DKV Mobility biedt met ruim 651.000 elektrische laadpunten toegang tot één van Europa’s grootste laadnetwerken

woensdag, 13 maart 2024 08:56
DKV Mobility biedt met ruim 651.000 elektrische laadpunten toegang tot één van Europa’s grootste laadnetwerken

DKV Mobility, toonaangevend Europees B2B-platform voor betaaloplossingen onderweg, biedt nu toegang tot meer dan 651.000 elektrische laadpunten en daarmee tot één van Europa’s grootste netwerken voor elektrisch laden. In juni 2023 passeerde DKV Mobility de mijlpaal van 500.000 laadpunten, met daarna elke maand gemiddeld zo’n 20.000 nieuwe aansluitingen erbij. Hiermee geeft DKV Mobility consequent gevolg aan zijn prioriteit van uitbreiding van zijn Europees netwerk van acceptatiepunten met optimale laadmogelijkheden en vrijwel 100% dekkingsgraad in Duitsland en langs de voornaamste Europese verkeersroutes. Tot slot hebben klanten van DKV Mobility nu ook toegang tot ruim 10.000 Tesla Superchargers en hoog-rendement laadpunten van Milence. De laatstgenoemde zijn met een vermogen tot 400 kW speciaal toegerust voor e-trucks.

”De uitbreiding van ons laadnetwerk gaat met grote stappen. Voor ons is dit een beslissende factor voor toekomstig succes van e-mobility en het aanjagen van de energietransitie in het wegtransport,” zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. “Naast toegang tot meer dan 651.000 laadpunten kunnen we de klant nog meer gebruiksgemak bieden door het opnemen van steeds meer snelle DC-laadpunten en door nog intuïtievere, naadloos opererende digitale services zoals de DKV Mobility app en ons klantportaal.”
Het laadnetwerk dat DKV Mobility ter beschikking stelt wordt technisch aangestuurd vanuit het platform van dochteronderneming GreenFlux, die het beheer voert over het complete aanbod van elektrische laadoplossingen van DKV Mobility. Behalve toegang tot publieke en semipublieke laadpunten biedt DKV Mobility ook laadoplossingen voor gebruik op de bedrijfslocatie of bij bestuurders thuis, met inbegrip van een compleet managementpakket dat loopt van technisch advies en installatie tot en met transparante facturatie en afrekening.

Meer informatie op www.dkv-mobility.com

*Berekend op basis van de gegevens van platform Going Electric en Bundesnetzagentur.

 

Laatst aangepast op donderdag, 14 maart 2024 08:58