Honda e:Ny1: volgende volledig elektrisch voertuig van Honda in het B-SUV-segment

dinsdag, 25 juli 2023 15:35
Honda e:Ny1: volgende volledig elektrisch voertuig van  Honda in het B-SUV-segment

In navolging van de Honda e stadsauto, lanceert Honda een tweede elektrisch voertuig, de Honda e:Ny1. Honda voldoet hiermee aan de vraag van klanten naar volledige elektrische SUV’s in het B-SUV-segment.

De e:Ny1 heeft een fris, onderscheidend design en is voorzien van de nieuwste geavanceerde technologie. Hij maakt gebruik van de elektrische aandrijflijn om een SUV te leveren met veel rijplezier, een soepele en verfijnde rijervaring en intuïtieve veelzijdigheid.

Het exterieur is gedurfd en verfijnd dankzij een korte overhang aan de voorzijde, grote wielen en een brede wielbasis. Daarnaast debuteert de e:Ny1 met de gloednieuwe ontwerpstijl voor EV’s van Honda, met witte ‘H’-badges op het voertuig, waaronder op de neus, wielnaafdoppen en het stuur. Op de achterklep is de naam ‘Honda’ zichtbaar in een nieuw lettertype, wat voor een premium look zorgt die de toekomstige EV’s van het merk eveneens zullen krijgen.

Een slimme indeling van de elektrische aandrijflijn zorgt voor opmerkelijke binnenruimte en comfort. De middenconsole heeft een eenvoudige lay-out met toegankelijke knoppen, meerdere opslagopties en draadloos opladen, naast een overzichtelijk dashboard met een groot 15,1-inch touchscreen voor infotainment- en rijopties.

Het nieuw ontwikkelde e:N Architecture F-platform met de motor voorin is gericht op drie fundamentele kenmerken: carrosseriestructuur met hoge stijfheid, een laag zwaartepunt en zorgvuldig beheerde aerodynamica onderaan zorgen ervoor dat de SUV een plezierige rijervaring biedt.

Daarnaast bevat het platform een krachtige, lichtgewicht drie-in-één geïntegreerde aandrijfunit, elektromotor en versnellingsbak. Deze genereert een maximaal vermogen van 150 kW (204 pk) en 310 Nm koppel voor soepel en comfortabel accelereren en vertragen.
De lithium-ionbatterij met hoge capaciteit biedt een bereik tot 412 km (WLTP) en via DC-snelladen kan in 45 minuten van 10 naar 80 % geladen worden.

Het chassis is eveneens nieuw en speciaal ontwikkeld voor batterij-elektrische auto’s en zorgt voor verbeterde torsiestijfheid dankzij hoogwaardig staal.
Samen biedt het nieuwe platform en de nieuwe aandrijflijn de dynamische prestaties, het uitzonderlijke comfort en de verfijning die bestuurders van een EV bij Honda verwachten. De nieuwe e:Ny1 combineert intelligente, klantgerichte technologie met een prachtig design en rijdynamiek. De logische volgende stap op de elektrificatiereis in Europa bij Honda.

Getagged onder:
honda
Laatst aangepast op dinsdag, 01 augustus 2023 16:01

Gerelateerde items (op tag)

Test: Honda e:Ny1 Advance, Onopvallend

Honda kwam vrij spectaculair op de markt van de EV’s met de Honda e, een stadswagen. Wij waren toen zeker fan van zijn rijgedrag, maar minder van zijn dure aankoopprijs voor het weinige rijbereik dat hij slechts bood. Ondertussen is deze Honda e uit het gamma verdwenen en kiest Honda voor een nieuwe en meteen conventionelere strategie met een SUV met de moeilijke naam e:Ny1, waarvan wij na de testweek nog steeds niet goed weten hoe wij deze correct uitspreken.