Experience Store Maison 5, hart van het Renault 5 E-Tech Electric-universum

maandag, 10 juni 2024 20:50
Experience Store Maison 5, hart van het Renault 5 E-Tech Electric-universum

Renault 5 E-Tech electric komt naar de stad voor een nieuwe voorstelling aan het grote publiek. Het zuiver elektrische popicoon neemt van 15 juni tot 15 september zijn intrek in MAISON5 in de Rue Saint-Dominique te Parijs.

MAISON5, gevestigd in een historisch industrieel gebouw van 1.800 m², werd aangekleed in de innovatieve popgeest van Renault 5 E-Tech electric. Dit grote huis, dat voor iedereen toegankelijk is, werd uitgedacht als een leefruimte en laat bezoekers genieten van ervaringen rond kunst, mode, sport, muziek en gastronomie. MAISON5 is een atypische ruimte met onder andere een tuin, een groot, zonovergoten schip, een uitgestrekte lounge en een eetruimte met onder meer table d'hôtes. Ideaal om cultuur op te snuiven, te eten en te dansen

Een programma dat hulde brengt aan de popcultuur, vrij toegankelijk voor het grote publiek

Muziek – Vanaf 20 uur drijft MAISON5 het volume op en leent het zijn luidsprekers aan het label Ed Bangers Records voor drie showcases (gratis maar enkel op reservatie):

  • 21 juni: Pedro Winter x Naomi Clément
  • 13 juli: Myd x Nathalie Duchêne
  • 12 september:  Breakbot & Irfane x Emma B

Mode – De capsulecollectie, geïnspireerd op Renault 5 en ontworpen door agnes b, wordt gelanceerd in MAISON5. Ze bestaat uit een Teddy, een geborduurde pet, een T-shirt en twee bandana’s in gele en marineblauwe tinten. 

Sport – Van 5 tot 7 juli installeert de Fédération Française de Judo haar tatami's in MAISON5 en biedt ze initiatielessen voor kinderen van zeven tot twaalf jaar, onder begeleiding van FFJ-professionals. Gratis, maar enkel op reservatie. 

Design – Van 4 tot 15 september organiseert MAISON5 in samenwerking met Paris Design Week thematische besprekingen, conferenties en tentoonstellingen om de grote namen uit de designwereld in dialoog te brengen met de ontwerpers van Renault.

Les 5 Mouvements: van 10 juli tot 15 september stelt MAISON5 vijf futuristische en elektrische voertuigen tentoon, die net als Renault 5 E-Tech electric een revolutie teweegbrengen in hun segment en in de manier van bewegen, . Resultaat van vijf exclusieve samenwerkingen met Franse start-ups. Een duurzame mobiliteit die steunt op natuurlijke elementen: lucht, sneeuw, water, aarde.

  • R5 moonbike, een sneeuwscooter zonder ketting of riem,
  • R5 searacer, de eerste motorfiets voor de zee, die zich zowel tot sportievelingen als beginners richt.
  • R5 evol BMX, de eerste BMX voor liefhebbers van bike life en stadscultuur.
  • R5 Plume Foil, de hoogwaardige foil die licht is als de vogel,
  • R5 reverso, een hoogwaardige en volledig demonteerbare zwaardboot.   

Kunt – Van 15 juni tot 7 juli stelt de Britse straatkunstenaar Dan Rawlings een kunstwerk tentoon dat hij bedacht op basis van een Renault 5 E-Tech die net uit de fabriek van Douai is gerold. In de experience room wordt de enscenering gesublimeerd met een lichtlus in de R5-kleuren jaune pop, blanc nacré, bleu nocturne en vert pop gesynchroniseerd met de universele klok.

Ook een installatie rond de R5 Turbo 3E die hulde brengt aan de overwinning van Jean Ragnotti in de rally van Monte Carlo in 1981 is een bezoek waard.

Tot slot sluit een laatste, even verrassende als geheime sessie deze experience room af om  de bezoeker onder te dompelen  in een nieuwe dimensie die de liefhebbers van design beslist zal bekoren.

Gastronomie – Naast een aanbod aan hapjes – om ter plaatse op te eten of mee te nemen – dat de hele dag beschikbaar is, pakt ex-Top Chef 2016 Xavier Pincemin de teugels in handen wat de menukaart van MAISON5 betreft. Xavier Pincemin ging langs de tweesterrenkeukens van Gordon Ramsay in Versailles en maakte een signature-menu om tijdens de lunch te ontdekken.

Nicolas Guercio, chef-patissier van Hotel Lutetia, bedacht miniatuurbolides van chocolade.

Beide twee chefs leiden ook een nieuwe masterclass (gratis, maar enkel op reservatie):

  • Xavier Pincemin, op 28 juni van 10 tot 12 uur.
  • Nicolas Guercio, op 11 juli van 16 tot 18 uur en op 9 september van 10 tot 12 uur. 
     

Boetiek Renault 5 E-Tech electric

De select store vertaalt de geest van Renault 5 E-Tech electric naar een heel gamma lifestyleproducten: een poptafelvoetbal van Bonzini, een elektrische fiets van Jitensha, surfplanken made in La Rochelle door de Shapers Club en skates, helmen en truien van Saint James.

 

Praktische informatie

Toegang, openingstijden

La Grande Menuiserie, MAISON5, 66 rue Saint-Dominique, 75007 Parijs.

Open voor het publiek, vrij toegankelijk en gratis, van 11.00 tot 19.00 uur:

  • 15 juni tot 2 juli: van dinsdag tot zondag
  • 3 juli tot 31 augustus: van woensdag tot zondag
  • 1 september tot 15 september: dagelijks

De organisatie behoudt zich het recht voor om de deuren van MAISON5 te sluiten op andere tijdstippen en data dan de aangekondigde.

Online boekingsplatform voor alle afspraken op de planning.

Beperkte plaatsen, reserveren verplicht op http://maison5.renault.com.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op dinsdag, 11 juni 2024 20:54

Gerelateerde items (op tag)

Renault Rafale : opening van de bestellingen in België van de high-performance versie E-Tech 4x4 300 pk

Rafale E-Tech 4x4 met 300 pk, die in mei 2024 werd onthuld, wijdt een hoogwaardige motor in, met een gloednieuwe, 300 pk sterke oplaadbare E-Tech hybrid-motor. Het extra vermogen wordt verkregen door de toevoeging van een elektromotor op de achteras. In combinatie met de vierwielsturing 4Control Advanced beschikt Rafale over een permanent actieve vierwielaandrijving voor meer grip en een optimale wegligging in alle omstandigheden. Het afwerkingsniveau Atelier Alpine gaat nog een stap verder op het vlak van rijplezier, met een sportiever afgesteld onderstel en een intelligente actieve ophanging die de schokdemping permanent aanpast aan de obstakels op de weg.

Renault Symbioz : aan boord van de gezinsauto om in te leven

Symbioz sluit zich aan bij het erfgoed van de 'gezinswagens om in te leven’ uit de geschiedenis van Renault. Dit compacte en veelzijdige model verenigt het beste van het merk in het C-segment op het vlak van design, moduleerbaarheid, laadvolume, connectiviteit en efficiëntie. Symbioz richt zich tot gezinnen, maar ook tot bedrijfsvloten, en vervolledigt het compacte gamma van Renault om klanten nog meer keuze te bieden.