Waregemse bedrijf Project Zero levert alle 472 zonnepanelen voor het Berlaymont-gebouw in Brussel

maandag, 10 juli 2023 08:58
Waregemse bedrijf Project Zero levert alle 472 zonnepanelen voor het Berlaymont-gebouw in Brussel

WAREGEM - Het Waregemse milieu- en energiebedrijf Project Zero van zaakvoerder Jan Cieters heeft een referentie om u tegen te zeggen in huis gehaald. Samen met andere Europese spelers mocht het meewerken aan de installatie van honderden zonnepanelen op het Brusselse Berlaymont-gebouw. EU-topvrouw Ursula Van der Leyen wil onder meer met dit project aantonen dat Europa de milieu ambities ook zelf heel ernstig neemt. Jan Cieters mocht met zijn bedrijf welgeteld 472 zonnepanelen leveren. Recent nog kreeg Project Zero (een verwijzing naar zero emissie) ook grote erkenning vanuit China.

Het Berlaymont-gebouw is het hoofdkantoor van de Europese Commissie te Brussel. Deze opdracht stond in het teken van een volledig Europese samenwerking met spelers uit diverse landen. Maakten deel uit van het consortium: Eurener zonnepanelen (Spanje), SMA Omvormers (Duitsland), het Waalse Green (Waver, België) en dus ook Project Zero uit Waregem. Het West-Vlaamse bedrijf mocht alle 472 panelen leveren die werden geïnstalleerd door Green, dat een klant is van Project Zero.

Allen samen maakten ze de slogan en de Europese ambitie 'zero emissie' waar op het terrein. De EU kiest in zijn beleidsverklaringen al jaren radicaal voor onder meer zonne-energie. De zonnepanelen die zopas geïnstalleerd werden op het iconische hoofdkantoor van de EU (Berlaymont in het hart van de Europese wijk in Brussel) moeten aantonen dat het Europa menens is.

Pionier in tempore non suspectu
Project Zero is het bedrijf van Jan Cieters die in tempore non suspectu al de weg wees richting een nieuwe milieu aanpak. Een groenere wereld zonder CO2-uitstoot. Dat is waar Project Zero uit Waregem naar streeft. Door in te zetten op kwaliteitsvolle, CO2-neutrale energieoplossingen wordt steun verleend aan installateurs, elektriciens en professionals bij het aanbieden van een totaaloplossing voor hun klanten.

Jan Cieters mag zonder meer een pionier worden genoemd als het gaat over duurzame energie oplossingen. Met zijn Project Zero in Waregem focust hij als gespecialiseerde groothandel volledig op het aanreiken van de juiste middelen om de elektrificatie van privéwoningen en/of bedrijventerreinen te bevorderen. “We staan klaar voor de professionele energie-installateur met specifieke technieken en producten om CO2-neutraal stroom te genereren, stockeren, beheren, verbruiken en besparen”, zegt Jan Cieters. "Onze ambitie is altijd om tot zero emissie te komen."

Laatst aangepast op maandag, 10 juli 2023 09:04