Slim opladen in stijl

vrijdag, 05 mei 2023 10:52
Slim opladen in stijl

Technologie en design van Belgische bodem

De verkoop van elektrische wagens zit in de lift. Het besef bij bedrijven en bevolking groeit met de dag dat we met zijn allen moeten kiezen voor een groener wagenpark. Elektrische wagens gaan er snel op vooruit op het vlak van techniek en zeker ook qua vormgeving. De evolutie gaat hard, dus moet de markt van de laadoplossingen minstens even gezwind volgen. En dat heeft de Belgische start-up Veton goed begrepen. Veton is een gloednieuw concept van slimme, stijlvolle en luxueuze high-end laadpunten voor elektrische wagens. De laadpalen van Veton zijn mooi en elegant, heuse eye-catchers voor de oprit of de bedrijfsparking. Veton combineert dit oogstrelend design bovendien met hoogwaardige technologische expertise en integreert dit alles in duurzame en uiterst gebruiksvriendelijke laadconstructies. Met de laadoplossingen van Veton loop je niet alleen in de kijker, maar kan je via de slimme aansturing pieken in je verbruik vermijden en inspelen op dynamische tarieven.

INNOVATIEF EN DUURZAAM
Brend Brentjens en Jens Téblick, de oprichters van Veton, zijn rasechte creatieve IT’ers en volgen de markt op de voet. Dé redenen waarom de laadoplossingen van Veton zo innovatief zijn. Jens Téblick: “Om de elegantie van de laadpunten te behouden worden de componenten gescheiden van de behuizing. De elektronica bevindt zich bij Veton niet in de paal, maar in een aparte kast binnenshuis en is bijgevolg niet onderhevig aan weer en wind. De componenten zijn zo ook gemakkelijk te vervangen. Dit betekent een belangrijk voordeel qua kost, onderhoud en levensduur.” Bovendien bestaat de behuizing bij Veton niet zomaar uit minderwaardig plastic of aluminium. Er is gekozen voor staal, natuurlijke en duurzame materialen zoals hout en natuursteen, bouwstoffen die bestand zijn tegen gure weersomstandigheden. Brend Brentjens: “Het zijn ook materialen die veel minder energie vergen tijdens de productie en die langer meegaan, zodat we volop meewerken aan duurzaamheid, want Veton volgt een duidelijk ecologische en groene filosofie.”

SMART E-MANAGEMENT
Met het capaciteitstarief dat in voege is getreden, is het belangrijk om pieken in het elektriciteitsverbruik te vermijden. De opvolging van het verbruik of het e-management is daarom een big topic in de markt geworden. Jens Téblick: “Veton heeft een open IT filosofie waarbij de laadpalen compatibel zijn met bijna alle domotica platformen en systemen die de energie kunnen managen. Onze laadoplossingen zijn bijvoorbeeld perfect compatibel met de slimme elektriciteitsmanagers Luqas van Qbus of FlexiO van Lifepowr. Die toestellen zijn gekoppeld aan je digitale meter, je zonnepanelen en je thuisbatterij. Ze verbinden alle grootverbruikers zoals laadpalen, warmtepompen of boilers met elkaar en ze sturen ze aan in functie van het actuele verbruik. Zo worden pieken afgevlakt. Dit slimme e-management is niet alleen duurzaam maar werkt tevens besparend.”

MASTERPIECES
Bij Veton kan je terecht voor high-end laadinfrastructuur met verfijnd en modern exterieur design, met zorg ontworpen en met oog voor detail. Het zijn stuk voor stuk exclusieve en elegante meesterwerken, echte eye-catchers die je oprit of de bedrijfsparking verfraaien. De esthetiek van het laadpunt wordt extra benadrukt door een warm LED-licht en goudglanzend interieur. De laadpaal oogt mooi en heeft een strak design. De modellen ogen als kunstwerken en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: Imperial Black , Cotton White, Medusa Green en Midnight Blue. De laadpunten van Veton trekken ongetwijfeld de aandacht. Bedrijven die hun merk in de kijker willen zetten, kunnen de bedrijfsnaam of het logo in de voorplaat laten laseren. Ideaal voor de zichtbaarheid van de merknaam.

MODELLEN EN OPLOSSINGEN
Veton biedt verscheidene modellen van vrijstaande laadpalen en muurmodellen aan. Via de website van Veton kan je bovendien jouw persoonlijk laadstation zelf volgens wens configureren. Je kiest het model, de kleur, de gebruikte materialen, eventueel een cloud-platform abonnement en de mogelijkheid om een eigen logo in de voorplaat te laseren. Je kan bovendien vragen om een schatting te maken voor de plaatsing.

NIEUW
Veton richtte zich vooral tot de residentiële markt, maar sinds kort is er een sterk groeiende interesse van ondernemingen. Er zijn reeds verschillende grote installaties uitgevoerd. Projecten tot 100 of meer laadpunten op dezelfde locatie komen zelfs aan bod. Brend Brentjens: “Binnenkort komt er een instapversie voor bedrijven die een eenvoudiger model van laadpunten wensen. We bekijken bovendien of we in de nabije toekomst een model met 2 geïntegreerde kabels op de markt kunnen brengen die voor een groter gebruiksgemak moet zorgen waarbij de oplaadkabel klaar zit in de behuizing. Zodoende is de kabel steeds beschikbaar en wordt een onnodig gesleur met kabels vermeden.” Veton is van Belgische bodem, maar heeft al projecten lopen in Europese landen, onder andere in Nederland, Zwitserland en Spanje.

Meer info: www.veton.be

Laatst aangepast op vrijdag, 05 mei 2023 11:11