Suzuki onthult de tentoongestelde modellen voor de JAPAN MOBILITY SHOW 2023

donderdag, 26 oktober 2023 17:25
Suzuki onthult de tentoongestelde modellen voor de JAPAN MOBILITY SHOW 2023

Suzuki Motor Corporation geeft aan welke voertuigen te zien zullen zijn op de JAPAN MOBILITY SHOW 2023 (een organisatie van de Japan Automobile Manufacturers Association). De show vindt plaats in Tokyo Big Sight van 26 oktober tot 5 november 2023.

De Suzuki stand wordt opgebouwd volgens het thema "Answers for Excitment troughout the Wolrd". Suzuki brengt ook een bijkomende thematentoonstelling onder de noemer "Present to our customers with diverse initiatives toward a carbon neutral future in mobility and services unique to Suzuki" zodat de stand een unieke beleving wordt voor de bezoekers.

Op de stand stelt Suzuki verschillende mobiliteitsmodi voor die aansluiten bij het dagelijks leven van de mensen. Als generalist kan Suzuki technologieën samenbrengen om conceptmodellen van auto's, motorfietsen, de volgende generatie mobiliteit en zelfs ​ buitenboordmotoren te ontwikkelen. Ook de Suzuki-plannen in de race naar een koolstof neutrale organisatie - zoals de CBG-activiteiten in India - worden onthuld.

Op de stand is eveneens een Suzuki accessoireshop te zien in de vorm van een mini-truck markt die gebruik maakt van de Super Carry minitruck. Er worden diensten geïntroduceerd voor eigenaars van mobiele shops.

Highlights van de show
​eVX, eerste strategische elektrische world car van Suzuki
Nadat het concept voor het eerst werd onthuld op de Auto Expo 2023 in januari 2023 (India) is het koetswerk geëvolueerd en wordt het interieur voor het eerst getoond.
Voorbestemd als een EV die de ultieme Suzuki SUV-rijervaring biedt door de elektronisch gestuurde 4x4 technologieën verder te ontwikkelen.

Technische Kenmerken
Totale lengte 4.300 mm x breedte 1.800 mm x hoogte 1.600 mm
Rijbereik: 500 km

eWX, mini-wagon EV die aansluit bij onze dagelijkse leefwereld
Concept die leuke en praktische elementen combineert in een miniwagon die uniek is voor Suzuki, het is ook een futuristische EV.
Is een degelijke, elektrische rijgezel die mensen in hun dagelijkse bezigheden ondersteunt met een strakke en eenvoudige koetswerkvorm, een koetswerk met een vriendelijke snuit en een licht, gebruiksvriendelijk interieur waarin men zich meteen thuis voelt.

Technische Kenmerken
Totale lengte 3.395 mm x breedte 1.475 mm x hoogte 1.620 mm
Rijbereik: 230km

e EVERY CONCEPT, mini-BEV bestelwagen die perfect inspeelt op dagelijkse bezigheden van zijn gebruikers
Mini-EV-bestelwagen, uitgerust met een BEV-aandrijving, gezamenlijk ontwikkeld door Suzuki Motor Corporation, Daihatsu Motor Co., Ltd. en Toyota Motor Corporation.
Dit model heeft als bijkomend voordeel dat het de lokale samenleving ontziet door een stille en krachtige EV-aandrijving te realiseren, maar het kan in geval van nood eveneens elektriciteit leveren. Het blijft een zeer gebruiksvriendelijke mini-bestelwagen.

Technische kenmerken
Totale lengte 3.395 mm x 1.475 mm x hoogte 1890 mm
Rijbereik 200km

Spacia Concept / Spacia Custom Concept
Spacia is een minicar met een unieke styling en een ruim interieur. Dit
conceptmodel is doordrongen van Suzuki's adagio om "het dagelijks leven leuker, handiger en comfortabeler te maken!".

Het comfort op de achterbank is verbeterd door bijvoorbeeld voor het eerst in een Suzuki-voertuig een "multi-use flap" in het voorste element van het zitkussen te integreren.
Spacia Concept is ontworpen voor "comfort" en "excitement", wat het dagelijks leven kleurt. De Spacia Custom Concept is ontworpen met "elegantie" en "schoonheid" in het achterhoofd.

Swift concept
Conceptmodel om de nieuwe highlights van de Swift voor te stellen, dit model werd andermaal ontwikkeld volgens het "Drive&Feel"-concept. ​ Deze Swift Concept biedt niet alleen "design" en "rijplezier", maar voegt ook een extra element toe en dat is "plezier beleven aan de auto in het dagelijks leven". Uitgerust met een groot aantal geavanceerde veiligheidstechnologieën, waaronder DSBSII*1 noodremassistentie, AHS*2 en DMS*3. (*1: Dubbele remsensorondersteuning II, *2: Adaptief grootlichtsysteem, *3: Driver Monitoring System). De efficiënte motor zorgt voor een evenwicht tussen rijprestaties en ​brandstofefficiëntie. Andere tentoongestelde modellen zijn bestaande productiemodellen waaronder Jimny (3-deurs model), Hustler en Solio.

Suzuki Senior Car
Dit is een zachte evolutie van de Suzuki Senior Car, een gemotoriseerde rolstoel met een stuur voor dagelijks gebruik die inzetbaar is om boodschappen te doen of een plezierritje. Hij is uitgerust met een ultrasone sensor die obstakels voor het voertuig detecteert, een koppeling die de snelheid onderdrukt om onbedoeld wegrijden te voorkomen wanneer je per ongeluk een koppelingshendel bedient op een helling en een LED-koplamp met een veel grotere lichtopbrengst. Met deze scooter kan men veilig en relaxed rijden met gemoedsrust door oplossingen te bieden voor bewegingsvrijheid.

MOQBA, mobiliteit van de volgende generatie met vier poten
Dit is een concept voor de volgende generatie mobiliteit dat gebruik maakt van wielen en vier benen voor mensen die te maken hebben met barrières waarover je niet kan rijden zoals trappen, in die zin is het complementair met openbaar vervoer. Het is een nieuwe vorm van mobiliteit die op een vlakke ondergrond soepel kan rijden met wielen, maar ook naadloos met de poten kan bewegen op trappen. Door het basisframe te combineren met hulpelementen kan de MOQBA in drie modi worden gebruikt: stoelstand, staande stand en brancardstand. Door deze modi draagt het bij aan de lokale samenleving door niet alleen vrijheid qua mobiliteit te bieden, maar ook inzetbaar te zijn ​ in noodsituaties omdat het mensen en voorwerpen kan vervoeren op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor auto's.

SUZU-RIDE / SUZU-CARGO, elektrische persoonlijke/ multifunctionele mobiliteit
Binnen de categorie nieuwe voertuigen (Small Motorized Bicycles), stelt Suzuki elektrische eenpersoonsmobiliteit voor die de gebruiksvriendelijkheid heeft van een elektrische step, terwijl het dankzij de stabiele vierwielaandrijving moeilijk is om te vallen. SUZU-RIDE biedt individueel vervoer, dat het dagelijkse leven en het woon-werkverkeer aangenamer maakt, terwijl SUZU-CARGO met zijn grote laadruimte vervoer voor de meest uiteenlopende toepassingen biedt.

SUZUKI GO!, nieuwe elektrische mobiliteit
Concept voor een nieuwe mobiliteit gericht op mensen van middelbare leeftijd die actief en jong van hart blijven. Uniek ontwerp, met de vorm van de letter G naar zijn modelnaam, biedt veel stabiliteit dankzij de banden met grote diameter die op de vier hoeken zitten in combinatie met een trapeziumvormig silhouet. Het wrap-around frame biedt de gebruiker een geborgen gevoel tijdens het rijden. De Go! biedt een nieuwe transportervaring met veel gebruiksgemak dankzij een handige joystickbediening, een veiligheidsfunctie die automatisch afremt bij het naderen van obstakels en er is een grote opbergruimte onder de stoel.

Andere tentoongestelde modellen : LM-A, een compacte elektrische delivery-robot, die zal worden tentoongesteld op de Tokyo Future Tour.

LM-A, last-mile delivery-robot
Delivery-robot ontwikkeld in samenwerking met LOMBY Inc., een bedrijf dat zich bezighoudt met sociale oplossingen in de logistieke sector, waaronder de problemen van mensen die geen boodschappen kunnen doen vanwege hun leefomgeving of gezondheid. Suzuki ontwikkelt de motor en het platform, terwijl LOMBY Inc. de laadruimte, het afstands-/autonome besturingssysteem en het verwisselbare accusysteem bouwt.

e-PO, opvouwbare elektrische bromfiets
Dit is een opvouwbare elektrische bromfiets vergelijkbaar met een thermische 50cc-motor. De tweewieler werd gezamenlijk ontwikkeld door Suzuki en Panasonic Cycle Technology en maakt gebruik van de accu en de motor van e-bikes. Hij heeft een krachtiger ondersteuningsfunctie dan gewone e- bikes en kan comfortabel rijden op autowegen. We stellen de fiets voor als een nieuwe mobiliteitsvorm omdat je er ook op kunt rijden zonder te trappen, net zoals bij een scooter. De fiets heeft drie rijstanden: volledig elektrisch, met ondersteuning of zelf trappen

e-choinori, mobiliteit voor korte afstand met e-bike aandrijving
Het vermogen van deze elektrische scooter is vergelijkbaar met een 50cc model, de batterij en aandrijflijn zijn van Panasonic Cycle Technology origine. Hij is gebaseerd op de 50cc scooter "Choinori" die in 2003 werd geïntroduceerd, en wordt voorgesteld als een mobiliteitsvorm die iedereen kan gebruiken voor korte afstanden. Hij heeft een eenvoudig en licht koetswerk en een batterij.

e-BURGMAN, demonstratieproject elektrische scooter prototype
Dit is een elektrische scooter van het kaliber van een 125cc waarmee we vanaf april 2023 een demoproject zijn gestart. Er wordt gebruik gemaakt het Gachaco-platform voor deelbatterijen. Via dit demoproject oogsten we data van motorfietsen die worden ingezet voor dagelijks gebruik, zoals woon-werkverkeer of winkelen. We gebruiken deze informatie voor de ontwikkeling van toekomstige elektrische motorfietsen.

Waterstofmotor BURGMAN (testmodel)
Suzuki voert onderzoek uit naar de ontwikkeling van waterstofmotoren als één van de initiatieven om koolstofneutraliteit te realiseren. Er wordt een doorsnede getoond van het testmodel op basis van de commercieel verkrijgbare BURGMAN 400 ABS met een 70MPa waterstoftank en waterstofmotor. Op de stand wordt een informatiepaneel en een testritvideo getoond die Suzuki's initiatieven voor waterstofmotoren introduceren. 

Andere modellen op de stand zijn de Hayabusa en V-STROM 250SX.

Small e-outboard concept, elektrische buitenboordmotor
Onder het motto "Breng uw bootleven dichter bij thuis met minicar x EV- buitenboordmotoren", tonen we een product dat verder gaat dan elektrificatie. Dit type motor is niet enkel handig is om mee te nemen, het vergt weinig onderhoud en is bovendien milieuvriendelijk. Dit lichte en compacte model met een minicar worden vervoerd, samen met een boot. De batterij kan ook worden gebruikt als draagbare powerbank om bijvoorbeeld een smartphone op te laden in de buitenlucht of tijdens het kamperen.  Voorzien van Micro Plastic Collecting Device en de motor is verfvrij, wat de ecologische impact beperkt. Kortom dit model ​ is niet enkel leuk om mee te spelen, het is tegelijk milieuvriendelijk. Er wordt verder een screen van ons Clean Ocean Project getoond, en de DF140B uitgerust met het Micro Plastic-verzamelapparaat, één van de speerpunten van het project.

Business in India (WagonR CBG)
Suzuki werkt al sinds 2022 aan het CBG (compressed biomethane gas)-project, in de overtuiging dat het kan bijdragen aan de ontwikkeling van India door enerzijds het platteland te activeren, en anderzijds een duurzame recyclagegerichte samenleving te creëren met het mobiliteitsaanbod. Op de stand tonen we de WagonR CBG voor de Indiase markt die ook al te zien was op de G7 Hiroshima Summit in mei. Er is ook een infodisplay met video’s over onze zakelijke CBG-initiatieven in India.

Fuelcell cargo dolly in de Kosai-site (display)
Suzuki gebruikt waterstof om CO2-neutraal te opereren in de productiesites in fabrieken. Om deze aanpak ook in de praktijk te brengen, worden sinds eind 2022 cargo dolly’s op waterstof gebruikt in de Kosai-site. Dit is een laaddolly die is uitgerust met een brandstofcel die CO2 -vrije waterstof gebruikt. Die brandstof wordt geproduceerd door elektriciteit uit zonne-energie, enz. Details worden toegelicht op het display.

Verkoopstand van koopwaar die lijkt op een minitruckmarkt en service voor uitbaters van mobiele shops (app)
Er is een gedeelte van de stand dat lijkt op een minitruckmarkt, waar je Suzuki goederen kunt kopen om ze vervolgens op de laadvloer van de Super Carry te laden. Voor eigenaars van mobiele shops wordt momenteel een app ontwikkeld. Het gaat om een smartphone-app, die te zien is op het infodisplay en de beeldschermen. ​ De app is op maat van mobiele shops en biedt onder meer winkelplanning. Op de beurs zal Suzuki uitgebreide ondersteuning bieden voor mobiele winkels en foodtrucks vanaf de start tot het ondersteunen van het bedrijf. Men wil diensten lanceren die het bedrijf nog winstgevender zullen maken.

Vliegende auto display (samenwerking met SkyDrive Inc.)
In juni 2023, tekende Suzuki een basisovereenkomst met SkyDrive Inc. om samen te werken voor de productie van "vliegende auto's". In de toekomst, zullen zij een fabriek gebruiken die eigendom is van de Suzuki Shizuoka Prefecture. Het is de bedoeling om de productie van "vliegende auto's" rond de lente van 2024 op te starten. Op de stand wordt een schaalmodel (1:5) getoond en de krijtlijnen van de samenwerking worden toegelicht.

Laatst aangepast op donderdag, 26 oktober 2023 17:41