LIGIER pionier in micromobiliteit

vrijdag, 04 augustus 2023 14:59
LIGIER pionier in micromobiliteit

Ligier is reeds decennia lang een wegbereider in het segment van de brommobielen. Ligier ontwikkelt en produceert in Frankrijk. Al sinds 1980 importeert Ligier Benelux hun welgekende brommobielen of microcars in België. De jongste telg bij Ligier heet trouwens niet langer een brommobiel, hoogstens een zoemmobiel, want de Myli is elektrisch, bromt absoluut niet meer, maar rijdt daarentegen fluisterstil. Elektrisch, compact, niettemin met een ruime koffer, voor 2 personen, comfortabel, puik afgewerkt, milieuvriendelijk, uiterst toegankelijk, vanaf 16 jaar met een bromfietsrijbewijs, urban vibe zijn aspecten die bij een breed publiek, ook bij jongeren, erg in de smaak vallen. Zo vertelt Bart Seelen van Ligier Group Benelux met trots. “Vroeger moesten we onze plaats op de weg vaak heel erg uitleggen, maar vandaag de dag aanvaarden mensen handige kleine auto’s tot 45 km steeds meer, zeker in de stad, omdat we ons bewust zijn van de klimaatproblemen, de files en parkeermoeilijkheden.”

Ligier gaat elektrisch: Myli
Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een wagen zonder rijbewijs en nu kan het ook zonder uitstoot. Waar Ligier in België waarschijnlijk vooral bekend staat om haar luxe brommobielen, heeft het merk reeds een jarenlange ervaring met het bouwen van elektrische voertuigen, vooral door haar ‘professional’ serie. KMO’s beginnen de gewone auto alsmaar meer aan de kant te schuiven en kiezen voor Ligier.

Gezinnen vinden een tweede wagen te duur en treffen een gerieflijk, comfortabel alternatief aan bij Ligier. Elektrisch rijden kan vanaf 13.500 €. “Private lease raakt bij ons ook steeds vaker in trek”, licht Bart Seelen toe. Senioren willen zo lang mogelijk mobiel blijven. Jongeren zoeken innovatieve vervoermiddelen. Ook hier is het antwoord Ligier.

Ligier combineert met de nieuwe Myli immers het beste van twee werelden: enerzijds een riante kofferruimte en comfortabele zetels zoals een auto én anderzijds de wendbaarheid,compactheid en elektrische aandrijving van een echte citycar. Ligier is niet voor niets de marktleider in brommobielen en heeft bij de Myli aan elk detail gedacht, in vier uitvoeringen: “in cozy design” Ligier Myli G.OOD, Ligier Myli I.DEAL, Ligier Myli E.PIC en eentje “in spicy design” Ligier Myli R.EBEL, met zijn stoere SUV-look. 

Myli is klaar om een ware hype te worden in steden. Tegenwoordig zijn deze microauto’s bijna niet meer te onderscheiden van een kleine personenauto, noch qua look, noch qua rijervaring. De nieuwste modellen van Ligier hebben een ultramoderne uitrusting, hoogwaardig comfort, een stijlvol design en ze leveren efficiënte prestaties. Ze zijn ruim, twee personen zitten - in tegenstelling tot een scooter of een fiets – altijd droog en warm.

Ze zijn zeer toegankelijk, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs. Parkeren gaat vlotjes, keuring is niet nodig en er hoeven geen taksen of wegenbelasting betaald te worden. De Ligier Myli heeft een verwarmde accubak die ervoor zorgt dat de citycar ook onder het
vriespunt kan opladen. Deze hedendaagse, aantrekkelijke miniwagen maakt geen lawaai, is emissievrij, met een batterij van 4, 8 of 12 KW die je kan opladen bij een laadpaal of in een gewoon stopcontact. Kortom, ideaal voor korte trips, woon-werkverkeer en gegarandeerd perfect in de stad, het plezier van stille micromobiliteit verpakt in leuk koetswerk. Ligier biedt urban mobility en vrijheid, de rijervaring van de toekomst. 

Hogere snelheid op komst 

“In het najaar drijven we de snelheid wat op”, kondigt Bart Seelen aan. “De markt evolueert, behoeften en verwachtingen veranderen en wij spelen daar uiteraard op in. Bij Ligier juichen we dit toe, want 80km/u zal de microcars een nog sterkere positie bezorgen naar de toekomst toe.”

https://ligier.com/be-nl/myli/

Tekst: Ella Scheers
Foto’s: LIGIER