de auto op vakantie. Hoog tijd om je autovakantie voor te bereiden dus. Voor vele mensen is het de eerste keer dat ze op reis gaan met een elektrische wagen. En dat brengt ongetwijfeld stress met zich mee. Q8 zet enkele tips op een rijtje zodat je zonder laadstress op vakantie kan vertrekken.

Goed begonnen is half gewonnen. Het spreekt misschien voor zich maar wees goed voorbereid. Zorg dat je accu bij vertrek volledig opgeladen is. Bovendien stippel je best op voorhand een slimme route uit. Hier bedoelen we mee dat je voor je vertrek uitzoekt waar je je auto kan opladen en wat de laadsnelheid is. Dit kan je doen via de Q8 electic app. Je kan vlot de beschikbare laadpalen checken en het vermogen en types aansluitingen bekijken. Met 350.000 laders hoef je nooit ver te zoeken naar een laadpaal. We raden je ook aan om verschillende laadpassen mee te nemen. Of je kan gebruik maken van de Q8 electric laadpas die 99% van de laders binnen de BENELUX dekt. Het loont ook de moeite om eens te horen bij je vakantiebestemming of het mogelijk is om een laadpaal te reserveren aan je verblijfplaats.

Daarnaast zijn er enkele zaken waar je rekening mee kan houden tijdens het rijden. De omstandigheden waarin je reist zullen een impact hebben op de actieradius. Zo zal je batterijduur aanzienlijk lager zijn wanneer je in de bergen of naar het zuiden reist. Haal het maximale uit je actieradius door je rijstijl aan te passen. Dit kan je doen door gebruik te maken van regeneratief remmen. Als je het rempedaal licht induwt en op de elektromotor remt, win je energie. Als je auto deze functie niet heeft kan je ook de eco-stand of B-stand (brake) van jouw auto instellen. Om nog zuiniger te rijden kan je je snelheid aanpassen en je cruisecontrol instellen op 100km/u.
Ondanks je al deze zaken in acht hebt genomen, kan het alsnog gebeuren dat je in laadnood komt. Daarom adviseren we je om je accu op te laden bij 30% accuduur en niet pas bij 10% of 20%. Voorzie ook een type 3 laadkabel. Mocht er dan toch iets misgaan in je planning kan je je auto opladen via het gewone stopcontact.
En last but not least, denk aan de verplichte reisbenodigdheden en documenten die je nodig hebt wanneer je op reis vertrekt met een (elektrische) auto. Bijvoorbeeld milieustickers per land, geld voor péage en de verplichte uitrusting zoals een gevarendriehoek, brandblusapparaat, fluovestje en verbanddoos.

Eigenlijk is het op reis gaan met een EV niet zo’n uitdaging. Als je rekening houdt met bovenstaande kan je ontspannen aan je vakantie beginnen.

Q8 wenst je een deugddoende vakantie zonder laadstress!

Laatst aangepast op woensdag, 19 april 2023 15:55