Dé EV-lader van de toekomst - het verhaal achter Peblar

maandag, 29 januari 2024 18:06
Dé EV-lader van de toekomst - het verhaal achter Peblar

Met een nieuw merk een drukke markt betreden, het succesverhaal.

Prodrive Technologies betrad afgelopen zomer met Peblar een markt die al vele aanbieders kent. Ervaring en succes is er al; hun white label laders bewijzen zich al jarenlang. Bovendien heeft de launch van Peblar alle verwachtingen overtroffen. Doordat bij Peblar elke processtap - van ontwerp tot productie – onder hetzelfde dak wordt uitgevoerd, kan Peblar zich ook naar de toekomst toe snel aanpassen aan markt bewegingen. In dit interview deelt commercieel directeur Erik Berens het succesverhaal.

Een vliegende start
De start van Peblar is niet over één nacht ijs gegaan, de beslissing om een nieuw merk EV-laders op de markt te brengen, was een weldoordachte, vertelt Erik. Het begon in 2015 met de ontwikkeling van white label EV-laders door moederbedrijf Prodrive Technologies. Door haar jarenlange ervaring, met toonaangevende merken in de automotive branche waren we in staat de ontwikkelingen in de markt voor EV-laders op de voet te volgen. Deze positie gaf ons de nodige inzichten om voorzichtig aan te concluderen dat er ruimte was voor verbetering. Eerst hebben we onderzocht of we daadwerkelijk die betere kwaliteit konden leveren, toen werd bevestigd dat we de marktnormen zouden kunnen overtreffen zijn we met Peblar van start gegaan.

Dit gaf Peblar een vliegende start, alle product werden in het eerste jaar volledig uitverkocht. Peblar’s focus ligt nu op verantwoorde en duurzame groei, zonder in te boeten op de uitstekende service en kwaliteit.

”Een Peblar dient tijdens installatie en gebruik een glimlach op ieders gezicht te toveren”

De onvermijdelijke markt consolidatie
Peblar betreedt een markt met reeds vele andere aanbieders, Erik verwacht dat de markt op termijn zal gaan veranderen. “Onze markt zal te maken krijgen met een onvermijdelijke consolidatie,” zegt hij. “De markt raakt meer matuur en tegelijkertijd nemen regulering en concurrentie toe. Dit zal impact gaan hebben op de winstgevendheid van bedrijven. Om hierin te kunnen overleven, zijn kwaliteit, flexibiliteit en uitstekende service essentieel.” Dit is precies waar Erik het onderscheidende vermogen van Peblar in de markt ziet. “We voeren zo goed als alle processtappen onder één dak uit, van het ontwerp tot productie, en alles op een zo eenvoudig mogelijke manier. Dit maakt dat we ons adequaat kunnen aanpassen aan markt veranderingen. Peblar Born ready –dat is wat we zijn.”

Kwaliteit is essentieel, maar uiteraard is er meer nodig om marktleider te worden. Om te blijven voldoen aan de verwachtingen van onze klanten hebben we vanaf dag één geïnvesteerd in een sterke relatie met onze ambassadeurs, zegt Erik. “Het is ons streven dat de gehele keten- van eindgebruiker, tot installateur tot groothandel - enthousiast wordt van onze laders. Een Peblar dient tijdens installatie en gebruik een glimlach op ieders gezicht te toveren.”

“Onze droom is dat mensen waar ze ook rijden in Europa een Peblar lader tegenkomen”

Een nieuwe kijk op succes
Wanneer we vragen wanneer hij Peblar officieel een succesverhaal kan noemen, antwoordt Erik: “Dat is het al. Onze white label laders bewijzen zich al jarenlang. Bovendien heeft de launch van Peblar al onze verwachtingen overtroffen.” Daarom hebben Erik en zijn team de lat inmiddels hoger gelegd. “Onze droom is dat mensen, waar ze ook rijden in Europa een Peblar lader tegenkomen.”

Tegelijkertijd moet Erik ervoor zorgen dat Peblar geen slachtoffer wordt van het eigen succes. “Groei klinkt misschien attractief, maar brengt ook uitdagingen met zich mee” legt hij uit. “Als de interne organisatie de groei niet kan bijbenen, komt ook de productie en klantrelatie onder druk te staan. Wij bouwen aan een duurzaam, robuust bedrijf. En als dat betekent dat kwaliteit voorrang moet krijgen over groei ambitie, dan is dat de keuze wij maken. We hebben een verantwoordelijkheid naar zowel onze klanten als onze werknemers om een stevig merk neer te zetten en producten te leveren die klaar zijn voor de toekomst. Dat is waar het voor mij om draait.”

Een voorsprong op de markt
De markt voor EV-laders is relatief nieuw en niemand weet exact hoe deze zich zal ontwikkelen. Maar een ding is zeker, de wereld zal blijven veranderen. Onze taak is ervoor te zorgen dat onze laders deze veranderingen kunnen opvangen al voordat deze zich voordoen. Onze laders hebben bijvoorbeeld al de hardware voor Plug & Charge en bidirectioneel laden ingebouwd. Zodra deze functies algemeen beschikbaar komen, zijn wij klaar voor de volgende stap. Dat is ook onze grootste kracht: een voorsprong hebben op de markt en klaar zijn voor alles wat er komen gaat.