Fastned opent nieuwe toplocatie op de E40

donderdag, 22 februari 2024 17:10
Fastned opent nieuwe toplocatie op de E40

Fastned, het Europese snellaadbedrijf en tevens marktleider in België, heeft een snellaadstation geopend in Walshoutem op de E40 in Landen. Het nieuwe station is een van de eerste in België dat over laders beschikt met een vermogen van 400 kW. Het station heeft het bekende drive-thoughontwerp en is daardoor goed bereikbaar voor alle types elektrische voertuigen, ook wagens met aanhanger en (kleine) camions.

Het nieuwe station van Fastned beschikt over 8 laadplaatsen met een maximale capaciteit van 400 kW. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind. Net zoals de andere stations van Fastned is het herkenbaar aan zijn typische gele dak bedekt met zonnepanelen.

Laadpunten met een laadvermogen van 400 kW zijn voorlopig nog zeldzaam in België. De krachtige snelladers kunnen tot 100 km range toevoegen in slechts drie minuten, op voorwaarde dat de auto zo’n snelheid ondersteunt.

Tom Debruyn, concessiemanager bij Agentschap Wegen en Verkeer (AWV): “Door versneld laadpalen te installeren langs de grote verkeersassen, stimuleren we elektrisch rijden. We publiceren geregeld open oproepen aan de markt om onze dienstenzones uit te rusten met laadinfrastructuur en ze ook te beheren, zoals Fastned dat doet. Dit station is een van onze 86 locaties waar je momenteel snel of ultrasnel kan laden in Vlaanderen.”

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “De elektrificatie van het wagenpark is bezig aan een absolute versnelling. Ruim de helft van alle geleverde bedrijfswagens zijn tegenwoordig elektrisch. Extra stations als deze zijn broodnodig om al die wagens van stroom te voorzien op de momenten dat de nood het hoogst is. Veel mensen kunnen niet thuis opladen en ook publiek AC-laden is vaak geen optie. Met een voldoende groot aanbod snelladers nemen we die zorgen weg. Met Fastned zijn we trots op de snelheid en de betrouwbaarheid van onze laders, die onze klanten de beste ervaring bieden en elektrische rijders vrijheid geven.”

In oktober 2020 opende Fastned zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1000 locaties in Europa. Fastned werd onlangs uitgeroepen tot beste snellaadbedrijf van België door Chargemap, de toonaangevende app die met meer dan 500.000 oplaadpunten de meeste Europese laadnetwerken dekt.

Laatst aangepast op donderdag, 22 februari 2024 17:10