Smappee wint tweemaal internationale designprijs met slimme laadpalen

donderdag, 07 maart 2024 22:13
Smappee wint tweemaal internationale designprijs met slimme laadpalen

Harelbeke, 7 maart 2024 - Smappee, het innovatief cleantech bedrijf uit Kortrijk, won zonet twee iF Design Awards, een van ’s werelds meest gerenommeerde designprijzen. Smappee’s winnende producten, de slimme thuislader EV One en de snellader EV Ultra, wonnen beiden in de discipline product, in de categorie automotive. Elk jaar dingen ongeveer 11.000 ontwerpen mee naar de felbegeerde prijzen. Het is een uitzonderlijke prestatie dat Smappee er dit jaar twee in de wacht weet te slepen.

Slim, strak en duurzaam
Smappee EV One en Smappee EV Ultra konden de 132-koppige jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, overtuigen met hun strak, minimalistisch design terwijl ze alle slimmigheden bieden waar de laders van Smappee zo bekend om staan. Zo maken ze het eenvoudig om altijd betaalbaar en duurzaam te laden door optimaal gebruik te maken van zonne-energie en te profiteren van de goedkoopste variabele tarieven. Bovendien zijn de Smappee-laders niet alleen duurzaam qua functionaliteiten, maar ook qua vormgeving want ze zijn vervaardigd met multi-recycleerbaar aluminium.

De concurrentie voor de iF Design Award 2024 was intens. Bijna 11.000 inzendingen uit 72 landen werden ingediend in de hoop het kwaliteitszegel te mogen ontvangen.

"Het winnen van de iF Design award is een bekroning van onze toewijding aan innovatief design. Ik ben heel trots op mijn team dat er ook telkens in slaagt om duurzaamheid mee te nemen in elke stap van ons ontwikkelingsproces. Het winnen van niet één, maar twee iF Design awards voor de EV One en de EV Ultra, is een opmerkelijke prestatie. Samen met de eerdere erkenning van de EV Base, vervolledigt dit de EV Line als een productlijn met een uitzonderlijk design. We voelen ons dan ook gesterkt in onze missie om vooruitstrevende technologie te combineren met elegante en duurzame producten."
​​
​Stefan Grosjean, CEO Smappee en designer van de Smappee laadpalen
Meer informatie over de Smappee EV One en de Smappee EV Ultra is te vinden op ifdesign.com onder “Winners & iF Ranking”:

Smappee EV Ultra: https://ifdesign.com/en/winner-ranking/project/smappee-ev-ultra/639120

Smappee EV One: https://ifdesign.com/en/winner-ranking/project/smappee-ev-one/625941

Laatst aangepast op dinsdag, 12 maart 2024 18:49