Samenwerking Eaton en Trace Software maakt conforme elektrische installatieplanning gemakkelijker dan ooit

vrijdag, 16 februari 2024 17:23
Samenwerking Eaton en Trace Software maakt conforme elektrische installatieplanning gemakkelijker dan ooit

Brussel, 16 februari 2024 – Vanaf vandaag worden Eaton-producten en -toepassingen geïntegreerd in elec calc™. Hierdoor wordt het voor installateurs van elektrische installaties eenvoudiger om conform te zijn aan Belgische AREI-voorschriften.

Eaton, expert in intelligent powermanagement, kondigt vandaag een nieuwe, strategische samenwerking aan met Trace Software. Hierdoor zullen installateurs en zelfs eindgebruikers van elektrische installaties nog eenvoudiger kunnen werken met de producten en toepassingen van Eaton.

Integratie in elec calc™
Trace Software is de ontwikkelaar van opensourceplatform elec calc™, een calculatietool voor elektrische hoog- en laagspanningsinstallaties. Installateurs krijgen hiermee in realtime zicht op de conformiteit van hun geplande installaties met internationale reguleringen, waaronder de Belgische AREI-voorschriften.

“elec calc™ is een belangrijke tool voor onze partners,” zegt Roland Feijen, Accountmanager laagspanningsproducten bij Eaton. “De integratie van onze elektrische beveiligingsapparatuur in dit platform maakt het niet alleen gemakkelijker om installaties uit te tekenen met onze hoogwaardige producten en toepassingen, maar ook om eenvoudig conform te zijn met de Belgische regelgeving. Een conform plan, opgesteld in elec calc™, is namelijk een belangrijk onderdeel van een AREI-keuring en een garantie voor een veilige installatie. We zijn blij dat we onze partners tegemoet kunnen komen dankzij de samenwerking met Trace Software.”

Strategische samenwerking opschalen
Eaton werkt vandaag al samen met de meest voorname paneelbouwers en installatiebedrijven. De integratie van de toepassingen in elec calc™ zal bestaande partnerschappen niet alleen verdiepen, maar ook nieuwe, grootschalige samenwerkingen mogelijk maken. “We willen onze positie op de markt verstevigen, door kwaliteit en dienstverlening te bieden. Onze partners kunnen op ons rekenen en dat tonen we vandaag nogmaals,” zegt Luc De Clercq, Accountmanager Paneelbouwer bij Eaton.

“We zijn trots dat we met Eaton een nieuwe, belangrijke partner kunnen voorstellen voor onze software elec calc™. Grote samenwerkingen helpen ons om onze klanten zo goed en uitgebreid mogelijk te bedienen – en het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken. De toevoeging van de Eaton-toepassingen zijn daarom een absolute meerwaarde.” Jérôme Mullie, Technisch directeur

De samenwerking tussen Eaton en Trace Software wordt dan ook erg positief onthaald door zowel de integratormarkt als door keuringsorganen die de finale verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de veiligheid van gebouwen en personen. Eaton neemt hierin een grote verantwoordelijkheid als constructeur om hoogwaardige en kwalitatief veilige installaties te leveren.

Klaar voor toekomstige uitdagingen
De energietransitie draait vandaag op volle toeren en stelt zowel constructeurs als integrators en eindgebruikers continu voor nieuwe uitdagingen. De integratie van bijvoorbeeld zonnepanelen en HVAC-systemen in bestaande installaties vragen een permanente opvolging van onder meer gebouwbeheerders. Een correcte, veilige integratie en keuring van de initiële installatie is daarom belangrijker dan ooit. De samenwerking tussen Eaton en Trace Software heeft zo een niet te onderschatten impact op de hele markt.