EEVEE Mobility brengt laadkosten in kaart met data van het voertuig

vrijdag, 20 oktober 2023 17:20
EEVEE Mobility brengt laadkosten in kaart met data van het voertuig

Een interview met CEO Steffen Brans: “Werkgevers en werknemers zijn blij dat de laadkosten van thuis snel en correct worden terugbetaald.”

Het tijdperk van elektrisch rijden is in volle gang, maar met de transitie naar zero-emissie mobiliteit komen er nog uitdagingen. Het Belgische bedrijf EEVEE Mobility heeft deze uitdagingen aangepakt door een innovatieve oplossing te bieden voor het moeiteloos afhandelen van laadkosten voor elektrische vloten. We zaten samen met CEO Steffen Brans om meer te weten te komen over hun unieke benadering en het succesverhaal achter EEVEE Mobility.

Het bedrijf EEVEE Mobility ging in 2019 van start. "Het opzet is om de transitie naar elektrisch rijden te vergemakkelijken voor bestuurders, bedrijven en fleetmanagers”, zegt Steffen. Hij is ook de oprichter van digitaal agentschap Wisemen. “EEVEE Mobility kwam er omdat we het moeilijk hadden om een goed en helder inzicht te krijgen in de laadkosten van onze medewerkers. Ook was er de vraag hoe we de terugbetaling zo eenvoudig mogelijk kunnen organiseren. Een auto is een bron van data, met onze software kan je die gegevens vlot registreren. En het grote voordeel is dat er geen extra hardware, zoals een slimme laadkabel of laadpaal, nodig is om het terugbetalen te automatiseren.”

Focus op gemak en efficiëntie
"EEVEE zorgt voor een moeiteloze afhandeling van de laadkosten van elektrische voertuigen," zet Steffen het gesprek verder. "Dit geldt zowel voor werkgevers als voor werknemers die met plug-in hybride voertuigen (PHEV) of volledig elektrische auto's (EV) rijden. Onze oplossing is volledig digitaal en maakt gebruik van de informatie die wordt geregistreerd door het voertuig zelf."

De klanten van EEVEE Mobility kunnen op beide oren slapen. "We zorgen voor een supersnelle implementatie vanaf dag één, we bieden een holistisch overzicht van de opgeladen energie op de verschillende locaties: werk, thuis en publiek en last but not least, we detecteren de laadfraude op basis van de de kilometerteller. Ook kunnen bedrijven budgetlimieten voor het elektrisch laden instellen en werken we aan de functionaliteit om Vehicle-to-Home (V2H) efficiënt te verwerken." voegt Steffen toe.

Bedrijfsvloten kiezen voor vereenvoudiging
EEVEE Mobility richt zich duidelijk op het leveren van een uitgebreide set functies die de behoeften van zowel bedrijfsvloten als individuele bestuurders omvat. Met het online EEVEE Business platform krijgen de bedrijven inzicht in de laadkosten en worden de werknemers maandelijks automatisch terugbetaald voor hun laadkosten thuis. De tool maakt het ook mogelijk om de efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren. Bedrijven kunnen dankzij EEVEE Mobility hun operationele laadkosten nauwkeurig voorspellen. “EEVEE Business bespaart bedrijven een gigantische administratieve rompslomp door maandelijks één factuur te verstrekken voor alle laadkosten. En laten we onze gratis mobiele app voor chauffeurs niet vergeten," voegt Brans toe.

Voor de individuele bestuurder biedt EEVEE Mobility de EEVEE Driver app. Het is een gratis mobiele applicatie voor iOS en Android. Het laat toe om te weten te komen hoeveel je effectief uitgeeft aan opladen, ongeacht waar en wanneer je oplaadt. EEVEE Mobility maakt gebruik van artificiële intelligentie om de levensduur van je batterij te voorspellen en aan te geven in welke staat ze is. Ook het aantal kilometers en het verbruik worden nauwkeurig geregistreerd en kan je als bestuurder nuttig analyseren.

Snelle groei
In oktober 2020 werd de oplossing gelanceerd voor bedrijfsvloten. In 2021 kreeg EEVEE Mobility de award Fleet & Mobility Start-Up of the Year. “Er zijn momenteel ruim 100.000 gebruikers in 73 landen. Het grootste aandeel zijn zakelijke klanten in de Benelux. Maar ook kmo’s genieten mee van de operationele voordelen. Een volgende stap is de markt in Frankrijk en Duitsland versterken. Kortom, de snelle groei toont aan dat er nood is aan gebruiksvriendelijke systemen. Opladen is anders dan tanken met een kaart van het bedrijf. Je moet nadenken over hoe je het opladen kan organiseren. Het brengt praktische zorgen met zich mee, zoals het voorzien van laadinfrastructuur en je wil natuurlijk je werknemers op tijd en correct vergoeden. Een eenvoudige plug & play oplossing is dan echt wel handig. Dat verklaart ook waarom we zo snel groeien,” aldus Steffen.

Op weg naar een zero-emissie toekomst
Terwijl EEVEE Mobility blijft groeien, blijft het bedrijf gefocust op customer success, gebruiksgemak en innovatie. "We merken bij onze klanten dat ze openstaan voor het innovatieve van wat we hen aanbieden. Daar zijn we heel blij mee. We bieden hen manieren om anomalieën met betrekking tot het elektrisch laden te detecteren en aan te pakken, en we werken eraan om laadkosten voor bedrijven zo laag mogelijk te houden. Slim laden is een interessante optie die we willen benutten. We versnellen effectief de transitie naar een zero-emissie vloot en we zetten samen de trend naar elektrisch rijden voort. En er is nog werk aan de winkel, zoals om de infrastructuur op punt te stellen en om de mindset te versterken. Het is ons streefdoel daaraan mee te werken", besluit Steffen Brans.

https://eeveemobility.com/business

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: EEVEE Mobility

 

Laatst aangepast op vrijdag, 20 oktober 2023 17:26