PSA BDP wordt de logistieke dienstenpartner van Automotive Cells Company (ACC), een belangrijke Europese producent van batterijen voor elektrische wagens

donderdag, 27 april 2023 11:21
PSA BDP wordt de logistieke dienstenpartner van Automotive Cells Company (ACC), een belangrijke Europese producent van batterijen voor elektrische wagens

PSA BDP is verheugd te kunnen aankondigen dat het Automotive Cells Company (ACC) voortaan zal ondersteunen met logistieke diensten. ACC, een joint venture tussen Saft, Stellantis en Mercedes Benz, wil leider worden in de productie van batterijen voor elektrische wagens. PSA BDP zal zich ontfermen over de contractlogistiek en het hinterlandvervoer voor ACC's eerste Europese gigafabriek, in het Franse Billy-Berclau.

PSA BDP ondersteunt al meer dan een halve eeuw high-careindustriën bij de ontwikkeling van duurzame en op maat gemaakte oplossingen voor de toeleveringsketen. Dat het nu ook in de sector voor batterijen voor elektrische wagens aan de slag gaat, is een natuurlijke uitbreiding van zijn kennis en vaardigheden.

Het transport van en naar ACC's gigafabriek zal verlopen via het 22.000 m² grote magazijn van PSA BDP dat hiervoor heel doelgericht in Duinkerke werd ontworpen en gebouwd. Het gespecialiseerde magazijn heeft het BREEAM1-label en voldoet aan de strengste normen voor de duurzame handling van batterijen voor elektrische wagens.
Hauts-De-France is in snel tempo aan het uitgroeien tot een van de belangrijkste plekken in Noord-Europa waar batterijen voor elektrische wagens worden geproduceerd. PSA BDP is dan ook vastberaden om samen te werken met de regio en alle stakeholders om deze spannende evolutie mee te stuwen.

Naast ACC, zal PSA BDP zijn magazijn in Duinkerke en logistieke en opslagdiensten ook openstellen voor andere producenten van batterijen voor elektrische wagens. Het magazijn ligt in het hart van de haven van Duinkerke, waardoor het een uitstekende intermodale connectiviteit heeft. Dankzij deze ideale ligging kan PSA BDP duurzame intermodale oplossingen gebruiken, zoals e-trucks, elektrische binnenschepen en spoorwegtransport, en daarmee ACC helpen bij zijn missie om geen CO2 uit te stoten en circulaire toeleveringsketens uit te rollen.

"PSA BDP is heel blij en vereerd dat ACC ons heeft gekozen als supply chain partner bij dit transformatieve project. De markt voor elektrische wagens zal naar verwachting in Europa ontploffen en PSA BDP heeft de ambitie om één van de belangrijkste logistieke partners voor deze nieuwe industrie te worden. Dankzij onze relatie met ACC kunnen we samenwerken met één van de meest toonaangevende bedrijven in de sector en met belangrijke stakeholders in het logistieke ecosysteem van Hauts-De-France om vernieuwende oplossingen voor de toeleveringsketen te ontwikkelen", vertelt Vincent Ng, CEO van Enterprise Growth voor PSA BDP.

"Duurzaamheid is een belangrijke prioriteit voor ACC en PSA BDP. PSA BDP onderzoekt nu al hoe het zijn uitstoot tot nul kan beperken en wil daarnaast ook met verschillende stakeholders op zoek gaan naar oplossingen om afgeschreven batterijen te recycleren en circulaire toeleveringsketens te maken", voegt Luc Geysen, directeur bij Enterprise Growth voor PSA BDP, toe.

Laatst aangepast op donderdag, 27 april 2023 11:24