TSG biedt totaaloplossingen op maat

maandag, 08 januari 2024 17:35
TSG biedt totaaloplossingen op maat

“Slim betalen en snel laden met ChargePay”

De wereld evolueert naar een duurzame mobiliteit. Dit doet de vraag naar geschikte laadinfrastructuur stijgen. Bij TSG Charge Belgium kunt u terecht voor al uw vragen over AC -en DC-laadoplossingen.

TSG staat voor Technical Services Group en is actief in dertig landen, verspreid in heel Europa. Kris Dierckx, Sales Manager EV Charge: “We zijn de Europese leider voor het aanbieden van verantwoorde mobiliteitsoplossingen. Onze klanten, van tankstations tot wagenparkbeheerders, bieden we een one-stop-shop aan voor innovatieve energie- en retail oplossingen. Door de huidige marktevolutie maken we de weg vrij voor andere energiebronnen en breiden we ons aanbod uit tot meer dan alleen fossiele brandstoffen. Op die manier definiëren we het tankstation van de toekomst waarbij duurzaamheid voorop staat. Het is een transformatie naar echte energiehubs waar LPG, LNG, CNG, waterstof en elektriciteit worden aangeboden. Onze experten zorgen voor het totale verhaal, van A tot Z. We voorzien de juiste materialen, zorgen voor een perfecte installatie en bieden onze klanten een 24/7 dienst na verkoop.”

Nieuwe energiebronnen
TSG heeft de afgelopen jaren niet stil gestaan en is geëvolueerd naar een bedrijf dat zich richt op diverse business units. Naast TSG Retail en Fleet, focussen we ons ook op de nieuwe energiebronnen, m.n. via TSG Gas en TSG Charge. TSG Charge ontwerpt en implementeert AC -en DC-laadinfrastructuur en ondersteunt bedrijven bij de omschakeling naar elektrisch rijden. “Daarnaast heb je de afdeling gas die instaat voor de implementatie van biogas, waterstof, LNG, CNG en LPG. Vervolgens is er ook TSG Systems dat innovatieve betaaloplossingen ontwikkelt voor diverse domeinen, bv ChargePay, CarwashPay, CoffeePay, MobyPay, … Als laatste is er nog TSG Wash, die sleutel op de deur Kärcher carwashinstallaties ontwerpt, bouwt en onderhoudt. De klantengroep van TSG werd gevarieerder. Er zijn nu bijvoorbeeld ook ziekenhuizen, scholen, kmo’s, grote logistieke en transportbedrijven bij. Alles wat B2B is, behoort tot ons werkterrein.”

Chargepay
De Europese Unie heeft de ambitie om tegen 2035 fossiele brandstoffen te weren en het betaalverkeer op publieke laadpleinen te vereenvoudigen. “Momenteel ervaren gebruikers nog teveel problemen met de aanvaarding van hun laadpas. Ook de prijstransparantie moet beter. Vanaf april 2024 moeten alle laadpleinen de mogelijkheid bieden om met een klassieke bankkaart of kredietkaart te betalen.” TSG ontwikkelde een gloednieuwe betaaloplossing: Chargepay. Het systeem is bedoeld voor alle partijen die een publiek laadplein hebben en die een betaaloplossing zoeken voor AC- en DC-laden. Bijvoorbeeld een supermarktketen kan via Chargepay klanten met hun bankkaart laten betalen, maar ook een laadpasje blijft mogelijk. Retailers kunnen met kortingsvouchers of loyauteitsformules werken.

Een groeiende markt
Op de Belgische markt zien we een enorme groei van AC -en DC-laadpunten. Er zijn ongeveer 25.000 AC-laadpunten te vinden op publieke en semipublieke laadpleinen. Daarnaast zijn er nog ruim 2.000 publieke DC-laadpunten. “In de EU is er een groei van 60% in vergelijking met 2021, België houdt gelijke tred. In Wallonië gaat de groei iets trager, maar ook daar zie je de eerste tekenen van groei. Vlaanderen is koploper. De Vlaamse overheid speelt een belangrijke rol. Dit uit zich onder meer in subsidies voor particuliere aanschaf van een laadpaal, fiscale aftrekmogelijkheden voor bedrijven en uitbaters van publieke laadpleinen, financiële ondersteuning voor de logistieke- en transportsector via doelgerichte subsidies. We merken dat dergelijke stimulansen effectief impact hebben. In België zijn er dertien EV-rijders per laadpaal, wat nog steeds behoorlijk veel is.”

Uitdagingen
TSG België heeft net als veel andere bedrijven goed opgeleide medewerkers nodig. Het is niet altijd gemakkelijk om ze te vinden. “Positief is dat er momenteel initiatieven zijn voor specifieke opleidingen voor laadpaal installateurs.” Kris Dierckx ziet nog belangrijke uitdagingen: “Het elektrisch netwerk moet in staat zijn om de toename van e-mobiliteit op te vangen. De overheid en netwerkbeheerders moeten dat proactief aanpakken. Vooral in het Brusselse en Wallonië, maar tevens in Vlaanderen is er werk aan de winkel. TSG biedt oplossingen aan hun klanten waarbij DC-laadpalen toch geïnstalleerd kunnen worden, zonder een nieuwe hoogspanningscabine. Dit via het aanbod van een intelligent EMS systeem gecombineerd met lokale energie opslag in modulaire opbouwbare batterijen. Dat draagt bij aan een stabieler netwerk.” Het aantal elektrische wagens zal nog blijven stijgen. Het is een onomkeerbare evolutie. “In een aantal sectoren zijn er sterke veranderingen op komst. Dan denk ik aan de distributiesector. Verschillende steden leggen beperkingen op aan het type voertuig. De sector zal moeten omschakelen. TSG steunt bedrijven die naar meer duurzaamheid streven en we dragen graag ons steentje bij met onze expertise in dit vakgebied.”

 

Laatst aangepast op maandag, 08 januari 2024 17:39