Mazda2 Hybrid, Not just a good-looking face

woensdag, 19 juni 2024 12:51
Mazda2 Hybrid, Not just a good-looking face

De straten van de stad krijgen een nieuwe flair met de komst van de Mazda2 Hybrid. Deze vierdeurs stadsauto combineert een opvallend design met een zuinige aandrijving, waardoor hij niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een genot om in te rijden.

Met zijn expressieve lijnen en compacte formaat voelt de Mazda2 Hybrid zich thuis in de stad en is hij klaar voor elk avontuur. De nieuwste versie pronkt met een herontworpen exterieur, inclusief het kenmerkende Mazda-rooster ontwerp, waardoor hij een gestroomlijnde en moderne uitstraling krijgt en zich wat los maakt van het Toyota Yaris model waarmee hij verwant is.

Onder de motorkap bevindt zich een geavanceerde hybride aandrijflijn die naadloos schakelt tussen elektrische- en benzinekracht of combinatiemodi. Met een totaal vermogen van 116 pk biedt de Mazda2 Hybrid een wendbare rijervaring, zowel in de stad als op de snelweg. En dankzij een indrukwekkend brandstofverbruik van slechts 3.8-4.2 l/100 km blijft hij vriendelijk voor zowel uw portemonnee als het milieu.

De Mazda2 Hybrid wordt geleverd in vijf verschillende uitvoeringen, elk met een uitgebreide standaarduitrusting die zorgt voor comfort en gemak tijdens elke rit. Van de Primeline tot Homura Plus, elke variant biedt een scala aan functies en opties om aan de behoeften van verschillende bestuurders te voldoen.

Op het gebied van veiligheid scoort de Mazda2 Hybrid hoog, met een maximale botsveiligheidsklasse van vijf sterren volgens Euro-NCAP. Dankzij geavanceerde rijhulpsystemen en een uitgebreid pakket aan airbags en sensoren kunt u met een gerust hart de weg op.

Het design van de Mazda2 Hybrid is doordacht en praktisch, met een focus op maximale ruimtebenutting en een uitstekend zicht rondom. Bovendien zorgt het hybride platform voor een stille en comfortabele rijervaring, zelfs in drukke stadsomgevingen. Echter bij stevig accelereren laat de motor zich wel goed horen.

Kortom, de Mazda2 Hybrid is een kwalitatieve en competitieve keuze in het B-segment, met zijn aantrekkelijke design, efficiënte prestaties en overvloedige standaarduitrusting. Hoewel een vleugje meer kleur en stijl in het dashboard mooi zou zijn, biedt deze hybride auto toch een verfrissende kijk op rijden in de stad.

Kort gesprek met Jo Stenuit, Design Director bij het R&D Centre van Mazda Europe in Oberürsel, Duitsland.
door Marijn Bogaert

MB: Jo Stenuit, u bent al meer dan 25 jaar werkzaam bij het designteam van Mazda in Europa en behoort tot de absolute top van Belgische autodesigners. Wat is de filosofie achter de ontwerpen van de Mazdamodellen?
Jo Stenuit: Wel, het is een eer om deel uit te maken van het designteam van Mazda en om verantwoordelijk te zijn voor de vormgeving van onze auto's volgens de Kodo-Soul of Motion-filosofie. Deze filosofie draait om het idee dat elke Mazda lijkt te bewegen, zelfs als hij stilstaat. Voordat we zelfs maar één schets maken, denken onze designers grondig na over welke emotie de auto moet oproepen. Ze willen persoonlijkheid geven aan hun ontwerpen. We werken nauw samen met de meesters-vaklui, Takumi genaamd, die onze visies en ideeën vertalen naar levensgrote kleimodellen waardoor deze tot leven komen.

MB: Wat betekent het woord Kodo voor u in termen van ontwerpfilosofie?
Jo Stenuit: Kodo betekent letterlijk "ziel van beweging", maar voor ons draait het om meer dan alleen beweging. Het gaat erom dat het ontwerp een ziel krijgt. Dit idee staat centraal in onze benadering van design. We willen auto's creëren die onze zintuigen prikkelen en een levendige uitstraling hebben, maar ook de uitstraling van een kunstwerk. Onze ontwerpen zijn eenvoudig, zuiver, met diepgang en stralen schoonheid uit.

MB: Eén van de kernelementen van het Mazda-design is Yohaku of Ma. Hoe vertaald dit element zich naar uw ontwerpen.
Jo Stenuit: Yohaku of Ma verwijst naar de schoonheid van open ruimte. Het draait om het creëren van emotionele designs met zo min mogelijk elementen, terug naar de fundamenten van degelijk autodesign. We gebruiken enkel de essentiële elementen om ze dan tot in de perfectie te verfijnen. Voor ons is het creëren van een gevoel van rust essentieel, zonder overdaad aan technologieën of overbodige designelementen.

MB: Hoe ziet u het toekomstig Mazda-design?
Jo Stenuit: We halen inspiratie uit de zuiverste Japanse kunsttradities en de schoonheid van de ruimte tussen voorwerpen. Onze toekomstige ontwerpen zullen dynamische proporties combineren met een klassiek silhouet en een artistieke manipulatie van licht. Dit alles wordt ondersteund door de unieke benadering van onze ontwerpers en vaklui. Het is een constante evolutie. Onze designteams over de hele wereld blijven het verbeteren, verfijnen en bewerken voor toekomstige Mazda modellen.

MB: Dank je wel voor dit gesprek.

Getagged onder:
mazda
Laatst aangepast op dinsdag, 18 juni 2024 12:56

Gerelateerde items (op tag)

All-New Mazda CX-80

The all-new Mazda CX-80 is a new flagship model for Mazda, created to challenge the established premium brands in the European market.
Mazda is committed to a multi-solution approach to sustainable mobility and the principal of the right solution at the right time. To that end, the company has developed three distinct product lines: a Small Product Group, based on its transverse layout Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture; a Large Product Group, featuring its longitudinal layout Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture; and its EV Models, underpinned by Mazda’s Skyactiv EV Scalable Architecture. Following the launch of the CX-60, the all-new Mazda CX-80 is the second of two new models for Europe from the company’s Large Product Group. Featuring three-row seating, it is the most spacious car in Mazda’s European line-up. Comfortable, versatile and Crafted in Japan, the all-new Mazda CX-80 combines progressive design anchored in Japanese aesthetics with outstanding on-board accommodation flexibility, superior technology and features common to premium SUVs in this segment, and the signature driving performance delivered by every Mazda.

MAZDA presenteert zijn nieuwe MX-30 R-EV in IJsland

"Troeven zijn de kleine wankelmotor en het rijcomfort”

Ecomobiel nam deel aan de Epic Drive in IJsland, georganiseerd door Mazda. Een team van vijf Nederlanders en vijf Belgen testte er de gloednieuwe Mazda MX-30 R-EV. Ze waren onder de indruk van de wagen én van het schitterende landschap

Zijn elektrische auto’s wel zo goed voor het milieu?

De strijd tegen klimaatverandering is een strijd die wereldwijd gevoerd wordt en dan ook vraagt om globale oplossingen. Om de verschillende vastgelegde klimaatdoelstellingen te behalen, dient iedereen zijn steentje bij te dragen. Ook de automotive sector. Hoewel velen het elektrisch rijden beschouwen als de meest milieuvriendelijk transportoplossing, rijst toch de vraag ‘zijn elektrische auto’s wel zo goed voor het milieu’. Feit is natuurlijk dat een elektrische auto tijdens het rijden geen uitlaatgassen uitstoot. Maar is dit niet te kort door de bocht? Welke andere factoren vereisen onze aandacht?

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV behaalt vijf sterren

De Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV plug-in hybrid werd door EuroNCAP bekroond met de maximale vijfsterrenscore. De uitstekende resultaten die de batterijaangedreven MX-30 e-Skyactiv EV in 2020 behaalde, gelden nu dus ook officieel voor de nieuwe oplaadbare hybrideversie.