Bridgestone lanceert nieuwe Duravis Van ENLITEN winterband

donderdag, 02 mei 2024 19:14
Bridgestone lanceert nieuwe Duravis Van ENLITEN winterband
  • Bridgestone's nieuwe premium winterband voor bestelwagens combineert een uitstekende levensduur, met efficiëntie en veiligheid in alle winterse omstandigheden.
  • De Bridgestone Duravis Van ENLITEN winterband garandeert bestuurders van bestelwagens en lichte vrachtwagens maximale veiligheid dankzij de beste sneeuw- en ijsprestaties in zijn klasse, aldus TÜV SÜD.1
  • De EV-ready bestelwagenband is ontwikkeld met Bridgestone's ENLITEN technologie en biedt de beste kilometrage2 in zijn klasse en verlaagt de rolweerstand met 13% om stilstand-en eigendomskosten te verminderen.

Brussel, 2 mei 2024 - Bridgestone, een wereldleider in premium banden en duurzame mobiliteitsoplossingen, kondigt vandaag zijn nieuwe premium winterband voor lichte bedrijfsvoertuigen aan.. De nieuwe Duravis Van ENLITEN winterband is ontwikkeld om gebruikers van lichte commerciële wagens te ondersteunen tijdens winterse weersomstandigheden. Daarnaast helpt de nieuwe band om de totale eigendomskosten te verlagen.

Volgens onafhankelijke TÜV SÜD tests, levert de Bridgestone Duravis Van ENLINTEN winterband, de beste rem- en tractieprestaties in zijn klasse op zowel sneeuw als ijs. Dankzij deze eigenschappen behouden bestuurders de hele winter lang veilig de controle.’1 Door zijn uitstekende grip op nat wegdek, heeft de EV-ready band zelfs een E-label A-klasse toegekend gekregen.

De Bridgestone Duravis Van ENLINTEN winterband heeft de langste levensduur, in vergelijking met andere premium alternatieven - zoals aangetoond door TÜV SÜD. Hierbij werd gekeken naar stilstand, kostenvermindering en brandstofefficiëntie.2 De uitstekende prestatie van Bridgestone’s nieuwe winterband is onder andere te danken aan een vermindering van de rolweerstand met 13 procent ten opzichte van zijn voorganger3, waardoor de brandstof-/energie-efficiëntie toeneemt om de totale eigendomskosten en de impact op het milieu verder te verlagen.

Deze significante  prestatieverbeteringen zijn mogelijk gemaakt door ENLITEN, Birdgestone’s vooruitstrevende technologie. Deze technologie zorgt voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur van de band, zonder afbreuk te doen aan de prestaties op sneeuw, ijs, nat of droog wegdek. De nieuwe band heeft een geoptimaliseerd patroonontwerp en een verbeterde rubbersamenstelling voor een sterkere rolweerstand en grip op sneeuw. Deze innovaties worden gecombineerd met een hoog contactoppervlak voor uitstekende prestaties op ijs. 

Dankzij de ENLITEN technologie is de Bridgestone Duravis Van winterband volledig klaar voor EV; hij voldoet zowel aan de algemene prestatievereisten van elk voertuig als aan de specifieke vereisten van elektrische voertuigen. 

De Bridgestone Duravis Van ENLITEN winterband werd ontwikkeld in Europa en wordt vanaf juli 2024 gelanceerd in 19 maten, van 15" tot 17". De band zal verkrijgbaar zijn in Europa, Turkije en het GOS.4 Samen met de Bridgestone Duravis Van zomerbanden en de Duravis All Season banden maakt deze nieuwe band Bridgestone's premium bandenassortissement voor bestelwagens compleet.

Stefano Sanchini, Vice President Consumer Replacement bij Bridgestone EMEA, zegt: "De Bridgestone Duravis Van ENLITEN winterband is betrouwbaar, robuust, geschikt voor EV en werd ontworpen om te voldoen aan de behoeften van hedendaagse bestuurders van bestelwagensWe wilden een winterband voor bestelwagens ontwikkelen die zowel de dagelijkse werkzaamheden zou verbeteren als op lange termijn kosten- en efficiëntievoordelen zou opleveren. Dat hebben we bereikt door middel van een reeks van best-in-class prestaties die een uitstekende levensduur, efficiëntie en veiligheid bieden in alle winterse omstandigheden."