De slimme oplossing voor efficiënte elektrische verwarming

donderdag, 06 juli 2023 16:32
De slimme oplossing voor efficiënte elektrische verwarming

We hebben geweldig nieuws voor alle gebruikers van een zappi laadstation. Onze eddi, het revolutionaire slimme apparaat dat elektrische verwarmingssystemen efficiënter aanstuurt, komt in aanmerking voor de SEW-premie, die de Vlaamse overheid in het leven heeft geroepen om de energietransitie te kunnen versnellen! Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het slim aansturen van je elektrische verwarmingssysteem, waarbij je optimaal kunt profiteren van zonne-energie en dynamische tarieven, terwijl je ook rekening houdt met het capaciteitstarief. De bedoeling is namelijk dat wij allen samen de energietransitie kunnen doen, en met myenergi zetten wij daarom in op slimme laadoplossingen die niet enkel je auto zullen laden, maar ook andere toepassingen in huis als opslag gaan gebruiken.

Wat is de SEW-premie?
De SEW-premie, ook wel bekend als de Sturing voor Elektrische Warmte, is een financiële ondersteuning tot 50% en max. € 400 die kan aangevraagd worden bij Fluvius. Het doel van deze premie is het stimuleren van energie-efficiëntie en het gebruik van slimme technologieën in Vlaanderen. Met de SEW-premie kan je dus de investeringskost van een sturingsapparaat zoals eddi en zijn installatiekosten gaan halveren.

Hoe werkt eddi?
Eddi is een geavanceerd apparaat dat speciaal is ontworpen om elektrische verwarmingssystemen te transformeren. Met behulp van slimme algoritmen analyseert eddi continu het energieverbruik van je woning en maakt het gebruik van realtime gegevens zoals zonne-energieproductie en dynamische tarieven om je verwarming slim te gaan aansturen. Hierdoor kan je verwarming efficiënt aangestuurd worden. Naast besparingen in je mobiliteitsbudget kan je dus nog streven naar andere energiebesparingen. Zo kan je voor je sanitaire warmwater tot wel €375 op jaarbasis gaan recupereren. Eddi vraagt géén onderhoud en is geruisloos waardoor hij erg aantrekkelijk is in combinatie met warmwaterboilers, zoutvatbatterijen, accumulatiekachels, … maar ook warmtepompen behoren tot de mogelijkheden.

Wat betekent dit voor jou?
Met de toevoeging van de SEW-premie wordt eddi, die aan een attractieve prijs van € 549 BTW incl. in de etalage staat, nu nog goedkoper. Door deze premie kan je de kosten voor de aanschaf van eddi nog het eerste jaar terugverdienen. Hierdoor wordt het rendement op je investering onwijs groot. Bovendien biedt eddi je op deze manier de mogelijkheid om nog meer in te zetten op energieonafhankelijkheid. Je gaat je zonnepanelen niet enkel gaan gebruiken voor elektrische energie-opslag in je autobatterij, maar voortaan ook als thermische energieopslag in bijvoorbeeld je warmwaterboiler.

Wil je nog een stapje verder gaan?
Dan houdt eddi rekening met dynamische tarieven en het capaciteitstarief. Het systeem past de verwarmingscyclus aan op basis van de variërende energieprijzen gedurende de dag, waardoor je kunt profiteren van voordelige tarieven tijdens daluren. Bovendien optimaliseert eddi je kwartierpiekafnames van het net. Tijdens zijn werking houdt hij dus ook rekening met de andere verbruikers in huis.
Met de gratis myenergi app kan je bovendien tijdschema’s en prioriteiten vastleggen. Kortom, slim laden is een nieuwe manier van denken en biedt éénieder heel wat mogelijkheden!

Laatst aangepast op donderdag, 06 juli 2023 16:34