AIXAM, de gangmaker van de microcars

maandag, 24 juli 2023 17:56
AIXAM, de gangmaker van de microcars

Al meer dan 40 jaar maakt Aixam in Frankrijk de welgekende autorijbewijsvrije wagentjes. Aixam heeft als Europa’s grootste producent dan ook een compleet assortiment gaande van de e-truckjes over een buggy en coupé tot de kleine minauto. Voor elk wat wils.

“Aixam rijdt al langer elektrisch, innoveert voortdurend en heeft ondertussen 8 verschillende  elektrische modellen. De e-Scouty is onze jongste telg”, vertelt Allison Tuyttens enthousiast. 

Premium microcars 
“Vandaag de dag zien we steeds meer aanbieders van compacte, milieuvriendelijke vierwielers met een bromfietsrijbewijs. De concullega’s zijn alomtegenwoordig”, lacht Allison. “De grote traditionele automerken zijn er nu ook mee bezig en dat betekent eigenlijk dat er veel potentieel is. Ik denk dat zij het oorspronkelijke beeld van de brommobiel mee gaan veranderen, het oude imago bijstellen. Dat is wel positief voor de sector. Maar we zien het allemaal: de autowereld krijgt een ander gezicht. Ons land is bezaaid met flitspalen, dus waarom sneller dan 45 km?” merkt Allison fijntjes op.

“Een tweede auto is voor vele gezinnen te duur geworden. De klimaatproblematiek, het stadsverkeer dat volledig vast zit, iedereen moet zijn steentje bijdragen. Wij zijn hier al geruime tijd mee bezig bij Aixam. Bovendien maken wij enkel en alleen microcars. Microcars zijn ons product, dat we als geen ander kennen. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze klanten steeds persoonlijk terecht kunnen bij onze verdelers die alle knowhow en kennis hebben. Een auto koop je liever niet online zoals een paar sneakers, toch? Tja, zoals in alle producten is er Premium-kwaliteit op de markt naast low budget. Aixam heeft altijd luxueus afgewerkte microcars en biedt nu ook een interessante betaalformule.

De e-Scouty is al te koop voor 253 €/maand. Bovendien kan je de aankoop van een Aixam steeds als een investering zien want de vraag op de tweedehandsmarkt is intens.  Vlaanderen lijkt bovendien bezig te zijn met een premie voor de nabije toekomst, wat uiteraard interessant zal zijn voor ons segment”, legt Allison uit.

King of the Urban Jungle
“Microcars zijn geliefd, voor jong en oud. Ik lanceerde een campagne in de bioscoop bij de nieuwe film van The Fast and the Furious, ik vond dat wel ludiek”, vertelt Allison energiek verder. “De respons is heel leuk. Aixam is werkelijk voor iedereen, van 16 tot 99. Je  tiener zal toch liever kiezen voor een vrolijk autootje dan voor een scooter, in de winter, om door weer en wind te rijden, een pak veiliger ook.” 
                            
“Aixam heeft recent een eigentijds karaktertje op de markt gebracht:
Meet e-Scouty, King of the Urban Jungle, onze stoere stadsrakker (vanaf 16.999 €).  Hij heeft een ongelooflijke dynamiek en wendbaarheid bij lage snelheid. En er zijn nog wel meer redenen om voor e-Aixam te kiezen:

  • 0% geluidshinder 
  • 0% CO²-uitstoot 
  • 100% elektrisch rijden vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs
  • 0 € verkeerstaks 
  • 0 € keuring
  • minder dan 2 € per 100 km
  • 3,5u. voor een volledige lading via een stopcontact 
  • 2-zits, ruime bagageruimte, gesloten en verwarmde passagiersruimte 
  • top design interieur
  • toegankelijke mobiliteit 

www.aixam-belgium.be
Tekst: Ella Scheers 
Foto’s: AIXAM   

 

Laatst aangepast op maandag, 24 juli 2023 18:02