Nieuwe energieke laadoplossing zorgt voor ontzorging bij werknemers en werkgevers

maandag, 03 juni 2024 13:24
Nieuwe energieke laadoplossing zorgt voor ontzorging bij werknemers en werkgevers

Bedrijven kiezen massaal voor een elektrische vloot, bedrijfswagens worden aan een hoog tempo elektrisch en dat is goed nieuws voor de verminderde CO2 uitstoot. Het regelen van een thuislader kan daarentegen wel eens voor een hele administratieve rompslomp zorgen, zowel voor de werknemer als voor de werkgever. Met de nieuwe laadoplossing ‘Blossom’ van de Telenet Group heb je helemaal geen kopzorgen meer. Blossom is een innovatieve ‘alles-in-één’ digitale oplossing voor de installatie van laadpalen én het slim opladen van elektrische wagens. Gebruiksgemak en ontzorging staan centraal in de missie van de onderneming.

BLOSSOM
Blossom is een aparte vennootschap binnen de Telenet group en focust in eerste instantie op het installeren en activeren van slimme laadpalen voor werknemers en bedrijven. In de nabije toekomst zal dan ook een oplossing voor zelfstandigen en particulieren volgen. Dann Rogge, General Manager Blossom: “We bieden een innovatieve digitale oplossing en zetten het gebruiksgemak van thuisladen voor zowel werknemer als werkgever centraal in de missie van ons bedrijf.” Telenet versterkt hiermee het aanbod van digitale diensten die het leven voor werkgever en werknemer gemakkelijker moet maken. Blossom gaat voor het uitrollen van de nieuwe alles-in-één oplossing onder andere in zee met Scoptvision, Optimile en Unit-T als vaste partners. De nieuwe vennootschap zal opereren vanuit het hoofdkantoor van de Telenet Group in Mechelen.

THUISLADEN
De elektrificatie is vandaag vooral bij de bedrijfswagens te zien. Bedrijven investeren in versneld tempo in een elektrisch wagenpark. Maar ook particulieren kiezen almaar vaker voor de overstap naar een elektrische auto. Men schat dat er tegen 2030 in België ongeveer 1,7 miljoen elektrische wagens zullen rondrijden. Die evolutie zal een belangrijke uitbouw van de laadinfrastructuur vergen. Er zal nood zijn aan meer publieke oplaadmogelijkheden, maar ook op het werk, bij de consumenten thuis en op allerlei eindbestemmingen. Gezien laadstress een belangrijke barrière is bij de aanschaf van een elektrische wagen, is net de mogelijkheid om thuis te laden erg belangrijk. Volgens een studie van Deloitte kiest men liever voor zekerheid en zal 65% van het laden in de toekomst thuis gebeuren. De huidige verwachting gaat uit van 800.000 thuisinstallaties tegen het einde van het decennium.

OVERSCHAKELEN NAAR ELEKTRISCH RIJDEN
De energietransitie is in volle ontwikkeling en brengt nieuwe opportuniteiten maar ook nogal wat uitdagingen met zich mee. Voor gezinnen kan de evolutie soms overdonderend zijn en zorgt het plaatsen van een laadstation voor heel wat hindernissen en kopzorgen. De klantenervaring loopt spijtig genoeg bij zo’n thuisinstallatie vandaag niet altijd even vlot. Bovendien roept de overschakeling naar elektrisch rijden veel vragen op, zoals: “Waar moet ik nu een laadpaal bestellen?”, “Hoe gaat mijn werkgever mij vergoeden voor de elektriciteit die ik zelf lever?”, “Wat als ik ooit van werkgever verander?”, “Moet ik dan een nieuw laadstation installeren?”, “Hoe kan mijn partner ook gebruikmaken van mijn laadpaal?”. Huidige en toekomstige bestuurders van elektrische wagens zijn op zoek naar antwoorden op vele vragen die hen moeten helpen bij het maken van de juiste keuzes om tot een oplossing te komen die hen het leven gemakkelijker maakt. Blossom biedt hiervoor de ultieme uitweg.

ONTZORGEN IS DE MISSIE VAN BLOSSOM
Blossom van Telenet is de nieuwe energieke laadoplossing bij uitstek, omdat het werkgevers en werknemers helpt met simpele en innovatieve thuisoplossingen. Dann Rogge: Met Blossom heb je geen kopzorgen meer en kan je je elektrisch voertuig thuis op een slimme manier opladen zonder dat je je moet ergeren aan administratieve rompslomp. Blossom komt met een digitale alles-in-één oplossing die het voor de klant veel eenvoudiger maakt. De reden is dat het bedrijf verder bouwt op de uitgebreide ervaring die Telenet heeft op het vlak van slimme en geconnecteerde diensten in de woning. Klanten van Blossom kunnen hun laadsessies afstemmen op zonnestroom, maximaal piekverbruik en op dynamische tarieven.” Deze oplossing werd ontwikkeld in samenwerking met de partners Scoptvision en Optimile.

OPTIMALE BEGELEIDING VOOR WERKGEVER EN WERKNEMER
Werkgevers willen hun werknemers een vlotte mobiliteitservaring aanbieden. Bij Blossom staan zowel de fleet manager als de werknemer volledig centraal. Dann Rogge: “Via de eenvoudige interface laat je als fleet manager de werknemers gewoon zelf onboarden. Blossom zorgt dan voor een volledige digitale begeleiding van de werknemer gedurende het hele proces. Zij geven hun voorkeuren in en via de portal en app krijgen zowel fleet manager als werknemer een overzicht van de volledige onboarding.” Uniek hierbij is dat de werknemer alles zelf bepaalt. Op het einde van het onboardingproces wordt een afspraak gemaakt en zorgt een ervaren technicus voor een vlotte installatie en keuring volgens de wensen van de klant. Eens geïnstalleerd kan de bestuurder elektrisch de weg op. Hij kan opladen met de Blossom-laadpas en hij doet dit gewoon thuis, op het werk of aan een van de 460.000 publieke laadpunten in het Europees netwerk. De status van de laadpaal en de laadbeurten kunnen makkelijk opgevolgd worden in de Blossom app. Laadkosten worden automatisch verrekend. Via het online dashboard heeft de fleet manager 24/7 een actueel overzicht van alle laadkaarten, -palen en -kosten in de fleet.

OPEN STANDAARDEN
Dann Rogge: “Blossom zet voor haar laadoplossing volledig in op open standaarden, de zogenaamde Open Charge Point Protocol of OCCP. Dat biedt verscheidene voordelen. Zo werkt de Blossom oplossing met verschillende types hardware en laadpalen, waardoor je als eindgebruiker ook de keuze hebt tussen verschillende types thuisladers. Onze oplossing is bijgevolg merkonafhankelijk waardoor je met om het even welk type laadpaal kan werken. Andere gezinsleden kunnen hun wagen probleemloos opladen aan hetzelfde laadstation. En ook het energiemanagementsysteem is volledig onafhankelijk van het type laadpaal. Je behoudt hierdoor alle functionaliteit als je je laadpaal vervangt. Maximale flexibiliteit dus.” Niet onbelangrijk: met de Blossom app kan een gebruiker alle laaddetails en alle terugbetalingen nakijken, van elk lid van het gezin. Voor de digitale interface, het achterliggende managementsysteem en de integratie met de partners, bouwde Blossom op de jarenlange expertise van Telenet in schaalbare klantenervaringen. De ontwikkeling gebeurde in samenwerking met Bothrs, een Gents bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van digitale ervaringen.

ECOSYSTEEM
Blossom is gebouwd op een ecosysteem van sterke en kwaliteitsvolle partners zoals Unit-T, Scoptvision en Optimile. Unit-T staat in voor de thuisinstallaties en field interventies. Scoptvision uit Herent zet zijn kennis en ervaring in energieoptimalisatie in voor het slim aansturen van de laadpaal. Optimile, met BNP Paribas Fortis als hoofdaandeelhouder, is een toonaangevende speler gespecialiseerd in Charging-as-a-Service software voor zowel Charge Point Operators als Mobility Service Providers. In een latere fase kunnen daar nog andere partners bijkomen. Vandaag staan er al verscheidene projecten op til die Blossom op de kaart zetten. Telenet zal in de komende maanden zijn volledige elektrische fleet van bedrijfswagens migreren naar Blossom. Er start eveneens een pilootproject met een deel van het wagenpark van BNP Paribas Fortis en binnenkort gaan er nog andere projecten opgestart worden. Dann Rogge: “We hebben een ambitieus groeiplan en zijn ervan overtuigd dat Blossom een verschil kan maken dankzij doorgedreven innovatie en een duidelijke klantgerichte focus. Blossom is een mooi voorbeeld van hoe innovatietrajecten binnen Telenet met een “partners in life, for life”-mindset groeikansen krijgen. Wij gaan die kansen met overtuiging en enthousiasme grijpen. Op die manier vereenvoudigen we het leven van werknemers én werkgevers en creëren we een win-win voor beide doelgroepen.”

Meer info: www.blossom.be

TEKST: DOMINIEK SAELENS
FOTO’S: TELENET

Laatst aangepast op maandag, 03 juni 2024 13:26