KBC Autolease wijst ondernemers en hun medewerkers de weg naar elektrisch rijden

vrijdag, 04 augustus 2023 14:32
KBC Autolease wijst ondernemers en hun medewerkers de weg naar elektrisch rijden

De overstap naar het elektrisch rijden stelt ondernemingen voor grote uitdagingen. Dat is begrijpelijk. Tientallen jaren zwaaiden leasewagens op fossiele brandstof immers de plak. Voor een vlotte overgang heeft KBC Autolease, partner in transitie naar duurzame mobiliteit, de allesomvattende ‘Wegwijzer Elektrisch Rijden’ voor jou in petto. Op een overzichtelijke online pagina vind je praktische info over alles wat met elektrisch rijden te maken heeft.
Doe er je voordeel mee!

Door de intrede van de elektrische wagen in de bedrijfsvloot moet jij als ondernemer of zelfstandige op heel wat vlakken
anders gaan denken en handelen over de mobiliteit in je bedrijf. Denken we maar aan de gewijzigde fiscaliteit (vanaf 1 juli 2023)
van wagens op fossiele brandstoffen en de innovatieve techniek van een elektrische wagen.


“De vraag is niet of je elektrisch zult rijden maar wel vanaf wanneer.“ 

KBC Autolease helpt jouw onderneming al die veranderingen te integreren in de bedrijfsvoering met de ‘Wegwijzer Elektrisch Rijden’. Het is een online tool die ook jouw werknemers/collega’s ontzorgt. Intussen is in ons land de elektrificatie van bedrijfsvloten op kruissnelheid. “De vraag is niet of je elektrisch zult rijden maar wel vanaf wanneer”, zegt product manager Jan Peeters van KBC Autolease hierover.

Allesomvattende antwoorden op jouw vragen


Op de overzichtelijke online pagina www.kbc.be/wegwijzer vind je praktische info over alles wat met elektrisch rijden te maken heeft. In een handvol heldere video’s steek je heel wat op over technische termen zoals laadvermogen, laadsnelheid en laadtijd. Ook het rijbereik, de energiecapaciteit van de batterij en het verbruik van een elektrische wagen zullen voor jou en je medewerkers geen geheimen meer hebben. Voorts biedt het platform je ook tips en tricks aan rond het opladen van een elektrische wagen en het gebruik van de laadpas. Ten slotte vind je in de ‘Wegwijzer Elektrisch Rijden’ infopagina’s over laadpalen, laadpassen, rijbereik, laadtijd en
fiscaliteit, en een uitgebreide FAQ.


Doe-de-test


Via de interactieve simulator www.kbc.be/doe-de-test kom je in vijf eenvoudige stappen te weten of elektrisch rijden iets voor jou en/of je medewerker is. Je ontdekt de elektrische auto die bij jouw profiel past en hoe een reis met een elektrische wagen eruit zou kunnen zien.

Kortom, de ‘Wegwijzer Elektrisch Rijden’ zal je metgezel zijn tijdens de overgang naar de nieuwe mobiliteit die ontegensprekelijk elektrisch is. “Meer dan de helft van de bestellingen in 2023 zullen dan ook elektrische wagens zijn”, zegt Jan Peeters nog.

De beslissing is genomen. Wat nu?


Eens je beslist de stap naar elektrisch rijden te zetten, heeft KBC Autolease drie handige stappenplannen klaargezet die het proces van offerte over bestelling tot elektrisch rijden vlot laten verlopen.

  • Van offerte tot bestelling
  • Van bestelling tot levering van de wagen en
    installatie van het laadstation
  • Aan de slag met je laadstation en je laadpas
    en ondersteuning van je medewerkers

“Ondersteun je medewerkers en wijs hen de weg naar de Wegwijzer Elektrisch Rijden."

Ondersteuning van je medewerkers

Je medewerkers hebben ongetwijfeld heel wat vragen over elektrisch rijden. Als ontzorgende partner in transitie naar een duurzame mobiliteit helpen we ze graag op weg door hen in te wijden in de wereld van elektrisch
rijden. Zorg er alvast voor dat je werknemers zich goed informeren via www.kbc.be/wegwijzer. Voor meer info over
de mobiliteitsoplossingen van KBC Autolease surf je naar
www.kbc.be/autolease.

Jan Peeters, Product Manager KBC Autolease

Laatst aangepast op vrijdag, 04 augustus 2023 14:55