Bestellingen voor Renault Symbioz geopend in België

woensdag, 05 juni 2024 16:10
Bestellingen voor Renault Symbioz geopend in België

Symbioz, de compacte ‘auto om in te leven’ voor het C-segment

Symbioz, die op 2 mei jongstleden werd onthuld, verenigt alle troeven van de jongste Renault-modellen voor het C-segment: moduleerbaarheid, connectiviteit en efficiëntie. Gesterkt door deze kwaliteiten richt het model zich zowel tot gezinnen als tot bedrijfswagenparken die elektrificering met beperkte gebruikskosten (TCO) willen verenigen.

Hij versterkt de aanwezigheid van Renault in de lagere regionen van het C-segment door zich tussen Captur en Austral in te positioneren. Dit nieuwe, 4,41 meter lange model vormt tevens een aanvulling op de E-Tech full hybrid-familie die al bestond uit Arkana (4,57 meter) en Austral (4,51 meter), alsook op de 100 % E-Tech electric-modellen Megane en Scenic.

Symbioz meet zich de beste technologieën van Renault aan. Zo beschikt hij over het multimediasysteem OpenR link met alle geïntegreerde Google-diensten en over het glazen Solarbay-dak. In de iconic-versie is hij uitgerust met 29 rijhulpsystemen van de nieuwste generatie voor een uitzonderlijk veiligheids- en comfortniveau.

Ook met zijn koffervolume tot 624 liter behoort Symbioz tot de top van zijn categorie. Die koffer is bovendien moduleerbaar dankzij de over 16 centimeter verschuifbare achterbank en de vlakke koffervloer wanneer de achterbank wordt neergeklapt. Op die manier past Symbioz zich aan de verschillende behoeften en gebruiken van klanten aan.

Symbioz toont zich bovendien relatief licht, met een gewicht dat onder de grens van 1.500 kilogram blijft. De E-Tech hybrid 145-motor stelt zich tevreden met een brandstofverbruik van 4,5 l/100 en een CO₂-uitstoot van 105 g/km.

De basisprijs (techno-versie) bedraagt 32.000 euro incl. btw in België. De esprit Alpine-versie is verkrijgbaar vanaf 33.750 euro incl. btw. De topversie iconic is verkrijgbaar vanaf 36.000 euro incl. btw.

Later dit jaar wordt het gamma nog aangevuld met een evolution E-Tech full hybrid 145-versie en in 2025 zal het model worden gecommercialiseerd met twee mild hybrid-motoren.

De evolution-afwerking zal vanaf een latere datum kunnen worden besteld.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op woensdag, 05 juni 2024 16:12

Gerelateerde items (op tag)

Renault Scenic E-Tech Electric: testrit met de auto van het jaar 2024

Scenic E-Tech electric, die in september 2023 werd voorgesteld op het IAA Mobility-salon in München, vervolledigt het gamma elektrische voertuigen van Renault in het C-segment. Door elektrische moderniteit, nuttige technologieën en een duurzamer ontwerp te verenigen, herinterpreteert hij het DNA van de gezinswagen om in te spelen op de uitdagingen van zijn tijd. Ook belichaamt hij de duurzame ontwikkelingsstrategie van het merk Renault, dat het welzijn van zijn passagiers en de planeet hoog in het vaandel draagt. De sterke strategische, stilistische en technologische keuzes die de ontwikkeling van Scenic E-Tech electric hebben geleid, vallen erg in de smaak bij specialisten. Zo won het nieuwe model – net als de eerste Scenic-generatie uit 1997 – de trofee van 'Auto van het Jaar', die eerder dit jaar werd uitgereikt door de Europese jury van ‘The Car of The Year’.