TSG biedt totaaloplossingen

vrijdag, 05 mei 2023 11:27
TSG biedt totaaloplossingen

BRANDSTOFMARKT IN TRANSFORMATIE

De bouw van een nieuw tankstation is een project dat kennis van experts vereist. TSG – Technical Services Group – beheert meer dan 50 jaar uiteenlopende geïntegreerde projecten die te maken hebben met mobiliteit en infrastructuur. TSG is actief in 30 landen met 4500 werknemers. De onderneming biedt zowel sleutel-op-de-deur als op maat gemaakte oplossingen voor business-to-business projecten. Of het nu gaat om de installatie en het onderhoud van elektrische laadpalen, de integratie van betaaloplossingen voor tanken en elektrisch laden of de bouw van een carwash. TSG biedt in al deze kernactiviteiten een totaaloplossing zodat klanten zich ook geen zorgen moeten maken over bouwaanvragen, nutsaansluitingen, wetgeving en administratie. Bovendien zorgt TSG voor begeleiding en hulp na de installatie, wat een belangrijke meerwaarde betekent.

OVERSCHAKELEN NAAR DUURZAME ENERGIE
Momenteel is er een ware transformatie aan de gang in de petroleumwereld. Aanbieders van fossiele brandstoffen maken steeds meer concrete plannen om over te schakelen naar alternatieve energie zoals LNG, waterstof of elektrische laadoplossingen. Kris Dierckx, EV Business Lead België: ”We zien bij onze klanten dat er vandaag een belangrijke omslag bezig is in de brandstofsector en dat er gekozen wordt voor duurzame oplossingen. Een voorbeeld hiervan is brandstofleverancier Gabriëls, een grote speler in België. Gabriëls zet volop in op de bouw van een netwerk van ultrasnelle laadstations voor elektrische voertuigen. In Deurne bijvoorbeeld heeft Gabriëls een onbemand tankstation met carwash. Daar is onlangs een volledig publiek laadplein ingericht, een full energy station. TSG heeft voor dit project de DC laadpunten geleverd en geïnstalleerd.”

TSG CHARGE
Binnen TSG is de business unit die betrekking heeft op EV en elektrische laadconstructies – TSG Charge – de sterkst groeiende tak. Kris Dierckx: “Vandaag is meer dan 10% van ons zakencijfer onmiddellijk gelinkt aan alles wat betrekking heeft op elektrisch rijden en laadpaalinfrastructuur. Dit percentage is de laatste jaren heel sterk gestegen en zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Wij bieden in België zowel AC als DC oplossingen voor het B2B segment aan. We doen dit in samenwerking met verscheidene Charge Point Operators (CPO’s) die laadpleinen en infrastructuur uitbaten. Onze meerwaarde is dat we niet alleen ontwerpen, infrastructuur bouwen en laadbeheerpakketten aanbieden, maar dat we ook instaan voor het onderhoud. Hiervoor hebben we professionele technici en monteurs die permanent bijgeschoold worden en die over de nodige certificaten beschikken. Die service betekent voor onze klanten echt wel een belangrijke toegevoegde waarde.”

TOTAALOPLOSSINGEN VAN START TOT FINISH
Moet er een compleet nieuw tank- of laadstation gebouwd worden? Of moet een bestaand station gerenoveerd of verbeterd worden? TSG kan hiervoor een totaaloplossing van diensten aanbieden. Een vaste projectmanager zal het hele proces begeleiden, van de mogelijke lay-outopties tot en met de installatie. Het ingewikkelde papierwerk inzake milieu en veiligheid wordt voor de klant geregeld. Kris Dierckx: “TSG zorgt bij elke stap voor begeleiding: van bij het eerste vooronderzoek met de CAD-tekeningen, de bouw van het terrein, de aanleg van de nutsvoorzieningen, de uiteindelijke installatie tot en met de inbedrijfsstelling. TSG helpt de klant van bij de start tot aan de finish.”

UNIEK PROJECT IN NEDERLAND
TSG zet sterk in op duurzame innovatie. Zo werkt TSG momenteel aan een uniek project in Nederland, waar de dijk van de Waal over 19 kilometer versterkt moet worden. Hierbij zijn er heel wat grondwerkzaamheden nodig met zware voertuigen en kranen. De aannemers willen de werken op een zo groen mogelijke manier laten verlopen door gebruik te maken van elektrisch aangedreven vrachtwagens, bulldozers en graafmachines. TSG kreeg de opdracht om in Geldermalsen hiervoor een volledig CO2 neutrale site te bouwen met een combinatie van zonnepanelen, een windpark en een batterijopslag. Het groene project “WattHub XL”, goed voor 20MW, wordt binnenkort opgeleverd en telt 36 laadpunten van Kempower om elektrisch te kunnen tanken. Het is ’s werelds eerste snellaadplein voor trucks en zware machines van een dergelijke omvang.

TRUCKWASH
TSG biedt een breed scala aan B2B oplossingen in elk segment van de mobiliteit. Bij TSG kan je bijvoorbeeld terecht voor op maat gemaakte self-service wassystemen voor vrachtwagens en dit in samenwerking met Kärcher. TSG maakt een ontwerp, zorgt voor de installatie en nadien voor het onderhoud. Het gaat over de plaatsing van waterputten, vloer, coating en waterrecyclage. Er wordt bovendien ook een mogelijkheid geboden om een registratiesysteem en/of camerabewaking te voorzien. Exploitanten krijgen flexibele oplossingen die maximale resultaten leveren, geïntegreerd in het back-office managementsysteem en de betaaloplossingen voor klanten. TSG schenkt bovendien een grote aandacht aan het milieu door het water voor 90% te recycleren en biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen te gebruiken.

Meer info: www.tsg-solutions.com/be

TEKST: DOMINIEK SAELENS
FOTO’S: GABRIELS, WATTHUB XL, KARCHER

Laatst aangepast op vrijdag, 05 mei 2023 11:34