Compacte SUV’s OMODA 5 en E5 zetten volop in op rij- en laadcomfort bij Belgische lancering

dinsdag, 28 mei 2024 22:10
Compacte SUV’s OMODA 5 en E5 zetten volop in op rij- en laadcomfort bij Belgische lancering

Brussel, 24 mei 2024 - Het merk OMODA van de Chinese autogigant Chery lanceert eind deze zomer de compacte SUV OMODA 5 in twee modellen: met benzinemotor (OMODA 5) en volledig elektrisch (OMODA E5). Die hypermoderne voertuigen belichamen de visie van OMODA op geavanceerde technologie, stijl en duurzaamheid. Beide modellen krijgen een Comfort en Luxury uitvoering. Bovendien komen ze met een garantie van zeven jaar voor de eerste 150.000 kilometer.

De OMODA 5 en E5 worden gekenmerkt door een gestroomlijnd design, met strakke lijnen en een opvallende snuit. De modellen verschijnen in zeven verschillende kleuren. De compacte SUV stimuleert extra personalisatie met verschillende gekleurde accenten voor de wielen en buitenspiegels en maakt zo individuele accenten mogelijk. Bovendien hebben de OMODA 5 en E5 een lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,281, wat hun rijefficiëntie en stabiliteit verder verbetert. Het gebruik van dubbele beglazing zorgt daarnaast voor geluidsdicht comfort voor bestuurders en passagiers, terwijl geavanceerde technologie NVH (Noise, vibration, and harshness ofwel lawaai, trillingen en hardheid) onderdrukt, zelfs bij hoge snelheden van 120 km per uur.

Comfort en Luxury uitvoering
De OMODA 5 en E5 zullen beschikbaar zijn in twee uitvoeringen: Comfort en Luxury. Deze zijn elk uitgerust met functies die de standaard verleggen op het gebied van connectiviteit, gemak, comfort en stijl. Zo zijn Apple CarPlay en Android Auto inbegrepen, net als draadloos opladen voor één mobiele telefoon met een oplaadpaneel van 50 W en geïntegreerde luchtkoeling die voorkomt dat de telefoon te warm wordt tijdens het opladen. Daarnaast wordt standaard ook geavanceerde LED-verlichting voorzien, een adaptief 256-kleuren verlichtingssysteem voor het interieur en sportstoelen gemaakt van hoogwaardige materialen. De slimme cockpit van de modellen is voorzien van een 24,6 inch scherm in gebogen C-vorm met 2K high definition en een resolutie tot 1920x720 pixels. Het premium uitrustingsniveau Luxury beschikt aanvullend over geventileerde sportstoelen en 360° 3D-camera-technologie om de omgeving in beeld te brengen. ​ ​ ​

Benzinemodel
De OMODA 5 wordt aangedreven door een 1.6-liter turbobenzinemotor gekoppeld aan een 7-traps dubbele koppelingstransmissie. Deze combinatie levert 185 pk (136 kW) vermogen en 275 Nm koppel, wat zorgt voor een ideale balans tussen een responsieve rijervaring in de bebouwde kom en vlotte prestaties op de snelweg.

Elektrisch model
Het volledig elektrisch model, de OMODA E5, beschikt over een geavanceerde lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij met een capaciteit van 61 kWh, wat zorgt voor een optimale balans tussen bereik, prestaties en kosten. Dat uit zich in een autonomie van 430km (WLTP). OMODA biedt een garantie van zeven jaar voor de eerste 150.000 kilometer. Bovendien is dit batterijtype duurzamer dan de gebruikelijke lithium-ion-batterijmaterialen zoals nikkel-kobalt-mangaan. Nikkel en kobalt zijn materialen die zeer gegeerd en daardoor duur zijn om te produceren. In vergelijking hiermee zijn de materialen binnen LFP-batterijen goedkoper, met eenvoudigere en transparantere toeleveringsketens. Ze laten ook herhaaldelijk snelladen met een hoog vermogen toe. Daardoor is de OMODA E5 een gebruiksvriendelijke keuze voor wie de overstap maakt naar een elektrische wagen.

Krachtig en gebruiksvriendelijk
De OMODA E5 wordt geleverd met een 61 kWh LFP-batterijpakket en een enkele motor die de vooras aandrijft en 204 pk (150 kW) en 340 Nm koppel ontwikkelt. Deze combinatie zorgt voor een krachtige acceleratie - van 0 naar 100 km/u in 7,6 seconden - samen met een bereik van maximaal 430 kilometer. Het laden van de batterij van 30% naar 80% duurt slechts 28 minuten. De krachtige 11kW boordlader maakt snel en eenvoudig thuis laden mogelijk. De OMODA E5 biedt ook het gemak en de flexibiliteit van vehicle to load aan (tot 3,3 kW) naast enkele 12V-aansluitingen. Zo kunnen apparaten zoals tv's en waterkokers aangesloten worden, wat ideaal is voor wie erop uittrekt.

Laatst aangepast op dinsdag, 28 mei 2024 22:16