Fastned deelt ijsjes uit op Baraque de Fraiture tijdens zwarte zaterdag

donderdag, 10 augustus 2023 11:23
Fastned deelt ijsjes uit op Baraque de Fraiture tijdens zwarte zaterdag

Komende zaterdag 12 augustus deelt Fastned tussen 12.00 en 16.00 uur gratis ijsjes uit op zijn snellaadstation in Vielsalm (Baraque de Fraiture), een van de meest bezochte stations in België. Met de actie op deze ‘zwarte zaterdag’ wil het Europese snellaadbedrijf zijn klanten een verfrissende lekkernij aanbieden op weg naar hun vakantiebestemming of terug richting huis. 

Het snellaadstation van Vielsalm ligt aan het rondpunt ‘Baraque de Fraiture’ bij afrit 50 van de E25. Het ging in mei 2023 open, als een van de eerste snellaadstations in het zuiden van België. Het station beschikt over acht laadplaatsen met een maximale capaciteit van 300 kW. 

De strategische ligging van Vielsalm laat zich zien in de cijfers: Baraque de Fraiture heeft dubbel zoveel wekelijkse laadsessies als het gemiddelde Belgische station van Fastned en bijna drie keer zoveel geleverde kWh. Zaterdagen en zondagen zijn de drukste dagen, 13.00 uur is het populairste tijdstip om te laden. 

Laad je auto op en laad jezelf op

"Veel toeristen en vakantiegangers uit Nederland en België kiezen dit station om hun auto even bij te laden", zegt Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned. "Om hen te bedanken voor het vertrouwen, trakteren we op een ijsje aan de start of het einde van hun vakantie, op één van de drukste zaterdagen van de zomer. Zo kunnen ze ook zichzelf op een verfrissende manier opladen om de vaak lange vakantiereis of de reis terug naar huis te maken."

Fastned opende in oktober 2020 zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Ondertussen telt het snellaadbedrijf er al 23 in ons land. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1000 locaties in Europa.