Meer plezier, meer mogelijkheden, meer Avenger: Maak kennis met de nieuwe Jeep® Avenger 4xe

maandag, 04 maart 2024 15:27
Meer plezier, meer mogelijkheden, meer Avenger: Maak kennis met de nieuwe Jeep® Avenger 4xe

Jeep®, bekend om zijn erfenis van avontuur en innovatie, onthult met trots de nieuwste toevoeging aan zijn gewaardeerde assortiment na het enorme succes van de volledig elektrische versie: de nieuwe Jeep Avenger 4xe. Met een vastberaden engagement om grenzen te verleggen op het gebied van prestaties en elektrificatie introduceert Jeep de nieuwe Avenger 4xe, een bewijs van de ongeëvenaarde erfenis van het merk als wereldwijd SUV-merk.

De kern van de nieuwe Avenger 4xe wordt gevormd door de innovatieve 4xe-hybridetechnologie. Dit baanbrekende systeem biedt meer dan alleen verminderde uitstoot; het levert een opwindende rijervaring onder alle terreinomstandigheden.

Eric Laforge, hoofd van het merk Jeep in Europa, gaf commentaar: “De nieuwe Jeep Avenger 4xe vertegenwoordigt een keerpunt voor het merk. De nieuwste versie van ons succesvolle model combineert de compactheid en veelzijdigheid van Avenger met de prestaties van het vierwielaandrijvingssysteem. Het resultaat is een ongeëvenaard vermogen voor een meer dynamische rijervaring. De nieuwe Avenger 4xe completeert het Jeep-aanbod van 4x4 SUV’s in alle segmenten.”

De 4xe-variant tilt de legendarische capaciteiten van Avenger naar nieuwe hoogten en krijgt een aanzienlijke upgrade met de integratie van het vierwielsysteem. Door de kracht van elektrificatie te benutten, biedt de nieuwe Avenger 4xe ongeëvenaarde tractie en offroad-prestaties. Het voertuig koppelt een thermische motor van 136 pk (100 kW) aan twee elektromotoren van elk 21 kW, die beide assen kunnen bewegen en een beschikbaar koppel van 1900 Nm op de achterwielen garanderen. Dankzij de "power looping"-technologie garandeert de nieuwe Avenger 4xe tractie op alle wielen, ongeacht de laadstatus van de batterij, wat een naadloze en zelfverzekerde rijervaring oplevert op de meest uitdagende terreinen.

Het nieuwe Avenger 48V Mild Hybrid-systeem maakt het mogelijk om bij lage snelheden volledig elektrisch te rijden dankzij de combinatie van de automatische e-DCS6-transmissie met dubbele koppeling en 6 versnellingen en de geïntegreerde elektrische motor

Het Avenger-gamma is een bewijs van Jeeps toewijding om klanten de vrijheid van keuze te bieden, de toegang tot geëlektrificeerde voertuigen te vergemakkelijken en aan te moedigen en ervoor te zorgen dat elke reis tot in de perfectie is afgestemd. Met een breed scala aan aandrijflijnopties, twee transmissies (automatisch en handmatig) en twee tracties met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving, voldoet de Avenger aan de behoeften en voorkeuren van elke bestuurder. Of ze nu kiezen voor de geavanceerde BEV-technologie, het geëlektrificeerde 48V Mild-hybrid-systeem of de traditionele benzine, bestuurders kunnen hun Avenger afstemmen op hun waarden en rijbehoeften. 

De combinatie van de 48V Mild-Hybrid-technologie met het vierwielaandrijvingssysteem in de Avenger 4xe weerspiegelt de intentie van het merk Jeep om een ​​duurzame 4x4-rijervaring te bieden en tegelijkertijd inclusief en toegankelijk te blijven voor Europese klanten. Jeep heeft altijd het doel nagestreefd om zich open te stellen voor mensen, via een volledig assortiment 4x4-voertuigen die zijn aangepast aan de behoeften van elke klant. Als gevolg van de elektrificatiestrategie van Jeep, in lijn met een wereld die steeds meer richting ecologische duurzaamheid evolueert, is het merkantwoord een uitgebreid en divers voertuigaanbod, nu uitgebreider dan ooit.

De opwinding neemt toe naarmate de bestellingen voor de Jeep Avenger 4xe tegen het einde van het jaar 2024 opengaan. Van stedelijke avonturiers tot offroad-enthousiastelingen: de Avenger 4xe belooft de grenzen van capaciteiten en duurzaamheid opnieuw te definiëren.