Sparki en Retail Estates kiezen voor duurzaam partnership

vrijdag, 21 juni 2024 17:09
Sparki en Retail Estates kiezen voor duurzaam partnership

In november 2022 installeerde ultrasnellaadspecialist Sparki voor de eerste keer snellaadstations op een retailpark van vastgoedbedrijf Retail Estates en plant het de installatie van Sparki-laadstations op 40 retailparken van Retail Estates. Dat gaat aan een stevig tempo, want intussen zijn er 10 gezamenlijke locaties operationeel en dat aantal stijgt maandelijks.

Hands-on laadpartner
Toen Retail Estates in 2022 op zoek was naar een laadpartner voor 40 locaties, kwam Sparki als beste uit de bus. “Het leukste aan de samenwerking met Sparki is dat ze hands-on zijn. Het gaat vooruit, je voelt dat ze snelheid pakken, dat ze dat met kennis van zaken doen. En da's prettig samenwerken”, aldus Koenraad Van Nieuwenburg, Chief Investment Officer bij Retail Estates. “Het is ook een geruststelling dat Sparki voldoende financiële draagkracht heeft dankzij energiegroep Gridlink

Gelukkige klanten, tevreden retailers
Volgens Retail Estates zijn ook hun retailers blij met de komst van de ultrasnellaadstations, die een meerwaarde bieden aan de bezoekers van de retailparken. “Ik geloof in happy customers," begint Koenraad Van Nieuwenburg, "dat brengt extra dienstverlening aan de klanten van onze klanten die je ziet terugkeren omdat je vlot werkende laadstations hebt. Daarom is het zo belangrijk voor ons dat we een betrouwbare partner hebben zoals Sparki. Want mochten er wél problemen zijn met de laadstations, dan komen de klanten klagen bij onze winkeliers”.

Goed georganiseerde locatiepartner
Sparki heeft de verwachtingen dus meer dan ingelost en Sparki-CEO Peter Buyckx is op zijn beurt onder de indruk van het professionalisme van Retail Estates. “Ik vreesde dat een beursgenoteerd bedrijf misschien iets logger zou zijn, maar de samenwerking verloopt heel dynamisch en vlot. Retail Estates is een zeer goed georganiseerde partner en zit op excellente locaties die perfect passen in onze strategie!” Dat de samenwerking met Retail Estates voor de lange termijn is, wil niet zeggen dat Sparki zijn zoektocht naar locatiepartners stopt. “We willen het grootste ultrasnellaadnetwerk in België uitrollen en dat kunnen we niet alleen. Sparki is steeds op zoek naar toplocaties aan drukke verkeersaders”, licht Peter Buyckx toe.

Maximaal gebruiksgemak
Om EV-rijders zo vlot mogelijk toegang te geven tot dat snelgroeiend netwerk, biedt Sparki een eigen laadpas applicatie aan. Met een Sparki-abonnement kunnen particulieren en bedrijven overal in België en zelfs Europa opladen aan een zeer voordelig tarief. Een unieke service die ook optimaal gebruiksgemak biedt aan fleetmanagers. “In plaats van ingewikkelde investeringen te doen, kunnen zij met één Sparki-pas alle noden van hun gebruikers vervullen, net als met een klassieke tankkaart. Dat typeert ons wel als e-Mobility Service Provider, dat wij alles simpel maken”, aldus Peter Buyckx.

Partnership met toekomst
Zowel Sparki als Retail Estates zetten volop in op duurzaamheid, ook op vlak van decarbonisatie. Zo leveren de laadstations van Sparki alleen groene stroom en investeert Retail Estates jaarlijks miljoenen in de verduurzaming van zijn retailparken, bijvoorbeeld in on-site zonnepanelen. Die voorzien zijn retailers nu van groene stroom en zouden ook aangesloten kunnen worden op de Sparki-laadstations. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Laatst aangepast op donderdag, 20 juni 2024 17:10