Fastned plaatst 1500ste snellader voorafgaande aan de zomervakantie

maandag, 10 juli 2023 11:03
Fastned plaatst 1500ste snellader voorafgaande aan de zomervakantie

Aan het begin van de zomer heeft Fastned, het Europese snellaadbedrijf, haar 1500ste snellader geplaatst ten noordwesten van Parijs. Het snellaadstation ligt langs de A13 op de verzorgingsplaats Bosgouet bij Rouen, op een van de populairste routes van vakantiegangers.

Het afgelopen jaar groeide het aantal laders van het bedrijf met ruim 50 procent. Vakantiegangers die dit jaar met een elektrische auto op vakantie gaan, kunnen inmiddels terecht op meer dan 270 snellaadstations van Fastned in Europa.

Vrijwel alle laders op de door Fastned nieuwgebouwde stations in het afgelopen jaar hebben een laadvermogen van 300 kW of meer. Afhankelijk van het type voertuig kan er daarmee tot 300 kilometer bijgeladen worden in een kwartier.

Michiel Langezaal, ceo en medeoprichter van Fastned: ‘In 2012 zijn we Fastned gestart met als missie elektrische rijders de vrijheid te geven om te kunnen gaan waar ze willen. Daarvoor is er voldoende laadinfrastructuur nodig. Daar hebben we de afgelopen tien jaar heel hard aan gewerkt. Inmiddels staan we op het punt dat vakantiegangers met een elektrisch voertuig gemakkelijk op reis kunnen door Europa. Ook met een caravan of aanhangwagen, want op onze drive-through stations kun je gemakkelijk laden zonder te hoeven afkoppelen.’

Sinds vorige zomer heeft Fastned meer dan 60 stations geopend in Europa. Op de nieuwe en bestaande stations zijn er in totaal meer dan 560 laders toegevoegd. Langezaal: ‘We kiezen altijd voor plekken waar veel verkeer langskomt. En dat werpt zijn vruchten af. In Frankrijk, bijvoorbeeld, hebben we in het afgelopen jaar 24 nieuwe stations geopend, waar sindsdien al meer dan 50 duizend laadsessies zijn gedaan. Dit leverde meer dan acht miljoen brandstofvrije kilometers op. En daar ben ik trots op. Uiteraard gaan we door met het uitbreiden van ons netwerk, en bouwen we ook het komende jaar veel nieuwe stations met de snelste laders op drukke locaties in Europa.’

Laatst aangepast op maandag, 10 juli 2023 12:00