Arval biedt mobiliteitsoplossingen, Ruim aanbod aan alternatieven

dinsdag, 25 juni 2024 13:23
Arval biedt mobiliteitsoplossingen, Ruim aanbod aan alternatieven

Arval Belgium is bekend als leasingsmaatschappij van auto’s en staat vandaag in voor de leasing van zo’n 110.000 auto’s in België. Leasing is echter niet de enige service, want Arval biedt meer dan ooit ook alternatieve oplossingen voor de permanent veranderende mobiliteit. Professionals, kmo’s, grote multinationals en overheidsinstellingen kunnen bij Arval aankloppen voor oplossingen op maat om zo de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico’s van hun wagenparkbeheer uit te besteden. Deskundig advies en servicekwaliteit vormen de basis. Christophe Janssen is Senior Mobility Leader van Arval Belgium en legt uit hoe Arval ondernemingen kan helpen met alternatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen.

DE MOBILITEITSMARKT IS VOLOP IN BEWEGING
De laatste jaren is de markt van de mobiliteit volop in beweging. De digitalisering, het flexwerken, de steeds maar uitbreidende steden en ellenlange files zijn factoren die de consument goed doet nadenken over zijn mobiliteitsbehoeften. Christophe Janssen: “Arval helpt bedrijven en overheidsinstellingen om te kiezen voor alternatieve oplossingen die moeten zorgen voor een duurzame mobiliteit. De markt van de mobiliteit evolueert zo snel en daarom is het belangrijk voor ondernemingen dat ze mee zijn met de trends. Ze kunnen op ons beroep doen voor advies en steun bij het optimaliseren van hun mobiliteitsbeheer. We stellen vast dat er een verschuiving plaatsvindt in de keuzes die mensen maken met betrekking tot hun transportmiddelen. Denk maar aan carpooling, de elektrische step in de steden of de e-scooters waarvoor je weinig parking nodig hebt. Het eigen huis wordt ook meer de deeltijdse werkplek en dus is thuiswerk de facto een deel van de mobiliteit geworden.”

FISCAALVRIENDELIJK FEDERAAL MOBILITEITSBUDGET
De Federale overheid heeft sinds enkele jaren het federaal mobiliteitsbudget gecreëerd, om te zorgen voor groene alternatieven voor werknemers die recht hebben op een bedrijfswagen. Hiermee kunnen ze het budget van een bedrijfswagen inruilen voor een jaarlijks bedrag waarmee ze hun mobiliteit op een milieuvriendelijkere manier kunnen invullen. Christophe Janssen: “Arval adviseert bedrijven over de keuzes die ze kunnen maken in het kader van hun mobiliteitsbeleid. Er is onder meer het federale mobiliteitsbudget. Wie vandaag als werknemer bijvoorbeeld over een bedrijfswagen beschikt of er recht op heeft, kan overschakelen op het federaal mobiliteitsbudget. Werknemers kunnen via dit budget alternatieve en fiscaal gunstige oplossingen kiezen zoals een elektrische lease fiets, een deelauto of het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er ook cafetariaplannen of Flex plannen voor werknemers die zorgen voor fiscale optimalisatie van alles wat met mobiliteit te maken heeft in het bedrijf. We bieden de tools om de beste oplossingen voor te stellen op basis van de kenmerken en de specifieke behoeften van de onderneming en tevens rekening houdend met de bestaande regelgeving.”

DE DRIE PIJLERS VAN HET FEDERAAL MOBILITEITSBUDGET
Christophe Janssen: “Het mobiliteitsbudget geeft de bedrijven een breed gamma aan alternatieve en fiscaal gunstige oplossingen en biedt toch heel wat bijkomende en nieuwe voordelen in vergelijking met het bestaande cafetariaplan. Werknemers kunnen hun bedrijfswagen inruilen voor een mobiliteitsbudget dat vrij te kiezen is binnen 3 pijlers. Ze kunnen kiezen voor een elektrische wagen, een wagen van max 95co² uitstoot of ze kunnen ook kiezen om geen auto te bestellen. In dit geval wordt het volledige bedrag in de tweede pijler gestoken. De tweede pijler is kiezen voor een hele reeks duurzame vervoersmiddelen zoals een elektrische fiets, scooter, een deelauto of het openbaar vervoer. Werknemers die binnen een straal van 10 kilometer van hun werkplaats wonen, kunnen het huurgeld of de interesten en kapitaalaflossingen van hun hypothecaire lening met het mobiliteitsbudget financieren. Indien het budget nog niet volledig is besteed in de eerste twee pijlers, dan kiest de werknemer voor de derde pijler waarbij het resterende bedrag in geld wordt uitbetaald. Met dit budget kunnen heel wat transportkosten voor privédoeleinden aangewend worden. Je kan het budget bijvoorbeeld gebruiken om met de kinderen naar zee of de Ardennen te gaan.”

ARVAL BIKE LEASE
Meer en meer werkgevers maken het de werknemers makkelijk om met de fiets te komen werken. Arval Bike Lease vult deze trend perfect aan, want steeds meer klanten kiezen voor het leasen van een fiets. Ze kunnen tegen een aantrekkelijke prijs genieten van een all-inclusive en fiscaal interessante formule. Christophe Janssen: “Door te kiezen voor een Arval Bike Lease, kies je voor gemoedsrust. De formule geeft je een leasingcontract van 3 jaar, waarbij zowel het onderhoud, de verzekering als de pechverhelping volledig inbegrepen zijn. Geen zorgen dus. Je kan de fiets na de drie jaar ook aan een gunstige prijs overnemen indien je dit wenst.“

ARVAL CAR SHARING
Ondernemingen kunnen hun vloot meer mobiliteit bieden door de wagens te delen. Met een gedeelde vloot worden werknemers mobieler, productiever en extra gemotiveerd en dit tegen een minimale prijs. Die oplossing is ideaal voor werknemers die geen bedrijfswagen hebben maar die voor hun job de baan op moeten. De Arval Car Sharing wordt gebruikt voor het optimaal inzetten van alle voertuigen op of buiten de bedrijfsterreinen. Christophe Janssen: “De Arval Car Sharing kan rekenen op heel wat interesse bij onze klanten. Car Sharing zorgt bovendien voor een efficiënt gebruik van het wagenpark, want met dit systeem beperk je het onnodig stilstaan van de auto’s en bedrijfswagens. Werknemers die met de fiets of de bus naar het werk komen, kunnen op die manier gebruik maken van een “station based” wagen van de zaak om bijvoorbeeld naar een klant of om naar een ander gebouw op de site of het industriepark te rijden. Het reserveren gebeurt online en in een handomdraai staat de wagen klaar. Er is geen contactsleutel nodig. Een smartphone vervangt die. Alles wordt vlot via een app op je smartphone geregeld.”

ARVAL CONNECT
Arval Connect zorgt voor een up-to-date kijk op het wagenpark door middel van gemonitorde data op de voertuigen. Met die dienstverlening wordt de bedrijfsvloot optimaal en efficiënt beheerd en laat het ook toe om het veiligheidsniveau voor de bestuurder te verhogen. Christophe Janssen: “Een elektronische doos met de nodige sensoren en een gps module meten de rijstijldata, het brandstofverbruik en het aantal gereden kilometers. Wanneer moet de wagen naar de garage voor onderhoud? Waar zijn de wagens momenteel? Hoe kunnen we de trajecten optimaliseren? Met datagegevens over traject- en rijoptimalisatie kan je misschien de premie van de verzekering laten dalen. Indien de klant dit wenst, leveren we tevens real-time data. Er zijn met dit product talrijke mogelijkheden om het gebruik van de vloot goed te beheren.”

ARVAL MOBILITY PLATFORM EN APP
Om alle alternatieve financiële transacties die te maken hebben met mobiliteit uit te voeren, biedt Arval nu eveneens de Mobility Platform en Mobility App aan. Het web-based platform laat toe met minder administratie het mobiliteitsbudget van de werknemers op de voet op te volgen. De Mobility App is een tool die werknemers helpt om hun transport te plannen. Christophe Janssen: “Met het platform kan je als werkgever op een flexibele manier gegevens registreren en bepalen wat de werknemers kunnen doen met het budget waarop ze recht hebben. Het sluist in een handomdraai individuele gegevens door naar het sociaal secretariaat voor een correcte loonadministratie. Met de App kan je als werknemer betalingen uitvoeren en openbaar vervoer of taxi’s reserveren. Het is een ideaal middel om het leven van zowel werkgever als werknemer aangenamer te maken en tegelijk te zorgen voor een duurzamere en betere mobiliteit.”

Meer info: www.arval.be

Laatst aangepast op dinsdag, 25 juni 2024 13:25