rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

maandag, 22 april 2024 19:26
rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.

Een unieke, immersieve ervaring
Als uithangbord van het merk krijgen alle rnlt©-punten een strategische ligging in drukke gebieden in het absolute centrum van de stad, of in grote winkelcentra. Deze bevoorrechte ligging, zo dicht mogelijk bij de stedelijke consument, garandeert een optimale toegankelijkheid en een maximale zichtbaarheid, die ervoor zorgen dat potentiële klanten in een oogwenk de nieuwste modellen en innovaties van Renault kunnen ontdekken.

In deze compacte ruimte, die veel kleiner is dan de klassieke Renault-showrooms, werd elk detail tot in de puntjes uitgedacht om te zorgen voor een totale onderdompeling in de wereld van Renault. Het is een plek waar technologie en passie samenkomen, waar bezoekers de nieuwigheden kunnen ontdekken en de boeiende wereld van het merk volledig in zich kunnen opnemen, op een plek waar innovatie, design en gebruiksvriendelijkheid hand in hand gaan.

Op die manier kunnen bezoekers in de showroom twee tot drie topmodellen van het merk ontdekken.

Elke vestiging zal beschikken over een merchandisingwinkel van The Originals Renault, waar miniaturen, kleding en accessoires te koop worden aangeboden. Ideaal als cadeau-idee, om je look een Renault-touch te geven, of gewoon om de geest van het merk of van je favoriete wagen te capteren en mee naar huis te nemen.

De rnlt©-vestigingen kunnen samenwerken met reeds bestaande klassieke vestigingen in de rand om stedelijke klanten te laten profiteren van het volledige aanbod van aanvullende verkoop- en naverkoopdiensten: testritten, levering en aflevering van voertuigen, onderhoud/herstelling, jockeying enz.

De klantervaring staat centraal in de strategie van het merk. Met rnlt© creëert Renault een nieuw showroomconcept waar interactie en betrokkenheid worden aangemoedigd, waarbij elke bezoeker zich niet alleen welkom maar ook geïnspireerd voelt. Nieuwsgierige bezoekers of liefhebbers van het merk die worden aangetrokken door exclusieve merchandising, kunnen zich laten onderdompelen in de wereld van het merk. Met rnlt© vindt Renault de aankoopervaring van auto’s andermaal opnieuw uit.

Opening van rnlt© Paris Haussmann
Een rnlt©-vestiging uitgebaat door Retail Renault Group (RRG) heeft zijn deuren geopend in Parijs, aan de Boulevard Haussmann 104. Deze 180 m2 grote showroom biedt een unieke ervaring voor autoliefhebbers, die kennis kunnen maken met de merchandisingwinkel en de nieuwe elektrische voertuigen van Renault, Scenic E-Tech electric en R5 E-Tech electric, die bijzonder geschikt zijn voor rijden in de stad. De twee experts, die specifiek zijn opgeleid voor het merk, de producten en de technologieën, kunnen tevens gebruikmaken van de digitale showroom in de vestiging om de klant te sturen naar de wagen die het best bij zijn behoeften aansluit, binnen een breed en gevarieerd gamma van modellen, technologieën, aandrijvingswijzen en personaliseringsmogelijkheden. rnlt© is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 19 uur.

In samenwerking met particuliere investeerders worden nog een twintigtal andere rnlt©-vestigingen opgericht in onder andere Parijs, Neuilly-sur-Seine, Brussel, Milaan, Rome, Rotterdam, Madrid, Londen, Berlijn, Medellín en Seoel.

Brussel zal in september 2024 ook zijn rnlt©-vestiging verwelkomen. De site zal worden uitgebaat door KEOS Brussels, een bedrijf dat deel uitmaakt van de Groep Emil Frey, die in Brussel de merken van Renault Group al vertegenwoordigt.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op maandag, 22 april 2024 19:28

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.