Easee Charge Lite: slim, efficiënt en future proof

vrijdag, 31 mei 2024 09:39
Easee Charge Lite: slim, efficiënt en future proof

Gebruikers en installateurs waarderen de ‘Easee Charge Lite’ omwille van de eenvoud bij het plaatsen en het vlotte gebruik ervan. De compacte lader staat bol van technologische mogelijkheden. Vooral de connectiviteit springt eruit.

Easee ging in 2018 van start. Als relatief jonge onderneming behoorde Easee al vlug bij de koplopers. Het bedrijf is actief in meer dan 20 Europese landen en is ook in België stevig verankerd. Recent werd de ‘Easee Charge Lite’ gelanceerd. “De elektrische auto-oplader is geschikt voor alle auto’s en alle laaddoeleinden: thuis, appartementsblokken of parkeergarages van bedrijven. De lader is heel compact, maar vergis je niet, hij zit boordevol toptechnologie. Ook het strakke design is een topper. Easee is een Noors bedrijf en besteedt veel aandacht aan de vormgeving”, zegt Alfred Kuijer, Country Director France & Benelux bij Easee, met hoofdzetel in Amsterdam. Easee ging bij de ontwikkeling niet over één nacht ijs. De nieuwe productlijn kwam tot stand dankzij de input van partners en meer dan 60 miljoen laadsessies. “Het is de meest toegankelijke lader in ons assortiment. Zowel gebruikers als installateurs zijn er heel enthousiast over”, aldus Alfred Kuijer.

Connectiviteit biedt tal van opties

“Easee brengt innovatieve producten die heel gebruiksvriendelijk zijn en heel wat technologische mogelijkheden bieden. We willen onze klanten een probleemloze laadervaring van A tot Z bieden. Daarbij baseren we ons op het idee dat wie kiest voor een elektrische wagen, geen elektricien wil worden, maar wel ecologisch wil rijden.”

Het gebruikscomfort van de lader is top. Je kan laden tot 11 kW (16A) op een 3-fase circuit en tot 7,4 kW (32A) op een 1-fase circuit. De lader is één van de krachtigste 1-fase-laders op de Belgische markt. ‘Easy Charge Lite’ is een toekomstgerichte lader die heel wat technologie en functies bevat voor de auto van vandaag en morgen. De lader is altijd verbonden met 4G en WiFi en kan 24/7 updates ontvangen.”

Ook een groot pluspunt is dat de Charge Lite over local bluetooth beschikt. Je kan daardoor de lader lokaal bedienen zonder online te zijn. Zodra je binnen het bereik van de lader bent, kan je het laden stoppen of starten en laadinformatie controleren, zoals de laadsnelheid of het verbruik van een laadsessie. Je kan ook de laadkabel ontgrendelen en weer vergrendelen als beveiliging tegen diefstal. De lader ontvangt continu over-the-air firmware- en software updates zodat je steeds up-to-date bent. Door de vele integratiemogelijkheden kunnen de laders worden aangestuurd door andere apps voor bijvoorbeeld het laden op groene energie of tegen een betere prijs.

Easee Equalizer Amp: duurzame energie

“In combinatie met de Easee Equalizer Amp is er connectiviteit met alle energiemeters. De Equalizer laat toe om de beschikbare energie in je huis en van zonnepanelen of een thuisbatterij optimaal in te zetten voor het laden. Handig voor gebruikers is de compatibiliteit als ze van EV of van elektrisch systeem veranderen.” Door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- of windenergie, draag je bij aan de vergroening van de samenleving. Het is ook financieel voordeliger. De Equalizer Amp is een intelligente digitale meter die de stroom slim verdeelt tussen de woning en de wagen. “Het wordt samen aangeboden met de Easee Equalizer, een intelligente stroomverdeling. De koppeling is heel eenvoudig. Op die manier krijg je snel extra gegevens om energie optimaal te distribueren tussen de woonplaats en auto. In huishoudens zijn er piekmomenten, bijvoorbeeld wanneer de wasmachine draait, er gekookt wordt en de verwarming aangaat. Op die momenten krijgt de EV tijdelijk wat minder stroom. Dit is natuurlijk ook handig vanwege het capaciteitstarief. We streven er naar dat de overstap naar EV voor iedereen veel haalbaarder wordt. Gebruikers kunnen nu het meeste uit hun laadinstallatie halen, op een duurzame manier, zonder dat ze daar omkijken naar hebben. Dat is voor ons heel belangrijk.”

Installateurs zijn opgetogen

Niet alleen gebruikers zijn enthousiast, ook installateurs en elektriciens waarderen de Charge Lite omwille van de eenvoudige en snelle installatie. Easee heeft een sterke band met de installateurs en de partners die met zorg worden geselecteerd. Zij zijn immers onmisbaar bij de transitie naar een groene samenleving. Daarom wordt bij de ontwikkeling van laadinfrastructuur ook veel aandacht besteed aan een eenvoudige installatie. De gepatenteerde Easee Charge Lite is in recordtijd in elkaar te zetten. De slimme lader detecteert automatisch of hij is aangesloten op een enkelfasig of driefasig netwerk, IT- of TN-netwerk. De zekering moet in de backplate worden geconfigureerd met behulp van de Installer-app die alle stappen duidelijk aangeeft. Tenslotte moet de lader voor de klant gebruiksklaar worden gemaakt via de Easee app, een proces dat slechts enkele minuten duurt.

Deze ‘easy way’ levert tevreden installateurs op, zij halen veel voldoening uit het werk. Ook klanten zijn blij met het snelle, degelijke werk. “Als er zich toch een probleem zou stellen, of er zijn vragen, dan kunnen installateurs via de specifieke Installer app snel contact leggen voor bijkomende informatie”, besluit Alfred Kuijer.

https://easee.com

Laatst aangepast op vrijdag, 31 mei 2024 09:46