Bestellingen voor Renault Symbioz geopend in België

woensdag, 05 juni 2024 16:10
Bestellingen voor Renault Symbioz geopend in België

Symbioz, de compacte ‘auto om in te leven’ voor het C-segment

Symbioz, die op 2 mei jongstleden werd onthuld, verenigt alle troeven van de jongste Renault-modellen voor het C-segment: moduleerbaarheid, connectiviteit en efficiëntie. Gesterkt door deze kwaliteiten richt het model zich zowel tot gezinnen als tot bedrijfswagenparken die elektrificering met beperkte gebruikskosten (TCO) willen verenigen.

Hij versterkt de aanwezigheid van Renault in de lagere regionen van het C-segment door zich tussen Captur en Austral in te positioneren. Dit nieuwe, 4,41 meter lange model vormt tevens een aanvulling op de E-Tech full hybrid-familie die al bestond uit Arkana (4,57 meter) en Austral (4,51 meter), alsook op de 100 % E-Tech electric-modellen Megane en Scenic.

Symbioz meet zich de beste technologieën van Renault aan. Zo beschikt hij over het multimediasysteem OpenR link met alle geïntegreerde Google-diensten en over het glazen Solarbay-dak. In de iconic-versie is hij uitgerust met 29 rijhulpsystemen van de nieuwste generatie voor een uitzonderlijk veiligheids- en comfortniveau.

Ook met zijn koffervolume tot 624 liter behoort Symbioz tot de top van zijn categorie. Die koffer is bovendien moduleerbaar dankzij de over 16 centimeter verschuifbare achterbank en de vlakke koffervloer wanneer de achterbank wordt neergeklapt. Op die manier past Symbioz zich aan de verschillende behoeften en gebruiken van klanten aan.

Symbioz toont zich bovendien relatief licht, met een gewicht dat onder de grens van 1.500 kilogram blijft. De E-Tech hybrid 145-motor stelt zich tevreden met een brandstofverbruik van 4,5 l/100 en een CO₂-uitstoot van 105 g/km.

De basisprijs (techno-versie) bedraagt 32.000 euro incl. btw in België. De esprit Alpine-versie is verkrijgbaar vanaf 33.750 euro incl. btw. De topversie iconic is verkrijgbaar vanaf 36.000 euro incl. btw.

Later dit jaar wordt het gamma nog aangevuld met een evolution E-Tech full hybrid 145-versie en in 2025 zal het model worden gecommercialiseerd met twee mild hybrid-motoren.

De evolution-afwerking zal vanaf een latere datum kunnen worden besteld.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op woensdag, 05 juni 2024 16:12

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Renault Captur : test met de auto om in te leven voor het B-segment

Verleidelijker dan ooit. Nieuwe Renault Captur behoudt de vele kwaliteiten die al tien jaar lang zijn DNA en zijn succes uitmaken en beschikt over tal van troeven om een referentiemodel te blijven op de markt van de stads-SUV's. Achter zijn onuitgegeven voorkant en zijn atletischere lijnen schuilt een hoogwaardigere auto met meer standing. De nieuwe esprit Alpine-afwerking is daarvan het beste voorbeeld door knipogen naar het merk Alpine op elegante wijze te combineren met een sportieve uitrusting. Renault Captur belichaamt in zijn segment de visie van de ‘auto om in te leven’ met een maximum aan comfort en veelzijdigheid. Aan boord wordt het rij- en reisplezier nog versterkt door een dynamischer rijgedrag en technische evoluties die hem meer geconnecteerd en efficiënter maken.

Renault Rafale : reis naar de top inzake rijplezier

“Met Rafale knoopt Renault opnieuw aan bij een van zijn oude dromen, namelijk laten zien dat het merk ook in staat is om hoogte te winnen en de hoogste regionen van de markt op te zoeken. Het is waar dat het merk er al meermaals zijn tanden op heeft stukgebeten. Deze keer beschikken we echter over wapens die we de vorige keren moesten ontberen: de positionering in een veelbelovend segment (dat van de SUV-coupés), een motor die helemaal met zijn tijd mee is, een ongeëvenaarde technologie en stijl en heel wat emotie ...”

Renault Group and Geely announce the creation of leading Powertrain Technology Company, “HORSE Powertrain Limited”

Hangzhou, Hong Kong SAR, China and Boulogne-Billancourt, France, May 31st, 2024 – Following the joint venture agreement signed on July 11, 2023, and after having obtained the approval of the relevant authorities, Renault Group, Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto) (collectively referred to above as “Geely”) have officially created HORSE Powertrain Limited, headquartered in London, United Kingdom.