Het VIVES Eco-Team vertegenwoordigt met trots zijn hogeschool in de Shell Eco-marathon van 20 tot 25 mei 2023 in de Franse stad Nogaro

donderdag, 11 mei 2023 11:49
Het VIVES Eco-Team vertegenwoordigt met trots zijn hogeschool in de Shell Eco-marathon van 20 tot 25 mei 2023 in de Franse stad Nogaro

De wedstrijd daagt studenten uit om auto's te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden op zo min mogelijk energie en moedigt hen aan om nieuwe oplossingen te bedenken die de toekomst van transport duurzamer maken. Zeven ambitieuze studenten uit de bacheloropleiding Autotechnologie, begeleid door drie deskundige docenten, nemen deel in het kader van hun bachelor proef.

Het team heeft er alles aan gedaan om de lat hoger te leggen en de prestaties van vorig jaar te overtreffen. Deze keer heeft het VIVES Eco-Team een verbeterde versie van het vorige model gebouwd die nog efficiënter en duurzamer is. De VIVES- eco-wagen is volledig elektrisch en voldoet aan alle richtlijnen die Shell oplegt (ongeveer 100 pagina’s aan richtlijnen). Uiteraard zijn een laag gewicht en hoge efficiëntie van het grootste belang.

De technische realisaties zijn enkel mogelijk dankzij de gulle bijdrage van de sponsors. Het Eco-Team is dankbaar voor de bijdrage van Top Motors te Wevelgem, de officiële dealer van onder andere Volkswagen, Audi en Seat. Top Motors weet zeer goed dat een duurzaam wagenpark noodzakelijk is en kan zich dan ook perfect aansluiten bij de ambities van het Eco-Team. Daarnaast zet ook D’Ieteren, invoerder van de merken Audi, Volkswagen, Seat, Cupra, Skoda, Porsche, Lamborghini en ook de volledig elektrische merken Rimac en M-Ero, de schouders onder dit project. Als bouwer aan een vlotte en duurzame mobiliteit wilde deze grote speler binnen de auto-industrie graag haar bijdrage leveren binnen dit project. De andere partners zoals ESB (Electric Scooters & Bikes uit Roeselare) als leverancier van de elektrische motor, Batteryfix (herstelbedrijf voor E-bikebatterijen) uit Wingene voor de op maat gemaakte batterij van de eco-wagen en Clem (specialist in kunststoffen uit Kortrijk) die de kunststof voor de ruiten gratis aanleverden. Elk van deze bedrijven draagt bij tot een volwaardige en rijvaardige eco-wagen die wedstrijd klaar is. Meguiars zorgt voor de onderhoudsproducten en Altec Seys voor het uitstekende racemateriaal.

Het VIVES Eco-Team kijkt ernaar uit om zijn technische vaardigheden te demonstreren en te laten zien wat ze kunnen op dit internationale podium. Het team gelooft dat de Shell Eco-marathon een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van duurzame technologieën en innovatieve oplossingen.

Het VIVES Eco-Team hoopt op de steun van het publiek tijdens de wedstrijd en is vastberaden om hogeschool VIVES en ons land met trots te vertegenwoordigen tijdens de Shell Eco-marathon.

Op woensdag 17 mei om 14u stelt het Eco-team met trots zijn laatste realisatie voor in het centrum voor Autotechnologie (Steenbakkersstraat, 8500 Kortrijk). Na het persmoment reist het team onmiddellijk af naar Nogaro in Frankrijk met een volledige uitgerust mobilhome van Vanomobil.

Laatst aangepast op donderdag, 11 mei 2023 11:52